مراغه – ایرنا -معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: دانشگاه مراغه توانایی ایجاد رشتههای کارشناسی ارشد در زمینههای کشاورزی هستهای و رادیوشیمی را داراست و ما در حال پیگیری و راهاندازی این رشتهها هستیم. در جلسه ای که با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه مراغه برگزار شد، “محمد قنادی مراغهای” اظهار کرد که ما امروز با رییس این دانشگاه جلسه داشتیم و به توافقاتی رسیدیم که اجرای کشاورزی هستهای از جمله آنهاست.
وی که بیش از سی سال سابقه تدریس در دانشگاه امیرکبیر را به خود اختصاص داده است، به ظرفیت گروه شیمی دانشگاه مراغه اشاره نمود و اعلام کرد: علاوه بر معرفی برخی از فارغالتحصیلان دوره دکتری در رشته رادیوشیمی را به دانشگاه مراغه، خود بنده نیز از خدمت به این نرکز علمی دریغ نخواهم کرد.
وی همچنین به امکانسنجی برای راهاندازی یک ریاکتور تحقیقاتی در این دانشگاه نیز وعده داد و اضافه کرد: بدلیل پیچیدگیهای خاصی ریاکتور برای تامین نیرو و امکانات مورد نیاز، امکانسنجی لازم است.
معاون سازمان انرژی اتمی با تاکید بر نقش کشاورزی هستهای در تضمین امنیت غذایی اظهار کرد: بر مضرات استفاده از رادیوایزوتوپها در کشاورزی مدرن اشاره کرد و خاطرنشان کرد این تکنولوژی میتواند از هدررفت محصولات کشاورزی جلوگیری کرده و در بهبود کیفیت و کمیت غذاها موثر باشد.
“قنادی مراغهای” افزود: بر اساس اطلاعات اعلام شده توسط سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو)، بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در سطح جهان با مشکلات سوءتغذیه مواجه هستند. این در حالی است که ۳۰ درصد از مواد کشاورزی تخریب میشود و این در حالی است که به راحتی میتواند نیازهای تغذیهای ۳۰ میلیون نفر را برآورده کند.
وی بر اهمیت پرتودهی در افزایش عمر مفید مواد غذایی اشاره کرد و عنوان کرد از این تکنیک برای بهبود کیفیت و کمیت غذاها نیز می توان بهره برد و نیز اظهار کرد: تکنولوژی انرژی اتمی میتواند با پرتودهی مختلف، از محصولات گوشتی (گوشت و ماهی) گرفته تا محصولات کشاورزی، به عنوان یکی از کاربردهای مثبت این انرژی، به ماندگاری طولانی تر مواد غذایی کمک نماید.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه مراغه در جلسهای با خبرنگار ایرنا اظهار داشت که گروه شیمی این دانشگاه در سال ۱۳۸۶ تأسیس شده و در سال ۱۳۹۱ رشته شیمی محض به آن افزوده شد. “مهدی اسرافیلی دیزجی”، عضو برجسته این گروه و یکی از دانشمندان برتر جهان، افزود: تعداد اعضای هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه مراغه ۱۴ نفر بوده و از این تعداد، ۶ نفر مرتبه استادی دارند.
وی اظهار کرد که گروه شیمی دانشگاه مراغه در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد و به دلیل دستیابی به افتخارات متعدد در سالهای اخیر، یکی از گروه های پر افتخار گروه آموزشی دانشگاه محسوب میشود.
رییس دانشگاه مراغه نیز با اشاره به دستاوردهای گروه شیمی بیان کرد: یکی از افتخارات این گروه، انتخاب “مهدی اسرافیلی دیزجی” به عنوان شیمیدان برجسته کشور در سال ۱۴۰۱ توسط انجمن شیمی ایران بوده است.
“محمد زادشکویان” اظهار داشت: “مهدی اسرافیلی” جزو یک درصد از دانشمندان پراستناد جهان در زمینه شیمی طی سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲بوده است. پنج نفر از اساتید گروه شیمی این دانشگاه، شامل “مهدی اسرافیلی”، “غلامرضا مهدوینیا”، “کریم کاکایی”، “مرتضی ایرانیفام” و “قدرت محمودی”، در سالهای اخیر به عنوان دو درصد از دانشمندان پراستناد جهان معرفی شدهاند.
وی ادامه داد: اعضای این گروه، از جمله “باقر افتخاری”، “قدرت محمودی” و “رضا اباذری”، همچنین به عنوان سرآمدان علمی کشور معرفی شده اند. با توجه به این توانمندیهای دانشگاه مراغه در گروه آموزشی مربوط، دانشگاه مراغه درخواست راهاندازی رشتههای دکتری در زمینههای شیمی تجزیه، شیمی فیزیک و شیمی آلی را دارد.
“زادشکویان” همچنین اعلام کرد: در صورت راهاندازی رشته رادیوشیمی در مقطع کارشناسی ارشد، این گروه در این حیطه نیز از نظر علمی تقویت خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، دانشگاه مراغه چندی پیش توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به عنوان یکی از سرآمدان علمی در سال ۱۴۰۲ معرفی شد که کسب اعتبار علمی بیسابقهای مواجه گردید.
این دانشگاه که از سال ۱۳۶۶ با نام آموزشکده کشاورزی آغاز به کار کرده بود و زمینه فعالیت خود را در یک مساحت ۱۲۰ هکتاری آغاز نموده بود، اکنون به دلیل ظرفیت علمی بسیار معتبر در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی و شیمی شناخته میشود.
در حال حاضر آموزشکده کشاورزی مراغه که در سال ۱۳۹۱ به دانشگاه ارتقاء یافته است، دارای چهار دانشکده علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی و فنی و مهندسی است.
در حال حاضر در این دانشگاه در پنج رشته دکتری، ۴۲ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۲۲ رشته کارشناسی پیوسته، ۲ رشته کارشناسی ناپیوسته و یک رشته کاردانی دانشجویان در حال تحصیل میباشند.
نظرات کاربران