پایگاه خبری هامپوئیل
0

جشن اختتامیه هشتمین جشنواره رویای کهکشانی من

کودکان و نوجوانان، ستارگان درخشان جشنواره رویای کهکشانی من
بازدید 19

در یک رویداد پرطرفدار و هنری، آثار برگزیده از رقابت نقاشی علمی-تخیلی جشنواره ملی “رویای کهکشانی من” به نمایش گذاشته شدند.

این نمایشگاه هم‌زمان با اختتامیه جشنواره برگزار شد و به مدت سه روز برای عموم قابل دسترسی بود. بر اساس گزارشی از خبرگزاری علم و فناوری آنا، این اختتامیه توسط انجمن نجوم آیاز تبریز در روز جمعه ۴ اسفند برگزار شد و آثار برگزیده از رقابت نقاشی علمی-تخیلی در طول سه روز در نمایشگاهی به نمایش گذاشته شدند.

این جشنواره به عنوان یک تلاش برای الهام بخشیدن به رویاهای نوجوانان و جوانان ایران در زمینه‌های نقاشی و داستان‌های علمی-تخیلی برگزار شده بود. هدف اصلی آن دستیابی به قله‌های دانش نجوم و فضا بود. بخش رقابتی این جشنواره با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با علم نجوم و فضا برگزار شد.

نقاط اشتراک ستاره شناسی و هنر

دکتر سید علی فارغ، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر و یکی از داوران رقابت نقاشی در مراسم اختتامیه، اعلام کرد: “این رویداد هنری در دوره هشتم به صورت ملی برگزار شده و بیش از ۲۰۰ اثر متنوع و جذاب از تمامی نقاط ایران به دست ما رسیده است. او خود را به عنوان یک معلم هنر معرفی کرد و افزود: در دوره پست-مدرن، مفهوم هنر تغییر یافته و هنر دیگر فقط به خلق زیبایی محدود نمی‌شود، بلکه مفهومی تعجب‌انگیز و گاهی حتی مرموز را به خود می‌گیرد که از این نظر، با علوم نجومی بیشترین شباهت را دارد. این شباهت در بی‌نهایت بودن و زیبایی دو دلیل اساسی دارد. آثاری که برای این مسابقه ارسال شده‌اند، از نظر نزدیکی به این دو ویژگی بسیار ارزشمند بودند و ما سعی کردیم تا حد امکان شایسته و عادلانه، این آثار را قضاوت کنیم.

زنگ خطری برای آینده: افول خلاقیت و جسارت در کودکان

دکتر کریم میرزایی، نماینده دانشگاه هنر اسلامی تبریز، به این صورت بیان کرد: رصدخانه مراغه که توسط خواجه نصیرالدین طوسی بنا شده بود، اولین رصدخانه ایران بود و نشان از اهمیتی که مردم کهن ایران به شناخت آسمان می‌دادند دارد. از گذشته، ایرانیان همواره توجه ویژه‌ای به اسطوره‌شناسی و زیبایی‌شناسی داشتند.

وی درباره آثاری که توسط دبیرخانه جشنواره دریافت شده بود، اظهار کرد: شرکت در چنین جشنواره‌ای چالش‌هایی دارد؛ زیرا به غیر از استعداد هنری، نیازمند اطلاعات نجومی و تخیل هم هست.

وی افزود: مشاهده کردیم کودکان زیر ۹ سال، نقاشی‌های بسیار خلاقانه‌تری ارائه می‌کردند. اما با بالا رفتن سن، با کاهش خلاقیت در آثار روبه‌رو بودیم. این امر نشان‌دهنده ضرورتی است برای آموزش و پرورش تا دلایل از دست رفتن جسارت و خلاقیت کودکان را بررسی کنیم.

کودکان و نوجوانان، ستارگان درخشان جشنواره رویای کهکشانی من

مریم فخیمی، دبیر جشنواره، برگزاری این رویداد را به مناسبت هفته جهانی فضا خواند و اظهار کرد: بخش رقابتی جشنواره شامل دو بخش مسابقه نقاشی و داستان نویسی علمی‌تخیلی با محوریت نجوم و فضا است که از سال ۹۸ به دلایل مالی تصمیم گرفته شد این بخش‌ها به صورت دوسالانه برگزار شوند.
وی افزود: به همراه بخش رقابت، کارگاه‌های مختلف داستان نویسی، نقاشی، دانش فضایی و نجوم نیز برگزار می‌شود.
به گفته او، فراخوان دوره هشتم جشنواره در تاریخ ۲۵ مرداد سال جاری منتشر شد.
در بخش رقابت نقاشی، دو موضوع “سیاره کوچک من و دنباله‌دارها” و “سیارک‌ها” برای انتخاب قرار گرفت تا شناخت کودکان و نوجوانان از سیاره‌ای که در آن زندگی می‌کنند، تخیل آنان از سیاره‌ای که در تصوراتشان است و همچنین میزان دانش آن‌ها از نجوم و فضا ارزیابی شود.
وی گفت: دبیرخانه جشنواره تا تاریخ ۳۰ آبان سال جاری، ۲۱۰ اثر نقاشی از سراسر کشور دریافت کرد. داوری آثار در تاریخ چهاردهم آذر در دانشگاه هنر اسلامی تبریز توسط دکتر عبداللهی فرد، سید علی فارغ و دکتر کریم میرزایی از اعضای هیئت علمی دانشگاه با معیارهایی که در فراخوان اعلام شده بود، در سه رده سنی ۵ الی ۷ سال، ۸ الی ۱۱ سال و ۱۲ الی ۱۵ سال به صورت حرفه‌ای و علمی انجام گرفت و در پایان ۳۴ اثر انتخاب شد.
وی اذعان داشت: در طی داوری شاهد دخالت والدین و مربیان در اجرای اثر کودکان بودیم و این اتفاقی ناگوار است. چرا که نه تنها به استقلال و اعتماد به نفس کودکان لطمه می‌زند بلکه باعث شد این آثار از داوری حذف شوند.
به گفته وی، هدف بخش رقابت نقاشی صرفاً سنجش کیفیت آثار نبود. بلکه برگزارکنندگان جشنواره در تلاش بودند تا از طریق هنر و ادبیات، دانش نجوم و فضا را در میان کودکان و نوجوانان ترویج دهند تا در آینده شاهد پیشرفت‌های بیشتری در حوزه نجوم و صنعت فضایی کشور باشیم.
در پایان اختتامیه، به برگزیدگان هدایایی اهدا شد.جشن اختتامیه هشتمین جشنواره رویای کهکشانی من

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر