پایگاه خبری هامپوئیل
0

آمادگی وزارت بهداشت برای توسعه شهرهای سالم؛ مراغه دومین شهر سالم

آمادگی وزارت بهداشت برای توسعه شهرهای سالم؛ مراغه دومین شهر سالم
بازدید 7

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از برنامه‌ریزی وزارت بهداشت برای گسترش شهرهای سالم در کشور خبر داد و تاکید کرد که دستیابی به شهرها و استان‌های سالم نیازمند ارتقای سواد سلامت و آموزش‌های مرتبط است.

محمدرضا ظفرقندی، در مراسم اعطای گواهینامه پیوستن مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم که روز سه‌شنبه در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: مراغه به‌عنوان شهر سالم معرفی شده است، چراکه این موفقیت به‌صورت یک حرکت اجتماعی و شبکه‌ای حاصل شده است.

وی با اشاره به اهمیت رفع مشکلات تغذیه‌ای و ارتقای سواد سلامت، افزود: تحرک بدنی، توسعه فضاهای سبز، بهبود شرایط اقتصادی و کسب‌وکار نقش مهمی در ارتقای سلامت جسمی و روانی جامعه دارند.

وزیر بهداشت همچنین بر آمادگی وزارتخانه برای بهبود شاخص‌های سلامت با همکاری مسئولان و افزایش تعداد شهرهای سالم تاکید کرد.

معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اهمیت هماهنگی بین‌بخشی و مشارکت جامعه در توسعه شهرهای سالم، گفت: فرمانداران و شهرداران مسئول کاهش اثرات منفی عوامل مؤثر بر سلامت هستند.

علیرضا رئیسی در مراسم اهدای گواهینامه پیوستن مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم، با اشاره به نقش فرهنگ و آموزش در ایجاد شهرهای سالم، اظهار داشت: نظام شبکه بهداشت و برنامه داوطلبان سلامت محله، زیرساخت مناسبی برای اجرای برنامه شهر سالم است که نیاز به سازماندهی دقیق دارد.

وی افزود: در ایران برای هر هزار نفر یک خانه بهداشت در نظر گرفته شده است که این زیرساخت منحصربه‌فرد، بستری مناسب برای ارتقای نظام سلامت فراهم می‌کند.

رئیسی با بیان اینکه واگذاری امور به مردم و حمایت از آن‌ها می‌تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد، خاطرنشان کرد: نمونه‌های موفق شهرهای سالم مانند سهند و مراغه الگویی برای سایر شهرها هستند و امید است این الگوها در کشور گسترش یابد.

به گفته وی، بیش از ۳۰ شهر در ایران کاندیدای پیوستن به شبکه جهانی شهرهای سالم هستند و ارتقای نظام سلامت در کشور با تجربیات موفق دهه‌های گذشته نشان‌دهنده پیشرفت این برنامه است.

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اهمیت توسعه شهرهای سالم، از موفقیت شهرهای سهند و مراغه در کسب گواهینامه شهر سالم خبر داد.

بیشتر بخوانید: مراغه در مسیر تبدیل شدن به الگوی “شهر سالم” در منطقه

فرشید رضایی اعلام کرد: شهر مراغه پس از ارزیابی‌های دقیق توسط کمیته‌های تخصصی و سازمان جهانی بهداشت، به عنوان شهر سالم تأیید شده است.

در همین مراسم، حنان بلخی، مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، اظهار داشت: مراغه دومین شهر ایران پس از سهند است که به شبکه شهرهای سالم پیوسته است. وی افزود: این شهرها با تمرکز بر شبکه‌سازی و شاخص‌های توسعه پایدار، توانمندی جوامع بشری را ارتقا می‌دهند و ایران پیشگام ایجاد این شبکه در منطقه است.

مراغه به عنوان یکی از کهن‌ترین شهرهای ایران، با هدف ایجاد تغییرات مثبت، دبیرخانه شهر سالم را در دانشکده علوم پزشکی مراغه و تحت نظارت فرمانداری تشکیل داده است. این دبیرخانه که ۷ کمیته تخصصی با مشارکت سازمان‌های مختلف مانند شهرداری، آموزش و پرورش، بهزیستی و جمعیت هلال احمر را هدایت می‌کند، در تسهیل همکاری میان نهادهای دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد نقش کلیدی دارد.

همچنین، بیش از ۱۵ سازمان مردم‌نهاد در اجرای برنامه‌های شهر سالم مراغه فعال هستند. اندیشگاه برنامه شهر سالم مراغه با مشارکت مراکز آموزش عالی و پژوهشی، سیاست‌گذاری سلامت مبتنی بر شواهد را در این شهر تاریخی هدایت می‌کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر