متخصصان برجسته سرطان در دنیا از پزشکان خواستهاند که به بیماران هشدار دهند از مصرف غذاهای فرآوریشده مانند بیکن و سوسیس خودداری کنند، زیرا تحقیقات زیادی نشان دادهاند که این مواد میتوانند باعث ابتلا به سرطان روده بزرگ شوند براساس تحقیقات، در ۳۰ سال گذشته، موارد جدید این بیماری در جوانان ۸۰ درصد افزایش یافته است. دانشمندان عواملی مانند آلودگی بیشتر، چاقی فزاینده و حتی ذرات ریز پلاستیک در آب شرب را به عنوان دلایل احتمالی این پدیده مطرح کردهاند با این حال، متخصصان سرطان از بیمارستان NYU Langone Health در نیویورک معتقدند که مصرف گوشتهای فرآوریشده توسط نسل جوان از سوی پزشکان به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است.
دکتر پیتر اس. لیانگ، پزشک سرطان و محقق در NYU، گفته است که اگرچه او به طور منظم به بیماران خود در مورد خطرات سبک زندگی و رژیم غذایی مشاوره میدهد، اما نمیداند که پزشکان چقدر این موضوع را بهطور خاص مطرح میکنند. او تأکید کرده است که توصیههای پزشکان یکی از مهمترین محرکها در پیشگیری از بیماریها هستند او همچنین افزود که پزشکان باید پیام خود را ادامه دهند و به مردم توصیه کنند که مصرف گوشتهای فرآوریشده مانند ژامبون، بیکن و گوشتهای دلی را کاهش دهند “دکتر دیوید جانسون، استاد پزشکی و رئیس بخش گوارش در دانشکده پزشکی ایسترن ویرجینیا، افزود که تجربه او نشان میدهد که آگاهی در مورد خطرات گوشتهای فرآوریشده در میان پزشکان “گسترش زیادی ندارد.”
ارتباط بین سرطان روده بزرگ و رژیمهای غذایی
با مصرف زیاد گوشتهای فرآوریشده مدتهاست که شناسایی شده است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) این مواد را به عنوان یک عامل سرطانزای گروه یک دستهبندی کرده است، مشابه با سیگار کشیدن و الکل؛ گوشتهای فرآوریشده به طور پزشکی به عنوان “گوشتهایی که از طریق روشهایی مانند نمکزنی، خشک کردن، تخمیر یا دودی کردن برای بهبود طعم یا حفظ آن تغییر داده شدهاند” تعریف میشوند. این کار معمولاً با افزودن مواد نگهدارنده شیمیایی مانند نیتراتها انجام میشود.
تحقیقات تاکنون سه ماده شیمیایی مرتبط با گوشت را به افزایش خطر سرطان روده بزرگ مرتبط دانستهاند، که دکتر اولریکه پترز، معاون مدیر مرکز سرطان فرد هاچینسون در سیاتل، این موارد را توضیح داده است. این مواد شامل آهن هم (heme iron) است که میتواند به روده آسیب برساند، نیتراتها و آمینها که زمانی که گوشت در دماهای بالا پخته میشود تولید میشوند.
اگرچه خود نیتراتها سرطانزا نیستند، این ترکیبات در روده به مواد شیمیایی مختلف تبدیل میشوند که موجب رشد تومورها میگردند یک مطالعه در بریتانیا که شامل نیم میلیون نفر بود، نشان داد افرادی که به طور منظم گوشتهای فرآوریشده مانند بیکن، سوسیس و ژامبون دلی میخورند، ۴۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
نتیجه گیری
مطالعهای که اخیراً در سال ۲۰۲۵ بر روی بیش از ۵۴۲,۵۰۰ زن انجام شد، نشان داد که به جز الکل، مصرف گوشت قرمز و فرآوریشده تنها عواملی بودند که بهطور مستقیم با سرطان کولورکتال ارتباط داشتند NHS توصیه میکند که مصرف گوشت فرآوریشده به بیش از ۷۰ گرم در روز محدود شود، که معادل دو ورقه بیکن است. با این حال، بنیاد تحقیقات سرطان جهان (WCRF) و مؤسسه آمریکایی تحقیقات سرطان (AICR) توصیه میکنند که مصرف گوشتهای فرآوریشده به حداقل ممکن برسد یا حتی از آن خودداری شود.
در بریتانیا، سرطان روده بزرگ چهارمین سرطان شایع است که هر سال نزدیک به ۱۷,۰۰۰ نفر را میکشد و تعداد موارد ابتلا در افراد جوان همچنان در حال افزایش است تحلیلها نشان میدهند که مرگومیر ناشی از سرطان روده بزرگ در بریتانیا قرار است سالانه تا ۲,۵۰۰ نفر تا سال ۲۰۴۰ افزایش یابد.
همچنین، تعداد افرادی که در بریتانیا به این بیماری مبتلا میشوند، در همان دوره زمانی حدود ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت تحلیلی که در سال ۲۰۲۴ توسط Cancer Research UK بر روی ۵۰ کشور انجام شد، نشان داد که انگلستان چهارمین افزایش سریع (۳.۶ درصد) سالانه در نرخ ابتلا به سرطان روده بزرگ زودرس (زیر ۵۰ سال) را در دهه گذشته به ثبت رسانده است که سریعتر از هر کشور دیگری در اروپا بوده است.
بیشتر بدانیم: کرفس؛ دوست قلب و دشمن فشار خون افراد
لینک منبع: theconversation
نظرات کاربران