پایگاه خبری هامپوئیل
0

رونمایی از اپلیکیشن مراغه‌گردی در روز مراغه

رونمایی از اپلیکیشن مراغه‌گردی در روز مراغه
بازدید 42

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مراغه اعلام کرد: مراسمات جشنواره “روز مراغه” که در تاریخ ۱۶ اردیبهشت برگزار می‌شود، امسال به مدت یک هفته برگزار می‌شود و با شعار “جهان‌شهر مراغه در جهت دستیابی به گواهی بین‌المللی شهر سالم” برگزار خواهد شد. همچنین، نرم‌افزار جامع “مراغه‌گردی” نیز در این هفته معرفی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، در جلسه برنامه‌ریزی برای این مراسمات که در سالن شهرداری برگزار شد، “رضا عسکری” اظهار داشت: امسال برگزاری هفتمین دوره از جشنواره “روز مراغه” است و بیش از ۶۰ برنامه فرهنگی، اجتماعی، هنری و ورزشی طی یک هفته برگزار خواهد شد.

به گفته او، برنامه‌های جشنواره روز مراغه از ۱۶ تا ۲۲ اردیبهشت برگزار می‌شود و با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار خواهد شد. این برنامه‌ها شامل همایش‌های بزرگداشت، جشنواره‌های موسیقی سنتی، و جشنواره المان‌های آجری است.

وی ادامه داد: هدف اصلی از این رویداد، شناسایی ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و به ویژه گردشگری مراغه می‌باشد، همچنین اهمیت دیگری که دارد، معرفی شخصیت‌های ادبی، هنری و فرهنگی این شهر مانند عبدالقادر مراغه‌ای است. بر این اساس، رونمایی از نرم‌افزار مراغه‌گردی به عنوان یک بستر برای شناسایی ظرفیت‌های گردشگری این شهر تاریخی بسیار مهم است.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مراغه از مردم و مسئولان این شهرستان درخواست کرد تا در برگزاری هرچه باشکوه‌تر آیین‌های بزرگداشت روز مراغه، به کار پرانرژی بپردازند.

«رقیه سعیدی»، رییس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر مراغه، اعلام کرد که یک کلیپ معرفی مراغه با زبان انگلیسی و زیرنویس فارسی آماده شده و در روز مراغه در وب‌سایت‌های مختلف، به ویژه یوتیوب، منتشر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، ایده انتخاب یک روز به عنوان “روز مراغه” در سال ۱۳۹۵ در جمع تاریخ‌پژوهان و پژوهشگران تاریخ این شهرستان مطرح شد و انتخاب تاریخ مناسب از بین رویدادهای قمری و تبدیل آن به تاریخ شمسی آغاز شد.

اصغر محمدزاده اظهار کرد که روزهای مهمی همچون حضور نادرشاه افشار در مراغه به منظور تقویت قوا جهت مقابله با دشمنان، مقیم شدن شاه اسماعیل صفوی در این شهر، افتتاح راه‌آهن و بسته شدن زیج ایلخانی، از جمله وقایعی است که به عنوان روز مراغه مطرح شده‌اند.رونمایی از اپلیکیشن مراغه‌گردی در روز مراغه

وی بیان کرد که واژه “زیج” به معنای “زیگ” و علمی است که بر اساس نجوم تنظیم می‌شود. فعالیت اصلی رصدخانه مراغه بر پایه تنظیم زیج ایلخانی بوده و بسته شدن این زیج و شروع تنظیم جدول نجومی، به عنوان آغاز فعالیت‌های علمی در این مکان در نظر گرفته می‌شود.

به گفته وی، زیج ایلخانی ایرادات زیج‌های قبلی را برطرف کرده و به عنوان نقطه شروع فعالیت‌های علمی در رصدخانه محسوب می‌شود. بنابراین، تاریخ‌پژوهان مراغه معتقدند که ۱۶ اردیبهشت، روز بسته شدن زیج ایلخانی، بهترین تاریخ برای تعیین روز مراغه است.

اصغر محمدزاده توضیح داد: روزهای مهم در تاریخ مراغه، از جمله روز حضور نادرشاه افشار برای تقویت دفاع‌ها در برابر دشمنان، روز مهاجرت شاه اسماعیل صفوی به این شهر، روز افتتاح خط راه‌آهن، و روز بسته شدن زیج ایلخانی بودند.

او اظهار کرد که واژه “زیج” به معنای تقویم و زیج‌ها بر پایه محاسبات نجومی بوده و مرکز فعالیت‌های علمی در رصدخانه مراغه بر پایه تنظیم زیج ایلخانی بوده است. بنابراین، بسته شدن زیج ایلخانی و شروع تنظیم جدول نجومی، نقطه شروع به فعالیت‌های علمی در این رصدخانه را نشان می‌دهد.

او اظهار کرد که زیج ایلخانی ایرادات زیج‌های قبلی را برطرف کرده و نتیجه اصلی فعالیت‌های علمی در رصدخانه مراغه بوده است. بنابراین، همه تاریخ‌پژوهان به این نتیجه رسیده‌اند که روز ۱۶ اردیبهشت، همزمان با بسته شدن زیج ایلخانی، بهترین زمان برای انتخاب به عنوان روز مراغه است.

نویسنده کتاب “تاریخ دارالملک مراغه” اظهار کرد که پس از اتمام دوره ایلخانی در مراغه، فعالیت‌های علمی گسترده‌ای آغاز شد. در آن زمان، مدارس مختلف علمی به همراه رصدخانه‌ها رشد و توسعه یافتند. از جمله این مدارس، مدرسه ریاضی “ابن مغربی” بود که نقش مهمی در محاسبه اعشارهای اعداد پی (π) داشت.

به علاوه، مدارسی مانند مدرسه رومی، مدرسه ایجی، مدرسه خلیفه و مدرسه سیاره نیز در این دوره در مراغه وجود داشتند. از این مدارس، مدرسه دخترانه “سرقویتی بیگی” به عنوان یکی از مهم‌ترین آنها برجسته بود.

با استناد به منابع مختلف، دکتر فرنس بروین اظهار داشت که اولین مدرسه دخترانه جهان در مراغه تأسیس شد و به نام “سرقویتی بیگی” شناخته می‌شد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر