پایگاه خبری هامپوئیل
0

مراغه، نگین تاریخ و نجوم ایران، منتظر گردشگران نوروزی

مراغه، نگین تاریخ و نجوم ایران، منتظر گردشگران نوروزی
بازدید 21

مراغه، پایتخت نجوم ایران، با آثار باستانی، تاریخی و طبیعی، یکی از مقاصد گردشگری مهم برای میهمانان نوروزی در آذربایجان شرقی است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، شهرستان مراغه با تمدنی که چندین هزار ساله است و با داشتن تپه‌های باستانی از دوران عصر پارینه سنگی و تمدن پیش و پس از اسلام، هر ساله گردشگران و میهمانان نوروزی را از خارج و نقاط مختلف کشور به خود جذب می‌کند.

این شهر پس از اسلام و در زمان حکومت سلجوقیان، به عنوان مرکز حکومت و در دوره ایلخانان مغول، به عنوان پایتخت هلاکوخان نوه چنگیزخان انتخاب شد.

رصدخانه‌ی تاریخی این شهر، از جمله یادگارهای علمی و فلکی خواجه نصیرالدین طوسی است که در سال ۶۵۷ هجری قمری و زمان حکومت هلاکوخان در مراغه، با حضور عده‌ای از فضلا و دانشمندان معروف آن دوران از جمله علامه قطب الدین، فخرالدین مراغی، محی الدین مغربی و نجم الدین اسطرلابی، بنا شد.

این رصدخانه به عنوان یکی از افتخارهای علمی ایران در زمینهٔ فلک و ستاره‌شناسی، در گذشته و حال به عنوان یکی از آثار مهم و ارزشمند این شهرستان شناخته شده است.

معبد مهر در روستای ورجوی با سه هزار سال قدمت، بزرگترین معبد آیین مهرپرستی در ایران است. این مکان در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی مراغه و در روستای ورجوی قرار دارد، و با قدمتی حدود سه هزار ساله، یک میراث ارزشمند و تاریخی است که برای بازدید میهمانان نوروزی و گردشگران علاقمند به آثار باستانی و تاریخی جذابیت دارد.

این معبد، یکی از چهار معبد مهم آیین مهرپرستی در ایران است. با پلانی زیرزمینی و صخره‌ای، در دوره اشکانی و ساسانی ساخته شده است. گنبد سرخ نیز یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های موجود در مراغه است. این ساختمان در سال ۵۴۲ هجری قمری، به صورت مربع شکل با سردابه و اتاق اصلی احداث شده و بر روی سکویی سنگی قرار دارد.

ورودی این گنبد به سوی شمال مشرف است و با آجرکاری پرنقش و نگار، همراه با کاشی‌های فیروزه‌ای که تازه در معماری سلجوقی معروف شده بود، مزین شده‌ است.

گنبد کبود یک بنای برجی است که دارای طراحی منحصر به فردی می‌باشد. طراحی آن شامل طاق‌نما، حاشیه قطارکاری و دندانه‌هایی است که به همراه پایه‌های ستون مانندی ساخته شده‌اند. این بنا از آجر، سفال و کاشی‌های فیروزه‌ای با اشکال هندسی تزئین شده است.

این گنبد یک ساختمان دو طبقه است که دارای سرداب سنگی با ارتفاع دو متر و ۴۰ سانتی‌متر از سطح زمین است. در طبقه دوم، یک اتاق آجری با ارتفاع ۱۱ متر و ۴۰ سانتی‌متر بر روی سرداب احداث شده است. این بنا دارای ۱۰ ضلع است و یک گنبد نیمکره‌ای روی سقف طبقه دوم دارد که با مخروط هرمی ۱۰ طرفه پوشیده شده است.

گنبد کبود مورد استقبال گردشگران و مسافران نوروزی قرار دارد. در فاصله ۱۰ متری از آن، برج مدوری واقع است که از بناهای استوانه‌ای دوران سلجوقیان در ایران می‌باشد.

برج غفاریه مراغه نیز از جمله بناهای معروف این شهر است که با سبک معماری متفاوتی نسبت به سایر بناهای سلجوقی ساخته شده است. این برج از آجر لعابدار کمتر استفاده کرده و بیشتر از کاشی‌کاری در تزئینات آن بهره‌برده شده است.

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد برج غفاریه استفاده از پنجره‌های کاذب است که به منظور ایجاد نمادی از روشنایی و نور طراحی شده‌اند.

موزه تخصصی مراغه نیز جزء جاذبه‌های گردشگری این شهر محسوب می‌شود. این موزه دارای آثار ارزشمند و تاریخی از دوران حکومت ایلخانان است و در آن عناصری از فرهنگ و تمدن آن دوره مانند سکه، کتابت، مفرغینه، آبگینه و سفال به نمایش گذاشته شده است.

به علاوه، شهر مراغه با دارا بودن سوغاتی‌های متنوعی مانند سجوق، باسلوق، حلوای نجودچی، شیرینی چای، خشکبار، عسل و صابون، برای میهمانان نوروزی جذابیت دارد. این شهرستان با جمعیت حدود ۲۷۷ هزار نفر در جنوب استان آذربایجان شرقی واقع شده است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر