پایگاه خبری هامپوئیل
0

آیا ایران در سال ۱۴۰۴ گندم وارد خواهد کرد؟

آیا ایران در سال ۱۴۰۴ گندم وارد خواهد کرد؟
بازدید 27

مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران پیش‌بینی کرد که به دلیل خشکسالی و سرمازدگی، ایران ممکن است امسال ناچار به واردات گندم شود.

علی‌قلی ایمانی اعلام کرد که سطح زیر کشت گندم در کشور حدود ۶.۴ میلیون هکتار است، اما در برخی مناطق، از جمله گلستان، به دلیل نبود بارندگی، بذرها سبز نشده‌اند.

وی افزود که در استان گلستان حدود ۷۰ هزار هکتار از زمین‌های زیر کشت به دلیل خشکسالی از بین رفته‌اند. همچنین در سایر استان‌ها بین ۲۰ تا ۷۰ درصد مزارع گندم آسیب دیده‌اند.

ایمانی ادامه داد که در جنوب کشور، سرمازدگی در اسفند ماه باعث تخریب بخشی از مزارع شده و بخشی از گندم خوزستان نیز از بین رفته است.

وی تأکید کرد که وضعیت تولید گندم در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته مناسب نیست و کاهش بارش‌ها در ابتدای فصل، عملکرد مزارع را کاهش داده است.

چالش‌های تولید گندم در سال زراعی جدید؛ احتمال واردات گندم

مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران اعلام کرد که فصل کشت گندم در مناطق سردسیر ایران از اواخر شهریور آغاز شده و این روند در مناطق معتدل و گرمسیر تا دی‌ماه ادامه می‌یابد.

علی‌قلی ایمانی با اشاره به بارش‌های فروردین و اردیبهشت گفت: تأخیر در بارندگی‌ها ممکن است باعث جوانه زدن برخی از بذرهای سبز نشده شود، اما تأثیر آن بر عملکرد نهایی مزارع همچنان نامشخص است.

وی پیش‌بینی کرد که به دلیل خشکسالی و سرمازدگی، ایران احتمالاً بخشی از گندم مورد نیاز خود را از طریق واردات تأمین کند.

به گفته ایمانی، خوزستان و گلستان که به ترتیب ۱.۷ و ۱.۱ میلیون تن از گندم کشور را تولید می‌کردند، در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ با خسارات قابل‌توجهی مواجه شده‌اند.

وی تأکید کرد که نخستین برداشت گندم در استان‌های جنوبی مانند سیستان و بلوچستان و خوزستان از اوایل فروردین آغاز می‌شود و میزان تولید نهایی پس از این برداشت‌ها مشخص خواهد شد.

چالش‌های کشت آبی گندم در سال زراعی جدید

مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران با اشاره به وضعیت کشت آبی گندم در کشور اعلام کرد که از مجموع ۶.۴ میلیون هکتار اراضی زیر کشت گندم، بیش از ۲ میلیون هکتار به روش آبی کشت می‌شود.

علی‌قلی ایمانی تأکید کرد که کشاورزان این بخش با دو چالش اساسی، یعنی کمبود کود شیمیایی و گرانی سموم و آفت‌کش‌ها مواجه هستند که این عوامل موجب کاهش راندمان تولید شده است.

وی افزود: در دو مرحله کاشت و برداشت، کمبود نهاده‌های کشاورزی و افزایش هزینه‌های جانبی فشار زیادی بر کشاورزان وارد کرده است. همچنین ضعف مالی تولیدکنندگان، افزایش قیمت تجهیزات کشاورزی و استمرار خشکسالی، خسارت‌های قابل توجهی به بخش کشت گندم در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ وارد کرده است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر