رئیس انجمن خرما، میزان مصرف خرما در ماه رمضان حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از کل تولید خرما است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی هامپوئیل، محسن رشیدفرخی، رئیس انجمن خرما، اعلام کرد که مصرف خرما در ماه رمضان حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از کل تولید خرما را شامل میشود. او اظهار داشت که ۷۰ درصد از خرمای تولیدی در داخل کشور مصرف میشود و ۳۰ درصد آن صادر میشود. از مجموع تولیدی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما، ۸۰۰ هزار تن در داخل کشور عرضه میشود و مابقی برای صادرات و استفاده در صنایع تبدیلی ارسال میشود. با اعمال عوارض ۵۰ درصدی برای صادرات، امکان صادرات محدود میشود.
رشیدفرخی اظهار داشت که مصرف داخلی خرما در ماه رمضان معمولاً حدوداً نصف تولید کل خرما در ایران را تشکیل میدهد. همچنین، محدودیتهایی بر صادرات وارد شده که ممکن است تأثیری بر بازار خرما داشته باشد، به ویژه برای صنایع تبدیلی که به صورت مستقیم به صادرات وابسته هستند.
او افزود: ایران دومین تولیدکننده خرما بعد از مصر در دنیاست و از نظر تنوع و ارقام، مقام اول را در دنیا دارا است.
رئیس انجمن خرما ادامه داد: به دلیل مشکلات اقلیمی و آفت سوسک سرخرطومی، قصد افزایش سطح زیر کشت را نداریم و تنها به دنبال افزایش بهرهوری در واحد سطح هستیم.
وی درباره آخرین وضعیت صادرات خرما افزود: بنابر آمار سال گذشته، صادرات خرما ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی داشته و طی یک برنامه پنجساله امکان افزایش درآمد صادراتی تا یک میلیارد دلار وجود دارد، اما محدودیتها و عوارض ۵۰ درصدی صادرات، مشکلاتی را ایجاد کرده است.
به گفته او، گرچه مسئولان عوارض ۵۰ درصدی را برای صادرات تنظیم کردهاند، اما از آنجا که نیمی از خرما در داخل کشور و بقیه برای صادرات و مصرف در ماه رمضان است، اعمال این تعرفه مشکلاتی را به وجود میآورد.
رشیدفرخی افزود: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون، صادرات خرما ۲۱۰ میلیون دلار درآمد ارزی داشته و مابقی درآمد تا
۴۵۰ میلیون دلار مربوط به ماه رمضان است.
او توضیح داد که بیش از نیمی از خرمای تولیدی در سردخانهها ذخیره شده است و برخی از ارقام حجم ذخایر مانده در سردخانهها بیشتر از ۵۰ درصد است که نشان میدهد در مورد تأمین خرمای ماه رمضان نگرانیای وجود ندارد.
رئیس انجمن خرما اظهار داشت: طی سال گذشته با وجود موجودی کمتر از امسال، تنظیم بازار ماه مبارک رمضان بدون هیچ مشکلی انجام شد و همواره با عرضه مستقیم بازار را کنترل کردیم. همچنین، امسال انجمن ملی خرما ایران اعلام آمادگی کرده است که خرما مورد نیاز بازار را با قیمت مناسب در مبدا تأمین کند.
این مقام مسئول گفت: حدود ۴ میلیون نفر در این صنعت مشغول به کار هستند.
نظرات کاربران