نتایج اخیر تحقیقات، منتشر شده در مجله “تحقیقات خواب”، به تأثیر جملات تاکیدی آرامشبخش در خواب بر سلامت قلب اشاره دارد.
به گزارش خبرنگار سلامت هامپوئیل، متخصصان از دانشگاه “لیژ” بلژیک و دانشگاه “فریبورگ” سوئیس، فعالیت الکتریکی قلب را تجزیه و تحلیل کردهاند تا دریابند چگونه بدن در حین خواب به محرکهای خارجی واکنش نشان میدهد.
به گزارش، ضربان قلب افراد حتی در حالت خواب به کلمات و جملههای متفاوت واکنش نشان میدهد. نتایج مطالعات حاکی از این است که جملات آرامش بخش، ضربان قلب را در حین خواب کاهش میدهند در حالی که جملات خنثی هیچ تأثیری ندارند.
با توجه به این تحقیقات، ضربان قلب در خواب باید به ۴۰ تا ۵۰ ضربه در دقیقه کاهش یابد تا به سلامت قلب افراد اشاره کند. طبق گزارش “نیویورک پست”، متخصصان معتقدند که ضربان پایینتر قلب، بازتاب خواب عمیقتر را نشان میدهد.
“آتنا دمرتزی”، رئیس آزمایشگاه تحقیقاتی فیزیولوژی شناخت در دانشگاه لیژ، توضیح داده است: مغز و بدن حتی زمانی که ما به طور کامل ارتباط برقرار نمیکنیم (مانند زمان خواب)، به هم متصل هستند. برای درک کامل تفکر و واکنش به محیط اطراف، باید اطلاعات هر دو قسمت مغز و قلب را در نظر گرفت.
تحقیقات گذشته این گروه نشان داده است که جملات آرامشبخش، مدت خواب عمیق و کیفیت آن را افزایش میدهند. آخرین پژوهش نیز این یافتهها را با افزودن فعالیتهای قلبی و مغزی تأیید کرده و از فرضیههای آنها حمایت میکند.
با توجه به توصیههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، بزرگسالان باید حداقل هفت ساعت در شب بخوابند، اما کیفیت و نحوه گذراندن مدت زمان خواب از اهمیت بیشتری برخوردار است.
همچنین، گزارشات “آپنه خواب آمریکا” حاکی از آن است که ۷۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی یک شب در ماه به میزان کافی نمیخوابند و ۱۱ درصد ادعا میکنند که هرگز خواب شبانهخوبی نداشتهاند. کمبود خواب عمیق با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای گوناگون، از جمله فشارخون بالا، دیابت، چاقی، افسردگی، حمله قلبی و سکته مغزی همراه است و تأثیرات مخربی بر سلامت جسمی و روانی افراد دارد.
نظرات کاربران