فرامرز افشانی در مراسم افتتاح دو سردخانه ۸ هزار تنی در مراغه با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی، گفت: بدون توسعه صنایع تبدیلی، امکان پیشرفت در بخش کشاورزی وجود ندارد. این صنایع باعث تضمین امنیت غذایی، تکمیل زنجیره تولید و کاهش خامفروشی میشوند. به علاوه، ارزش افزوده بخش کشاورزی را افزایش داده و رشد صادرات این بخش را به دنبال خواهند داشت.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز گفت: صنایع تبدیلی در سه محور فعال است. فرآوری محصولات کشاورزی به تبدیل یک محصول به چند فرآورده با ارزش افزوده بیشتر کمک میکند. سورتینگ و بستهبندی نیز باعث عرضه محصولات با کیفیت و ارزش افزوده بالاتر به بازار میشود. سردخانهها و سیلوها نیز شرایطی را برای ذخیرهسازی و عرضه محصولات در تمام طول سال فراهم میآورند.
وی با اشاره به جایگاه ویژه آذربایجان شرقی در زمینه صنایع تبدیلی، گفت: در این استان ۸۵۰ واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت ۵.۵ میلیون تن فعالیت دارند و به ۲ هزار و ۶۰۰ واحد جواز تأسیس داده شده است که با ظرفیت ۱۳ میلیون تن و پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۸۰ درصد در حال احداث هستند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی همچنین به جایگاه برجسته این استان در صادرات و بستهبندی خرما اشاره کرد و افزود: آذربایجان شرقی بدون داشتن یک نخل خرما، جایگاه نخست کشور را در زمینه بستهبندی، فرآوری و صادرات خرما دارد.
افشانی ادامه داد: در آذربایجان شرقی ۱۵۰ سردخانه با ظرفیت ۴۶۸ هزار تن برای نگهداری محصولات کشاورزی وجود دارد که از این تعداد، ۵۹ سردخانه با ظرفیت ۱۴۰ هزار تن در شهرستان مراغه قرار دارند. همچنین برای ۱۵۳ سردخانه با ظرفیت ۵۲۰ هزار تن نیز جواز تأسیس صادر شده است که ۶۴ واحد آن در شهرستان مراغه در حال احداث هستند.
وی افزود: در شهرستان مراغه، ۱۲۱ واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت ۲۹۲ هزار تن و ۴ واحد بستهبندی و سورتینگ فعال است. راهاندازی مراکز جمعآوری سیب از جمله برنامههای سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این شهرستان است تا خرید سیب صنعتی به صورت سازماندهی شده انجام شود و از دپو شدن سیبهای صنعتی در اطراف جادهها جلوگیری گردد.
نظرات کاربران