با تعیین مالک رحمتی به عنوان استاندار آذربایجان شرقی، امیدها برای رفع موانع توسعه این استان به دو چندان افزایش یافته است. این عبارت جزء نوشتههای طاهر خیری، فعال رسانهای برای بازار، میباشد.
طاهر خیری، بازار: استاندار جدید و شانزدهم آذربایجان شرقی یک جوان دهه شصتی و متولد شهرستان مراغه است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با موافقت هیات دولت به این سمت منصوب شده است. وی فارغ التحصیل دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه امام صادق (ع) میباشد و سوابق اقتصادی و اجرایی در آستان قدس رضوی، وزارت کشور و بنیاد شهید را داراست. همچنین از تاریخ ۱۳ تیر ماه سال جاری تاکنون، ریاست سازمان خصوصیسازی و مشاور وزیر امور اقتصاد و دارایی را بر عهده داشته است.
انتخاب مالک رحمتی به عنوان جوانترین استاندار نشان میدهد که دولت سیزدهم به جوانان نخبه اعتماد دارد و فرصتهای مناسبی را برای نشان دادن تواناییهای برترین سرمایههای انسانی کشور فراهم میکند. انتصاب یک فرد جوان و متعهد با سوابق و تجربیات معتبر، به ویژه در زمینه اقتصاد، به سمت مدیریت اجرایی آذربایجان شرقی، میتواند به رونق اقتصادی این منطقه کمک کند و احتمالاً تحولات مهمی در سطح مدیریت استان را ایجاد کند.
رحمتی به خوبی میداند که استان و به ویژه شهر تبریز یکی از مهمترین قطبهای صنعتی و اقتصادی کشور است و اهمیت راهبردی آن در توسعه پایدار کشور را تأکید میکند. او به دلیل ظرفیتهای فراوان این منطقه در حوزههای مختلف، از جمله اقتصاد، معتقد است که استان باید به عنوان موتور محرکه توسعه کشور مورد توجه قرار گیرد. او تأکید دارد که در گذشته، فرصتهای زیادی در راستای توسعه این منطقه از دست رفته است، اما اکنون با تلاش و همت، میتوان این امر را تغییر داد و به رشد و پیشرفت اقتصادی منطقه کمک کرد.
به نظر میرسد تدابیر میزبانی اجلاسهای بینالمللی در تبریز، تحرکی را در روابط تجاری و اقتصادی استان با کشورهای خارجی، به خصوص همسایگان، ایجاد خواهد کرد. این اقدام میتواند توانمندیهای اقتصادی استان را به سرمایهگذاران داخلی و خارجی معرفی کند و بیشترین توجه را به امنیت سرمایهگذاری و تشویق سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در استان جلب کند. این اقدامات میتواند از جمله مولفههای اساسی دیپلماسی اقتصادی توسط استاندار جدید آذربایجان شرقی باشد.
تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای نیمهتمام عمرانی، به ویژه در زمینه حمل و نقل جادهای و ریلی، بازگرداندن بنگاههای تولیدی به چرخه تولید، اعمال رویکرد فعال دیپلماسی اقتصادی، توسعه مبادلات تجاری و افزایش صادرات به کشورهای همسایه، جذب سرمایهگذاران برای طرحهای بزرگ صنعتی و اقتصادی، و همچنین تعیین تکلیف انتقال آب ارس به تبریز و وضعیت شرکت مس آذربایجان، مدیریت بحران آبی و خشکسالی دریاچه ارومیه، و توجه به آمایش سرزمین و توسعه متوازن استان از جمله اولویتهای مردم از استاندار جدید آذربایجانشرقی است.
واقعیت این است که با انتصاب رحمتی به سمت استانداری، امیدها برای برطرف کردن موانع توسعه استان دو چندان شده است. والی جدید آذربایجان شرقی به عنوان نماینده عالی دولت در استان، با نقشهراه و تشکیل تیم اقتصادی متخصص، میتواند رویکرد فعال دیپلماسی اقتصادی را با قدرت پیش ببرد. او در این راه تنها نخواهد بود و فعالان اقتصادی و صنعتی که به توسعه استان علاقهمندند، او را در اجرای بهترین سیاستها همراهی خواهند کرد.
نظرات کاربران