پایگاه خبری هامپوئیل
0

احیای هویت تاریخی مراغه از طریق احیای سراهای تاریخی

احیای هویت تاریخی مراغه از طریق احیای سراهای تاریخی
بازدید 36

کاروانسراهای شهرستان مراغه، به عنوان گوهران تجارت و محل داد و ستد، به شدت به تعمیر و نوسازی و ساماندهی نیازمندند.

به گزارش صداوسیما از مرکز آذربایجان شرقی، حضور این سراها در مراغه نشان می‌دهد که این شهر در طول تاریخ یکی از مراکز اصلی اتراق کاروان‌ها و تجارت در منطقه بوده است.

مراغه دارای ۱۰ کاروانسرا باستانی از دوران قاجار و قبل از آن است که به یادگار مانده‌اند. این سراها هنوز هم بعنوان مکان‌هایی برای تجارت خشکبار، پارچه و خواروبار استفاده می‌شوند، اما بسیاری از بناها به دلیل فرسایش و نفوذ رطوبت آسیب دیده‌اند.

مقامات محلی، از جمله شهرداری، اداره میراث فرهنگی و دادستانی، به مردم هشدار داده‌اند که بسیاری از این ساختمان‌های فرسوده باید تعمیر شوند و حتی تعطیل شوند.

همچنین، بازاریان نیز از تعطیلی این ساختمان‌ها شکایت کرده و خواهان ایجاد مکان‌های جدید برای خرید و فروش هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه اظهار کرد که بسیاری از این بناها به دلیل گذشت زمان نیازمند تعمیرات جدی هستند و برخی از آن‌ها به عنوان آثار ملی یا دارای ثبت حفاظتی شناخته شده‌اند.

او همچنین افزود که عدم دسترسی مناسب و نبود تجهیزات اطفای حریق از جمله مشکلات اساسی این بازارهای تاریخی است.

رئیس این اداره تأکید کرد که تعمیرات این ساختمان‌های تاریخی اولویت اصلی این سازمان است و نیازمند مشارکت فعال اقتصادی و شهرداری است.

شهردار مراغه نیز اظهار داشت که این ساختمان‌ها به دلیل نبود استانداردهای لازم، به خطرناک تبدیل شده‌اند و تعطیلی آنها ممکن است به مشکلات اقتصادی شهر و شهروندان منجر شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر