پایگاه خبری هامپوئیل
0

گندم دیم با ارقام جدید 25 درصد پربارتر شد!

گندم دیم با ارقام جدید 25 درصد پربارتر شد!
بازدید 24

مراغه-ایرنا- رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اعلام کرد که با اجرای طرح جهش تولید و بهره‌گیری از ارقام جدید گندم، به همراه رعایت دستورالعمل‌های فنی مؤسسه، تولید گندم در دیم‌زارهای کشور به نسبت گذشته افزایش یافته و از ۲۵ تا ۳۰ درصد بیشتر شده است.

«مظفر روستایی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت که افزایش تنوع ارقام گندم، علاوه بر افزایش تولید و تأمین امنیت غذایی، باعث بهبود کیفیت تولید نان نیز شده است؛ ارقام گندم دوروم همچنین برای تولید پاستا و ماکارونی بسیار مناسب هستند.

وی افزود که اکنون به دلیل معرفی ارقام جدید گندم و همکاری با شرکت‌های بخش خصوصی، در ۸۵ درصد مزارع دیم کشور از بذر ارقام معرفی شده توسط مؤسسه استفاده می‌شود.

تا کنون، پنجاه رقم گندم معرفی شده است

رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اعلام کرد که این مؤسسه از زمان تأسیس خود تاکنون، پنجاه رقم گندم نان و دوروم را به منظور افزایش تولید و بهبود کیفیت نان و ماکارونی معرفی کرده است.

روستایی افزود که تنوع ژنتیکی مناسبی در این رقم‌ها وجود دارد که باعث سازگاری و تاب‌آوری در برابر شرایط مختلفی از جمله خشکسالی، سرما، گرما، بیماری‌ها، و شرایط آبیاری تکمیلی شده است.

از این تعداد، بیست‌و‌هفت رقم گندم نان زمستانه و بینابین برای مناطق سرد و معتدل، دوازده رقم گندم دوروم برای تولید پاستا و ماکارونی در مناطق معتدل و گرمسیر دیم، و یازده رقم گندم نان بهاره برای مناطق گرمسیری معرفی شده است.

او تأکید کرد که این تنوع ژنتیکی بسیار ضروری است برای پایداری تولید و بهبود کیفیت نان، زیرا می‌تواند به مقابله با چالش‌های مختلفی که کشاورزان روبرو می‌شوند، کمک کند.

به گفته او، از بین ۵۰ رقم گندم دیم، ۳۶ رقم دارای مقاومت متوسط تا بالا در برابر بیماری زنگ زرد بوده و ۱۱ رقم دارای مقاومت متوسط تا حساس به این بیماری بوده‌اند. علاوه بر این، ۶ رقم دیگر از حساسیت متوسط تا بالا به این بیماری برخوردارند.

به گزارش ایرنا، طرح جهش تولید در دیم‌زارها در سال ۱۳۹۹ به وجود آمده و با استفاده از دانش فنی مبتنی بر پژوهش‌های موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، که مرکز آن در مراغه قرار داشته، تدوین شده است. این طرح در پی آن استقبال گسترده‌ای از مسئولان کشوری داشته است.

در پاییز ۱۳۹۹، اجرای یک طرح دانش‌بنیان مورد توافق وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قرار گرفت. این طرح به منظور افزایش بهره‌وری تمام محصولات زراعی دیم و افزایش سطح زیر کشت محصولاتی همچون گیاهان علوفه‌ای و دانه‌های روغنی دیم در تمام مناطق دیم‌کاری کشور طراحی شد، با در نظر گرفتن امکانات و شرایط موجود.

با اجرای این طرح، تولید محصولات زراعی بر اساس شرایط اقلیمی کشور به معنای واقعی کلمه افزایش می‌یابد. در برنامه پنج ساله‌ای که تدوین شده، تنش خشکسالی حداقل برای دو سال نیز پیش‌بینی شده است.

مهم است به این نکته اشاره کنم که بخش ستادی مربوط به موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه واقع شده است. این موسسه دارای پنج ایستگاه اصلی در مناطق مختلف کشور است که به عنوان نماینده‌های اقلیم شناخته می‌شوند.

ایستگاه تحقیقاتی “مراغه” نماینده اقلیم سرد، ایستگاه “قاملو” در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه “سرارود” در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل سرد، ایستگاه “گچساران” در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه “شیروان” در خراسان شمالی نماینده اقلیم معتدل سرد و خشک می‌باشند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر