پایگاه خبری هامپوئیل
0

افزایش بارداری در مادران بالای ۳۵ سال در مراغه

افزایش بارداری در مادران بالای ۳۵ سال در مراغه
بازدید 33

نصر، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه، به بهبود برخی از شاخص‌های جوانی جمعیت این شهرستان اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش پوشش مراقبت‌های بهداشتی برای مادران باردار و همچنین افزایش تعداد موالید در میان مادران بالای ۳۵ سال از جمله این شاخص‌ها می‌باشد.

به گزارش نصر، الهه حق‌گشایی در گفت‌وگویی روز پنج‌شنبه اظهار داشت که کاهش نرخ مرگ و میر با افزایش کیفیت مراقبت‌های بارداری و برگزاری کلاس‌های آمادگی برای زایمان طبیعی، همچنین افزایش تعداد زایمان‌های طبیعی، از دیگر نشانگرهای پیشرفت در شهرستان است.

او به برخی از خدمات ارائه شده به گروه‌های سنی و هدف اشاره کرد و افزود: حمایت از ۲۸۸ کودک سوء تغذیه در سال گذشته و همچنین ارائه ۹۴۸ مورد مشاوره ازدواج به زوجین در زمان عقد نکاح جزو این خدمات است.

او اظهار کرد که آموزش فرزندآوری به ۵۶ هزار و ۹۱ نفر از زنان ۱۰ تا ۵۴ ساله همسردار تحت پوشش صورت گرفته و همچنین در سال گذشته به تعداد ۴۱ هزار و ۹۴۹ نفر از گروه سنی زیر پنج سال ویزیت و مراقبت دوره‌ای سلامت ارائه شده است.

از دیگر خدمات ارائه شده به گروه‌های هدف، معرفی کودکان به واحد تست تکاملی نیز بوده است.

آمار مرگ و میر مادران طی دو سال اخیر صفر بوده‌است

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه اعلام کرد که به دلیل مراقبت مداوم از مادران باردار، در طول دو سال گذشته، هیچ مورد مرگ مادری در این شهرستان رخ نداده است.

همچنین، دکتر حق‌گشایی افزود که در سال گذشته، ۱۳۷۸ مادر باردار شناسایی شده‌اند و همگی به طور کامل در مراکز و پایگاه‌های خدمات جامع سلامت تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

همچنین، ۶۰۰ مادر نیازمند مراقبت ویژه شناسایی و پیگیری شده و در صورت لزوم به مراکز و بیمارستان‌های تخصصی و فوق تخصصی ارجاع داده شده‌اند.

مراقبت از نوجوانان

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه اظهار کرد که تعداد نوجوانانی که تحت پوشش شهرستان قرار دارند، به ۵۶ هزار و ۴۹۵ نفر می‌رسد. او افزود که ۹۱ درصد از این نوجوانان خدمات مورد نیاز گروه سنی خود را در سال گذشته دریافت کرده‌اند.

دکتر حق‌گشایی اظهار کرد که برای هر نوجوان، ۱۰ خدمت در سامانه یکپارچه بهداشت تعریف شده است و برنامه ریزی شده است که افراد ثبت‌نام شده در سامانه سیب هر سه سال یکبار مراقبت دوره‌ای را دریافت کنند.

وی ادامه داد و گفت: «سالانه ۳۳ درصد از نوجوانان باید مراقبت شوند. طی سال گذشته، درصد مراقبت دوره‌ای شهرستان به ۴۲.۲۳ درصد رسید.»

درباره جوانان نیز، او اظهار کرد که تعداد آن‌ها تحت پوشش شهرستان ۳۹ هزار و ۸۷۸ نفر است و مراقبت دوره‌ای سلامت جوانان در گروه سنی ۳۰ تا ۱۸ سال، با جدیت پیگیری شده است. از این تعداد، ۱۵ هزار و ۲۲۹ نفر یا ۳۸.۲ درصد از جوانان موردنظر، مراقبت شده‌اند.

دکتر حق‌گشایی اضافه کرد که برای هر جوان نیز ۹ خدمت در سامانه یکپارچه بهداشت تعریف شده است و برنامه ریزی شده است که افراد ثبت‌نام شده در سامانه سیب هر سه سال یکبار مراقبت دوره‌ای را دریافت کنند.

جمعیت هزار و ۵۰۰ نفری از عشایر تحت مراقبت اند

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه اظهار کردند که جمعیت هزار و ۵۰۰ نفری عشایر شهرستان نیز از مراقبت‌های بهداشتی استفاده می‌کنند که مطابق با دستورالعمل‌ها و بسته‌های خدمتی است.

به نقل از دکتر حق‌گشایی، اخیراً دو دستگاه خودرو شاسی‌دار برای ارائه خدمات به گروه‌های هدف، به ویژه عشایر و مادران باردار در مناطق سخت‌گذر، با استفاده از اعتبارات وزارت بهداشت تهیه شده‌اند.

قدامات فرهنگی و تبلیغی در راستای جوانی جمعیت

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه در خصوص برگزاری ۱۲ قرارگاه جوانی جمعیت و ۱۲ کمیته تخصصی در قالب قرارگاه جوانی جمعیت شهرستان، اظهاراتی داشتند.

او به این موضوع اشاره کرد که در زمینه فضاسازی تبلیغاتی، اقداماتی همچون دیوارنویسی، طراحی و تهیه بنر و پلاکارد با نمایه “خانواده خوش جمعیت و شاد” (سه فرزند و بیشتر) در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر حق‌گشایی ادامه داد و اظهار کرد: برگزاری ایستگاه جوانی جمعیت، مسابقات نقاشی و پیام کوتاه، نصب پوستر و استندها، تهیه مهر جوانی جمعیت جهت استفاده در مکاتبات اداری، فرم معرفی زوجین تازه ازدواج کرده به مراکز تحت پوشش، تهیه ساعت دیواری با نمایه جوانی جمعیت و پخش تیزر و موشن مصوب در مراکز، از جمله اقداماتی است که انجام می‌شود.

وی اشاره کرد به حذف محتواهای مغایر با سیاست‌های جمعیتی از زیرمجموعه‌ها و برقراری قرارداد با دومهد کودک برای تأمین اتاق مادر و کودک.

همچنین افزود که کارشناسان جوانی جمعیت جهت فرهنگ‌سازی و اجرای ماده ۲۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در جلسات، مناسبات، مراسمات افتتاحیه، پیاده‌روی‌های عمومی، نمایشگاه‌ها و غیره حضور دارند و علاوه بر برگزاری مسابقات، جوایزی نیز به برندگان اهدا می‌شود.

جوان‌سازی جمعیت، ضرورتی برای آینده ایران

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه اعلام کردند که با همکاری اداره پست، مهر جوانی جمعیت بر روی بسته‌های پستی قرار می‌گیرد.

ایشان افزودند که با همکاری شهرداری، پوسترها و بنرهای جوانی جمعیت در نقاط عمومی شهر نصب می‌شود و با همکاری مخابرات، پیامک‌های اطلاع‌رسانی در قبوض الکترونیکی ارسال می‌شود.

همچنین، ایشان به همکاری با بانک‌ها، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، رادیوشهر مراغه، سازمان تبلیغات اسلامی، سپاه ناحیه مراغه، تامین اجتماعی، اداره ورزش و جوانان، آموزشکده فنی کشاورزی مراغه و دادگستری در زمینه فرهنگ‌سازی برای جوانی جمعیت اشاره کردند.

ایشان تاکید کردند که همکاری سمن‌ها نیز برای فرهنگ‌سازی درباره جوانی جمعیت حیاتی است و اداره ثبت اسناد، دانشگاه مراغه و رسانه‌ها نیز در این زمینه با معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه همکاری می‌کنند.

آزمایشگاه مرکزی: حامی سلامت مادر و کودک

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه، درباره انجام آزمایش‌های رایگان برای مادران باردار در سال گذشته، اشاره کرد که تعداد آن‌ها به هزار و ۸۵۵ مورد رسیده است. وی اظهار داشته که سالانه نزدیک به سه‌هزار آزمایش HIV نیز برای مادران باردار ارائه می‌شود.

به گفته دکتر حق‌گشایی، در طول سال گذشته بیش از هزار و ۵۰۰ مورد آزمایش کرونا یا آنفولانزا (آزمایشات سلولی- مولکولی) و بیش از سه‌هزار و ۵۰۰ مورد آزمایش هیپوتیروئیدی در آزمایشگاه مرکزی معاونت بهداشتی انجام شده است.

با توجه به گزارش ایرنا و نقل‌قول از کارشناسان، اقدامات فرهنگی و تبلیغی منجر به کاهش شیب پیری جمعیت شده است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر