پایگاه خبری هامپوئیل
0

گشوده شدن دریچه‌های سد سهند هشترود

گشوده شدن دریچه‌های سد سهند هشترود
بازدید 28

مراغه- ایرنا فرماندار هشترود اعلام کرد که به دنبال بارش‌های اخیر، تقریباً ۸۵ درصد از ظرفیت مخزن سد سهند پر شده و این سد به مرحله سرریز رسیده است.

“فرید قشلاقی” در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد که در ابتدا، پنج میلیون مترمکعب آب از سد سهند رها شده و حجم آب موجود در سد حدود ۸۰ درصد از ظرفیت مخزن را به خود اختصاص داده است.

وی افزود که ظرفیت اسمی سد سهند ۱۴۰ میلیون مترمکعب است و در حال حاضر، ۲۶ میلیون مترمکعب آب برای مصارف کشاورزی شهرستان برداشت می‌شود، با این حال امکان برداشت ۳۰ میلیون لیتر دیگر در دو مرحله دیگر نیز وجود دارد.

فرماندار هشترود همچنین بیان کرد که بخشی از آب سد سهند به عنوان حق حیات رودخانه و بخش دیگری به شهرستان‌های واقع در پایین‌دست رودخانه قرنقوچای تخصیص داده شده است، با توجه به اینکه سد “کلقان” نیز به مرحله سرریز رسیده است.

درصد اراضی زیر کشت در پایاب سد سهند

فرماندار هشترود اعلام کردند که تا کنون مساحت ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی قابل کشت زیر سد سهند بهره‌برداری شده است، اما ظرفیت کلی این سد و هدف نهایی آن اشغال ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین برای کشاورزی می‌باشد.

قشلاقی” افزود: در طول دوره دولتی سیزدهم، برنامه‌ریزی شده است که هر سال ۲ هزار هکتار دیگر از اراضی زیر سد سهند بهره‌برداری شود، که برای این امر نیازمند دریافت مجوزهای لازم در سطح ملی و همچنین سرمایه‌گذاری از بخش خصوصی می‌باشد.

به گفته وی، در صورتی که ۵۶ میلیون مترمکعب آب از مخزن سد سهند به هشترود تامین شود، کلیه اراضی قابل کشت زیر سد به مساحت ۶ هزار و ۷۰۰ هکتار در دسترس قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در حال حاضر، فازهای اول، سوم و چهارم این سد در دستور کار قرار گرفته و در فاز دوم به دلیل بزرگی مساحت هنوز سرمایه‌گذاری انجام نشده است.

فرماندار هشترود با تأکید بر این موضوع که سرمایه‌گذاران در بخش کشاورزی می‌توانند فرصت‌های مناسبی را در این منطقه پیدا کنند، اظهار کرد: تا پایان سال جاری، چهار هزار و ۷۰۰ هکتار دیگر از اراضی زیر سد سهند بهره‌برداری خواهد شد.

قشلاقی” امیدوار بود که در سال‌های آینده همچنان سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های سد سهند ادامه یابد و الگوی کشت به گونه‌ای تنظیم شود که محصولات کم‌آب‌بر اولویت داشته باشند.

وی افزود که زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در این منطقه فراهم است و افراد عادی هم می‌توانند به صورت گروهی در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

سد سهند در ۲۶ کیلومتری جنوب‌غربی شهر هشترود، روی رودخانه “قرنقوچای” که از سرچشمه‌های رودخانه “قزل‌اوزن” در حوضه آبریز دریای خزر قرار دارد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر