پایگاه خبری هامپوئیل
0

معضل آلودگی معادن و نیروگاه ها در تبریز و مراغه

معضل آلودگی معادن و نیروگاه ها در تبریز و مراغه
بازدید 27

آذرقلم: مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی اعلام کرد که مراجع قضایی آلودگی معدن طلای اندریان را تایید کرده‌اند و اقدامات جدی علیه واحدهای آلوده صورت گرفته است.

برخی از این واحدها در چرمشهر و شهرک سلیمی واقع شده‌اند و برای آنها پرونده‌های قضایی تشکیل شده است.

به گزارش آذرقلم به نقل از فارس، شهنام اشتری، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی، در نشست‌های رسانه‌ای “رسم خدمت” بیان کرد: وظایف ما شامل ارتقای حفاظت از محیط زیست، فرهنگسازی در رانندگی، تفکیک پسماند، جلوگیری از تغییر کاربری، کاهش مصرف کود و سم و آب، رعایت الگوی کشت و حفظ استانداردهای محیطی است.

وی افزود: اهالی کجوار از واحدهای پالایشگاه شکایت داشتند و ما با همکاری مقامات قضایی، واحدهای پتروشیمی را ملزم به رعایت الزامات زیست محیطی کردیم که مهم‌ترین آن گوگردزدایی از پالایشگاه بود.

اشتری ادامه داد: برای مقابله با دفن غیربهداشتی زباله و نفوذ آن به آب‌های زیرزمینی نیز اقداماتی صورت گرفته است، به طوری‌که روزانه هزاران تن زباله در تبریز تولید می‌شود. بنابراین، تفکیک پسماند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

گزارش میدانی از آلودگی هوای شهرک سلیمی و چرمشهر

وی به مشکلات زیست‌محیطی در شهرک سلیمی و چرم‌شهر اشاره کرد و گفت: در تصفیه‌خانه شهرک سلیمی آذرشهر با عدم رعایت مناسب مسائل زیست‌محیطی مواجه هستیم و امیدواریم با تمهیدات اتخاذ شده، این وضعیت بهبود یابد.

مدیرکل محیط زیست استان اظهار داشت: طی چند سال گذشته، 150 اتوبوس جدید جایگزین اتوبوس‌های فرسوده شده است.

اشتری افزود: در خصوص برخورد با واحدهای آلاینده، پرونده‌هایی داریم که از جمله می‌توان به برخی واحدها در چرم‌شهر و شهرک سلیمی اشاره کرد.

نیاز فوری به سرمایه گذاری برای نصب فیلتر در نیروگاه

اشتری اظهار داشت که کمبود سوخت منجر به استفاده از مازوت می‌شود. او افزود که تصمیم بر این شده است که نیروگاه حرارتی تبریز جایگزین شود.

همچنین در خصوص نصب فیلتر، او توضیح داد که بودجه‌ای برای تهیه این فیلتر در دسترس نیست و اگر نهادی مایل باشد این فیلتر را تهیه و در اختیار ما قرار دهد، ما مشکلی نداریم. تنها راه کاهش آلایندگی، جایگزینی نیروگاه است.

آلودگی کاوه سودای مراغه: چالشی برای محیط زیست و سلامت

مدیرکل محیط زیست استان به موضوع آلودگی کارخانه کاوه سودا اشاره کرد و گفت: متأسفانه از ابتدای تأسیس این کارخانه، مکان‌یابی آن به درستی انجام نشده است.

به همین دلیل پساب این کارخانه از ابتدا شور بوده و اکنون از لاگون تبخیری برای مدیریت آن استفاده می‌شود. اما در آینده قرار است از لاگون‌های پایین‌دست و غیرقابل نفوذ با کاهش ۳۰ درصدی پساب استفاده شود تا مشکل رفع گردد.

وی همچنین بیان کرد: آلودگی هوا به این معناست که برای اعلام وضعیت آلوده برای گروه‌های حساس، آلودگی باید به مدت ۲۴ ساعت ثابت بماند.

اشتری افزود: سال گذشته حتی منتظر کامل شدن ۲۴ ساعت آلودگی نبودیم و مدارس را تعطیل می‌کردیم. وی تصریح کرد: در رابطه با کیفیت سوخت، شاخص‌هایی داریم و هیچ مشکلی در کیفیت سوخت وجود ندارد.

ارس در معرض خطر

مدیرکل محیط زیست استان درباره آلودگی رود ارس گفت: جلساتی با ارمنستان برگزار شده و هم‌اکنون نیز میزان آلودگی به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است.

آلودگی معدن طلای اندریان

اشتری درباره طلای معدن اندریان اظهار داشت: اقدامات حقوقی انجام شده و مراجع قضایی نیز آلودگی را تأیید کرده‌اند، اما در حال حاضر هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر