پایگاه خبری هامپوئیل
0

نقش خطیر رسانه ها در ارتقای فرهنگ سیاسی جامعه

نقش خطیر رسانه ها در ارتقای فرهنگ سیاسی جامعه
بازدید 36

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، در جلسه با اصحاب رسانه در مراغه، اهمیت حضور فعال در انتخابات ۱۱ اسفند سال جاری را تأکید کرد. او اظهار داشت که وظیفه رسانه‌ها در این زمینه تنها به حضور در صندوق‌های رأی محدود نمی‌شود، بلکه باید نقشی فعّال در تحریک و انگیزه‌بخشی برای مشارکت مردم در انتخابات داشته باشند.

نقش خطیر رسانه ها در ارتقای فرهنگ سیاسی جامعه

دیدار معاون فرهنگی و رسانه‌ای ارشاد آذربایجان‌شرقی با اصحاب رسانه مراغه

به گزارش ایرنا «حسن گلی»  روز سه‌شنبه در جمع اصحاب رسانه مراغه افزود که حضور گسترده مردم در انتخابات نشانه از وحدت و همبستگی ملی است و این مسأله می‌تواند تأثیرگذاری زیادی در سیاست‌های غرب در قبال ایران داشته باشد، که می‌تواند از زوایای مختلف تحلیل شود.

وی بیان کرد که اهالی فرهنگ و رسانه استان باید برای انتخابات ۱۱ اسفندماه برنامه‌ریزی کرده و روح مشارکت انتخاباتی را به جامعه تزریق کنند.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد که در حوزه رسانه مشکلات عدیده وجود دارد و رفع تمام آنها امکان‌پذیر نیست، اما انتقال این مشکلات به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند در حل برخی از آنها تاثیرگذار باشد.

او همچنین به جایگاه آذربایجان‌شرقی در حوزه فرهنگ و رسانه اشاره کرد و افزود: این جایگاه ویژه همواره در سخنان رهبر معظم انقلاب بازتاب داشته و روایت‌های فاخری از سوی ایشان در خصوص جایگاه استان بیان شده است. وی ادامه داد: همین نگاه ویژه به جایگاه فرهنگ و رسانه آذربایجان‌شرقی نیز موجب شده است تا این استان اختیار لازم برای ارزیابی صدور مجوز کتاب را داشته باشد.

مراغه: پایتخت دوم رسانه در آذربایجان‌شرقی

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، مراغه را به عنوان مهد تمدن و فرهنگ شناخت و افزود: مراغه با داشتن بیشترین تعداد رسانه پس از تبریز، از جایگاه ویژه‌ای در سطح استان برخوردار است.

در پاسخ به برخی از اصحاب رسانه که تقاضای واگذاری اختیار اعلام وصول نشریات چاپی به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه را داشتند، گلی اظهار کرد: این تفویض اختیار دارای ممنوعیت قانونی است و از سوی دیگر، ادارات شهرستانی برای انجام این کار از ظرفیت انسانی کافی برخوردار نیستند.

نگاهی عمیق‌تر به مشکلات، رسالت اصحاب رسانه

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، با ابراز اینکه در اکثر مواقع، افراد فعال در زمینه رسانه با مشکلات شکلی روبه‌رو هستند و به دلیل این مسائل، به محتوای کار خود کمتر توجه می‌کنند، بیان کرد: “دشمنان با استفاده از رسانه‌ها به جنگ علیه ایران می‌آیند. آن‌ها تمایل دارند تا بر ذهنیت جوانان ما تأثیر بگذارند و افراد فعال در زمینه رسانه باید در راستای دفاع از این نظام مقدس، با جریان رسانه‌ای دشمنان مقابله کنند.”

وی ادامه داد: “اگرچه مرزهای کشورمان از جنگ‌های سخت در دوران گذشته فاصله دارد، اما در عرصه رسانه نیز باید برای تقویت و حفظ مکانیزم‌های مقاومت، به مواضع محکمی دست یابیم و بتوانیم مبارزه با نظام لیبرال دموکراتیک غربی را آغاز کنیم.”

ایشان افزود: “افراد فعال در حوزه رسانه باید واقعیت‌های انقلاب اسلامی را به جوانان منتقل کنند و در این مسیر، منتظر حل مسائل فنی و مالی نباشند؛ زیرا با وجود مشکلات، همچنان می‌توان به تولید محتوای برجسته پرداخت.”

وی افزود: “افراد فعال در زمینه رسانه می‌توانند به عنوان سربازان کشور در جنگ ترکیبی با دشمنان عمل کنند و در صورت لزوم، از اعتبار و شخصیت خود برای پیشبرد اهداف نظام استفاده کنند.”

بسیج، روحِ رسالتِ رسانه

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی اظهار داشتند: بسیج، روحیه‌ای برای رسانه‌ها فراهم می‌کند و هر فردی که انگیزه اصلی‌اش، ارتقای ایران و اسلام است، به معنای واقعی بسیجی محسوب می‌شود.

گلی، در مورد فعالیت‌های چشمگیر کانون بسیج رسانه شهید آرمان علی‌وردی مراغه اظهار داشت: فعالیت‌های کانون بسیج رسانه، یک فرصت برای توسعه این شهرستان است و باید از ظرفیت آن به بهترین شکل ممکن استفاده شود.

همچنین، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی اظهار داشتند که از زمان تبدیل خانه مطبوعات استان به خانه مطبوعات تبریز، تغییراتی اتفاق افتاده است و افزودند: ایجاد خانه مطبوعات مستقل در شهرستان‌ها موفقیت زیادی نداشته است، اما تاسیس نمایندگی خانه مطبوعات آذربایجان‌شرقی در جنوب استان با مرکزیت مراغه، قابلیت پیگیری دارد.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه، یوسف عبدی نیز اظهار داشت: در حال حاضر، این شهرستان ۱۸ نشریه چاپی، ۶ نمایندگی نشریات استانی و ملی، و ۱۸ رسانه آنلاین دارد و افزود: دو رسانه غیر آنلاین هم در این شهرستان فعالیت می‌کنند و تقریباً همه آنها به حمایت نیاز دارند.

درد و دل‌های اصحاب رسانه مراغه

“بیاض محرم‌زاده”، سرپرست نشریه دیده‌بان مراغه، بر اهمیت تسهیلات برای تهیه تجهیزات تولید محتوا تأکید کرد و اظهار کرد که تأمین این تجهیزات برای تولید چندرسانه‌ای در رسانه‌های آنلاین ضروری بوده و قیمت آنها بالاست.

وی به امیدواری خود ابراز داد که پایگاه‌های خبری بر اساس شاخص‌های روزنامه‌نگاری آنلاین ارزیابی شوند و این بیان کرد که تعدادی از پایگاه‌های خبری مراغه در انتظار ارزیابی و دریافت یارانه دولتی در سال جاری هستند.

سرپرست نشریه فرهیختگان در آذربایجان‌شرقی و مدیرمسئول هفته‌نامه آوای باغ شهر ایران نیز مشکلاتی را که در نشریات چاپی وجود دارد، به نمایندگی از همکارانشان بیان کردند و افزودند: ایجاد نمایندگی خانه مطبوعات استان در مراغه که قبلاً وعده داده شده بود، هنوز به اجرا در نیامده است.

سجاد درخشی اظهار کرد که اعلام وصول نشریات چاپی در مرکز استان برای اصحاب رسانه هزینه‌بر و زمان‌بر است و با ابراز امیدواری به وجود آمدن تسهیلات لازم برای یکی از چاپخانه‌داران شهرستان، امکان لیتوگرافی و چاپ نشریات جنوب استان در مراغه را فراهم کرد.

همچنین، وی افزود که توزیع آگهی‌های رسانه‌ها در مرکز استان تمرکز دارد و آگهی‌ها به صورت منطقه‌ای توزیع نمی‌شوند.

در برخی موارد، آگهی‌هایی که “میم الف” منتشر می‌کند، به طور منصفانه در همه نشریات چاپی منتشر نمی‌شود. این امر می‌تواند به حل بخشی از مشکلات مالی نشریات کمک کند. رضا شکوری، مدیرمسئول نشریه راه وطن، تأکید کرد که نشریات محلی مراغه از یارانه‌های دولتی به شدت محروم هستند و عضویت همکاران در خانه مطبوعات استان نیز با مشکلاتی مواجه است.

وی افزود که فعالان رسانه‌های آنلاین برای دستیابی به تجهیزات به تسهیلات بانکی نیاز دارند و اصحاب رسانه شهرستان نیز به حمایت نیاز دارند.

طیبه ذوقی، مدیرمسئول نشریه ندای مراغه، نیز تأکید کرد که جشنواره‌های خبری و انتخاب خبرنگار یا رسانه برتر در مراغه برگزار نمی‌شود و افزود که فرهنگ و جامعه تحت تأثیر رسانه‌ها قرار دارند.

مدیر کانون بسیج رسانه شهید آرمان علی‌وردی مراغه نیز اظهار کرد که اقتصاد بخش رسانه در مراغه قابل مقایسه با مراکز استانی و شهرستان‌های همسایه نیست و اصحاب رسانه مراغه نیاز به حمایت‌های دولتی و تسهیلات بانکی بیشتر دارند.

علیرضا فولادی، رئیس دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مراغه، هم افزود که فعالان رسانه حتی از تسهیلات اشتغالزایی شهرستان نیز بهره‌مند نشده‌اند و ایجاد نمایندگی خانه مطبوعات استان در مراغه از جمله وعده‌های مسئولان دولتی است که امیدوارند با مشارکت اصحاب رسانه و پیگیری‌های مسئولان به واقعیت بپیوندد.

نقش خطیر رسانه ها در ارتقای فرهنگ سیاسی جامعه

گفتگوی صمیمی معاون فرهنگی و رسانه‌ای ارشاد آذربایجان‌شرقی با اصحاب رسانه مراغه

در این مراسم، همه حاضران دغدغه‌های خود را با معاون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به اشتراک گذاشتند و عزم خود را برای ایجاد مشارکت در انتخابات به جامعه اعلام کردند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر