پادگان امام رضا (ع) در مراغه، با حضور هزاران سرباز و کادر ارتشی، نقش مهمی در گسترش فرهنگ، اجتماع، اقتصاد و حتی سیاست این شهر داشته و به عنوان یک عامل توسعه مداوم شناخته میشود.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، مشارکت در برنامههای فرهنگی و مذهبی، ارائه کمک به مردم در زمانهای بحرانی، آموزش و تقویت بصیرت سیاسی، تنها بخشی از فعالیتهای مؤثر این پادگان در مواقع و مناسبتهای خاص است.
اما تأثیر این پادگان در طولانی مدت بیشتر از آن چیزی است که ممکن است در نظر بگیریم. ورود و خروج هزاران سرباز و کادر غیربومی به این پادگان تاریخی، به گردشگری در شهرستان مراغه نیز تأثیر میگذارد.
این پادگان در سال ۱۳۳۶ شمسی تأسیس شده و بزرگترین گروه توپخانه ارتش جمهوری اسلامی، به نام گروه ۱۱ توپخانه، تنها یکی از واحدهای مستقر در این مکان محسوب میشود. گفتوگو با فرمانده گروه ۱۱ توپخانه، سرتیپ دوم ستاد “حاتم سیفی”، بخشی از تأثیر مثبت این پادگان در فرآیند توسعه مراغه را به خوبی نشان میدهد.
مراغه میزبان خیل عظیمی از سربازان وظیفه و خانوادههایشان
امیر سیفی، با اشاره به حضور سالانه هزاران سرباز وظیفه از سراسر ایران در پادگان مراغه، معتقد است که این موضوع فرصتی طلایی برای رونق گردشگری این شهرستان کهن به شمار میرود.
وی در این باره اظهار داشت: “سفر سربازان به مراغه، به نوعی تبلیغ و معرفی این شهر تاریخی و فرهنگی به گوش هموطنانمان در اقصی نقاط کشور تلقی میشود.”
سیفی ادامه داد: “علاوه بر خود سربازان، خانوادههایشان نیز گاه راهی مراغه شده و از جاذبههای گردشگری این کهنشهر بازدید میکنند.”
این امر، بدون شک در افزایش آگاهی و جذب گردشگر به این شهرستان سهیم خواهد بود.
حضور پررنگ ارتش در رونق کسب و کارها
فرمانده گروه ۱۱ توپخانه ارتش با اشاره به ضرورت سکونت سربازان غیربومی در محل خدمتشان، به نقش بیبدیل پادگان امام رضا (ع) در پویایی اقتصاد مراغه پرداخت. وی اذعان داشت که استقرار هزاران نیروی ارتشی به همراه خانوادههایشان در این شهر، منشأ خیر و برکت برای اهالی مراغه بوده است.
امیر سیفی، فرمانده گروه ۱۱ توپخانه، در این باره توضیح داد: “ارتشیان مستقر در پادگان، نیازهای روزمره خود را از بازار و مغازههای مراغه تامین میکنند. علاوه بر این، بخش قابل توجهی از نیروی کار مورد نیاز پادگان نیز از میان ساکنین همین شهرستان جذب میشود.”
سرمایهگذاری ۳۰۰۰ میلیارد ریالی در رونق عمران مراغه
به گفته وی، نمونه بارز این تعامل اقتصادی، ساخت ۳۰۰ واحد آپارتمان در محوطه پادگان طی سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ است. این پروژه عظیم که بالغ بر ۳۰۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری را به دنبال داشت، از مصالح ساختمانی و نیروی کار بومی مراغه بهره برده است.
ایجاد اشتغال پایدار برای صدها نفر
امیر سیفی در ادامه خاطر نشان کرد: “در طول اجرای این پروژه عمرانی، روزانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر از اهالی مراغه مشغول به کار شدند. لازم به ذکر است که ارتش جمهوری اسلامی در هیچیک از مراحل ساخت و ساز از سربازان وظیفه استفاده نکرده و کلیه امور توسط پیمانکاران و نیروهای کار متخصص انجام میشود.”
نقش انکارناپذیر پادگان در رونق حمل و نقل
فرمانده گروه ۱۱ توپخانه همچنین به نقش غیرقابل انکار پادگان در رونق صنعت حمل و نقل مراغه اشاره کرد. وی با بیان اینکه جابجایی مسافران نظامی و خانوادههایشان، ترافیک قابل توجهی را در سطح شهر ایجاد میکند، اذعان داشت: “این حجم از تردد، به نفع رانندگان تاکسی، اتوبوس و سایر فعالان حوزه حمل و نقل بوده و رونق اقتصادی این بخش را به دنبال داشته است.”
پادگان امام رضا (ع)؛ نمادی از همزیستی مسالمتآمیز و تعامل سازنده
امیر سیفی در پایان سخنان خود، شهرک مسکونی داخل پادگان امام رضا (ع) را یکی از بزرگترین شهرکهای مراغه دانست و افزود: “حضور پررنگ ارتش در این شهر، منافع متقابلی را برای هر دو طرف به ارمغان آورده است. ارتش از خدمات و امکانات مراغه بهره میبرد و در مقابل، رونق کسب و کارها و ایجاد اشتغال پایدار را برای اهالی این کهنشهر به دنبال دارد.”
پادگان امام رضا (ع): پرچمدار فرهنگ در شهرستان
فرمانده گروه ۱۱ توپخانه ارتش در گفتگو با خبرنگار ایرنا از نقش پررنگ پادگان امام رضا (ع) در ارتقای سطح فرهنگی شهرستان سخن گفت.
امیر سیفی با اشاره به مشارکت فعال این پادگان در برنامههای فرهنگی مختلف، اظهار داشت: برگزاری یادوارههای شهدا، محافل انس با قرآن و دیدار با خانوادههای معظم شهدا تنها بخشی از اقدامات فرهنگی پادگان امام رضا (ع) است.
وی ادامه داد: ارتشیان این پادگان در سایر برنامههای فرهنگی شهرستان نیز حضوری پررنگ دارند. از جمله این برنامهها میتوان به حضور گروه رزمنوازان در مراسم تشییع پیکر شخصیتهایی چون مرحوم استاد محمدحسین کریمی و آیتالله ارومیان اشاره کرد.
امیر سیفی با بیان اینکه پادگان امام رضا (ع) در کمک به نهادهای فرهنگی نیز پیشقدم است، خاطرنشان کرد: کتابهای آموزشی مورد نیاز مدارس شهرستان هرساله توسط خودروهای سنگین این پادگان از تبریز به مراغه منتقل میشود.
فرمانده گروه ۱۱ توپخانه ارتش در خاتمه گفت: برپایی موکب مستقل در ایام اربعین حسینی و خدمترسانی به زائران اربعین، از دیگر فعالیتهای فرهنگی این پادگان به شمار میرود.
پادگان امام رضا (ع): حامی مردم مراغه در عرصههای مختلف
خدمترسانی بیمنت به مردم، در صدر اقدامات پادگان امام رضا (ع) در مراغه قرار دارد. این مطلب را فرمانده گروه ۱۱ توپخانه ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ دوم سیفی، بیان کرد.
ایشان با اشاره به فعالیتهای متنوع این پادگان در حوزه اجتماعی، اظهار داشتند: بیمارستان جراحی محدود پادگان امام رضا (ع) با ارائه خدمات به مردم با کمترین هزینه، نمونه بارز تعهد این پادگان به سلامت اهالی منطقه است.
امیر سیفی در ادامه به نقشآفرینی این پادگان در بحران کرونا اشاره و گفت: در اوج شیوع ویروس کرونا، نخستین بیمارستان صحرایی شهرستان با ظرفیت 300 تخت توسط پادگان امام رضا (ع) راهاندازی شد و به یاری کادر درمان بیمارستانها شتافت.
ارائه خدمات رایگان کلینیک 29 فروردین در روز ارتش و برنامههای مستمر پایش سلامت اهالی توسط کادر درمانی پادگان از دیگر اقدامات این مجموعه در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود است.
فرمانده گروه ۱۱ توپخانه ارتش با تاکید بر آمادگی این پادگان برای کمک به مردم در هر زمینهای که خللی به آمادگی رزمی آنها وارد نکند، گفت: ادوات و ماشینآلات پادگان در مواقع نیاز در اختیار ادارات شهرستان قرار میگیرد.
لایروبی صوفیچای مراغه با استفاده از ادوات مهندسی پادگان در سال گذشته، نمونهای از این همکاریها است.
علاوه بر این، پادگان امام رضا (ع) با تأمین نیروی کار متخصص در بخشهای مختلف مانند آموزش و پرورش و بهداشت و درمان، نقشی موثر در رونق اقتصادی و اجتماعی شهرستان ایفا میکند.
حضور پررنگ و موثر پادگان امام رضا (ع) در عرصههای مختلف، نشاندهنده تعهد و دغدغهمندی این مجموعه نسبت به مردم مراغه و آمادگی برای خدمترسانی بیمنت به آنان در هر شرایطی است.
پادگان امام رضا (ع): حامی اشتغال و توسعه مراغه
فرمانده گروه 11 توپخانه ارتش جمهوری اسلامی ایران در سخنانی به مناسبت گرامیداشت روز ارتش، نقش پادگان امام رضا (ع) در کاهش نرخ بیکاری و توسعه مراغه را مورد تأکید قرار داد.
وی با بیان اینکه حداقل نیمی از نیروهای این پادگان بومی هستند، اظهار داشت: بالاترین تعداد جذب نیروی کار شهرستان در پادگان امام رضا (ع) انجام میشود. این موضوع به معنای ایجاد فرصتهای شغلی متعدد برای جوانان مراغهای و کاهش نرخ بیکاری در این منطقه است.
فرمانده گروه 11 توپخانه همچنین به حضور حدود سه تا پنج هزار نفر از پیشکسوتان نیروهای مسلح در مراغه اشاره کرد و گفت: این افراد نیز به نوبه خود با فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خود در توسعه و پیشرفت مراغه نقشآفرین هستند.
برنامههای پادگان امام رضا (ع) در دهه ارتش
پادگان امام رضا (ع) در راستای گرامیداشت دهه ارتش، برنامههای مختلفی را تدارک دیده است. از جمله این برنامهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یادواره 2 هزار و 35 شهید پادگان امام رضا (ع)
- محافل انس با قرآن برای کارکنان وظیفه و خانوادههایشان
- رژه نیروهای مسلح
دهه ارتش از سالروز شهادت صیاد دلها، شهید چمران در 21 فروردین آغاز میشود و در 31 فروردین مصادف با سالروز شهادت سپهبد محمدولی قرنی به پایان میرسد.
نظرات کاربران