پایگاه خبری هامپوئیل
0

شهدای سانحه هوایی ۳۰ اردیبهشت چه کسانی بودند؟

شهدای سانحه هوایی ۳۰ اردیبهشت چه کسانی بودند؟
بازدید 250

متأسفانه تمامی ۹ سرنشین این پرواز به درجه رفیع شهادت رسیدند.

بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعه‌سی به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه شد. متاسفانه، همه ۹ سرنشین این پرواز جان باختند و به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

دربارۀ شهدای سی‌ام اردیبهشت بیشتر بدانیم

سید محمدعلی آل‌هاشم

محمدعلی آل‌هاشم، فرزند آیت‌الله سید محمدتقی آل‌هاشم، یکی از روحانیون برجسته و مشهور تبریز بود. پس از شهیدان محراب آیت‌الله قاضی و آیت‌الله مدنی، مرحوم آیت‌الله مشکینی، مرحوم آیت‌الله ملکوتی و آیت‌الله مجتهد شبستری، او از ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ تاکنون به عنوان ششمین نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز فعالیت می‌کند.شهدای سانحه هوایی ۳۰ اردیبهشت چه کسانی بودند؟

سوابق تحصیلی

وی تحصیلات ابتدایی و دبیرستانی خود را در تبریز به پایان رساند. سپس برای ادامه تحصیل در علوم دینی به حوزه علمیه تبریز پیوست و پس از آن به حوزه علمیه قم رفت. در قم تحصیلات حوزوی خود را تا مقطع سطح چهار (معادل دکتری) ادامه داد و به مدت ۱۴ سال به صورت فعال در درس خارج مقام معظم رهبری شرکت کرد. همچنین، ایشان دارای تالیفات تخصصی برای نیروهای مسلح، طلاب و روحانیون، و نیز تالیفات عمومی است.

سوابق اجرایی

ایشان سال‌های زیادی در مناطق عملیاتی جبهه‌های جنگ حق علیه باطل شرکت کرده و با فرماندهان بزرگی همچون شهید صیاد شیرازی همراه بوده و سابقه درخشانی در این زمینه دارد. حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم، همچنین از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ با حکم مقام معظم رهبری مسئولیت سنگین نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران را عهده‌دار بود. وی در این دوره سه بار موفق به کسب مقام اول بین سازمان‌های عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح در اشراف فرماندهی معظم کل قوا شد.

با نگاهی به کارنامه فعالیت‌های حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم، برخی از مسئولیت‌های ایشان عبارتند از: مسئول ستاد نماز جمعه تبریز، مسئول عقیدتی سیاسی مرکز آموزش پشتیبانی نیروهای زمینی ارتش، رئیس عقیدتی سیاسی لشکر ۲۱ حمزه آذربایجان، رئیس اداره عقیدتی سیاسی منطقه‌ای آذربایجان، معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی منطقه‌ای آذربایجان، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش، معاون هماهنگ‌کننده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا، رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم، همچنین عضو میز آذربایجان در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. ایشان در روز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در پی همراهی و سقوط بالگرد ریاست جمهوری به درجه رفیع شهادت نائل شد.

حسین امیرعبداللهیانشهدای سانحه هوایی ۳۰ اردیبهشت چه کسانی بودند؟

حسین امیرعبداللهیان در سال ۱۳۴۳ در دامغان به دنیا آمد. او مدرک کارشناسی خود را در رشته روابط دیپلماتیک از دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه در سال ۱۳۷۰ دریافت کرد و در سال ۱۳۷۵ مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته روابط بین‌الملل از دانشگاه تهران اخذ نمود. همچنین، امیرعبداللهیان مدرک دکترای خود را در همین رشته از دانشگاه تهران دریافت کرد.

او به عنوان مدرس در دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه فعالیت می‌کرد و سابقه داوری رساله‌های دکترای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران را داشت. امیرعبداللهیان از اعضای هیئت موسس مرکز مطالعات غرب آسیا (اندیشکده روابط بین‌الملل) نیز بود. از مرداد ۱۳۹۵، او به عنوان دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی فعالیت می‌کرد و دبیرکلی دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین را نیز بر عهده داشت.

در مرداد ۱۴۰۰، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، امیرعبداللهیان را به عنوان وزیر امور خارجه به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و او موفق به کسب رأی اعتماد نمایندگان شد. در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، او به همراه ابراهیم رئیسی به تبریز سفر کرد و در پی حادثه سقوط بالگرد ریاست جمهوری به شهادت رسید.

سایر سمت‌ها و مناصب

• مشاور وزیر امور خارجه در سال ۱۳۹۵
• معاون امور عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵
• مدیرکل خلیج فارس و خاورمیانه در وزارت امور خارجه (۱۳۸۹)
• سفیر جمهوری اسلامی ایران در منامه، بحرین از ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۹
• رئیس ستاد ویژه عراق در وزارت امور خارجه از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶
• معاون نماینده ویژه وزیر خارجه در امور عراق از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴
• معاون مدیرکل خلیج فارس از ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶
• کارشناس و معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰
• جانشین رئیس شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور

مالک رحمتیشهدای سانحه هوایی ۳۰ اردیبهشت چه کسانی بودند؟

مالک رحمتی در سال ۱۳۶۱ در شهر مراغه استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد. پس از درگذشت عابدین خرم، استاندار پیشین، با تصویب هیأت دولت، به عنوان استاندار جدید آذربایجان شرقی منصوب شد.

وی دارای مدرک دکتری حقوق خصوصی بود و قبلاً به عنوان معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی فعالیت می‌کرد. همچنین در زمینه‌های مختلفی از جمله آستان قدس رضوی، وزارت کشور و بنیاد شهید تجربه‌های مدیریتی داشت؛ از مسئولیت‌هایش عبارت بود مدیریت سازمان اقتصادی رضوی، عضویت در هیئت امنا و ریاست بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس، عضویت در هیئت مدیره و قائم‌مقام مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر و همچنین مسئولیت‌های مختلف در سطوح مدیریتی وزارت کشور و اتاق بازرگانی ایران را بر عهده داشت.

مالک رحمتی همچنین داماد سیدمصطفی سیدهاشمی، معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بود.

سردار سید مهدی موسویشهدای سانحه هوایی ۳۰ اردیبهشت چه کسانی بودند؟

سردار سید مهدی موسوی، که در حفاظت از رئیس جمهور کشورمان مشغول بود، همراه ایشان در بالگرد حاضر بود و در جریان این فعالیت به شهادت رسید. وی یکی از سرتیپ‌های پاسدار و عضو فعال سپاه پاسداران بود.

سرهنگ خلبان سید طاهر مصطفویشهدای سانحه هوایی ۳۰ اردیبهشت چه کسانی بودند؟

وی مردی از اهالی تبریز، یکی از افراد شجاع و پرتلاشی بود که در دوران دفاع مقدس با افتخار در جبهه‌های جنگ حاضر شد. وی، که از پیشینه‌ی ۱۵ ساله‌ی خلبانی در نیروهای مسلح برخوردار بود، به عنوان یکی از بهترین مربیان و مدرسان خلبانی نیز فعالیت می‌کرد.

سرهنگ مصطفوی به عنوان عضو فعال سپاه پاسداران، در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ به همراه همرزمانش به منظور افتتاح چند پروژه در آذربایجان شرقی سفر کرد. اما سفرشان به ناگهانی به پایان رسید و شهید مصطفوی همراه با سایر سرنشینان بالگرد، به شهادت رسیدند، زیرا بالگرد آن‌ها در حین پرواز سقوط کرد.

این رویداد تراژیک نشان از تضحیه‌ی بی‌دریغ و تعهد شدیدی است که سرهنگ سید طاهر مصطفوی و سایر شهدا به کشور و مردمش داشتند. از جانبی، میراث والایی که این شجاعت و ایثار به جامعه ارزشمند می‌افزاید، بیانگر عمق ارزش‌های ملی و انسانی است که در سینه‌های این پیشگامان جاودانه شده است.

سرهنگ خلبان محسن دریانوش

سرهنگ محسن دریانوش، یکی از خلبانان بالگرد ریاست جمهوری، همراه با سید طاهر مصطفوی و سایر همراهان، در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در پی سقوط بالگرد به شهادت رسیدند.

سرگرد فنی بهروز قدیمی

سرگرد پاسدار شهید بهروز قدیمی، یکی از همراهان آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی بود که همراه ایشان به شهادت رسید.

اصل از اینکه شهید بهروز قدیمی، فرزند روستای درسجین ابهر بود، برخوردار بود. او به عنوان سرگرد فنی بالگرد حامل رئیس‌جمهور شهید خدمت می‌کرد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر