پایگاه خبری هامپوئیل
0

درختان مراغه، میراثی ارزشمند برای نسل‌های آینده

درختان مراغه، میراثی ارزشمند برای نسل‌های آینده
بازدید 36

مراغه – ایرنا، علی مشتاق‌پور، فعال محیط زیست و پیشینه‌دار اداره حفاظت محیط زیست در مراغه، با ابراز نگرانی اظهار داشت: هر درخت در منطقه مراغه باید به عنوان یکی از ارثیه‌های نسل‌های گذشته ما در نظر گرفته شود و ما باید جلوی تخریب آنها توسط اشخاصی که به دنبال سود و مصالح شخصی خود هستند، را بگیریم.

مشتاق‌پور در گفت‌وگویی با خبرنگار ایرنا در روز دوشنبه افزود: متاسفانه در طول هفته، برخی از این افراد با بهره‌گیری از موقعیت‌های شغلی خود، به طور غیرمجاز تعدادی از درختان موجود در باغات، اطراف شهر و کنار خیابان‌ها را ظاهرا با دریافت مجوزهای قانونی تخریب و قطع کرده‌اند.درختان مراغه، میراثی ارزشمند برای نسل‌های آینده

وی در پاسخ به سوال درباره تکلیف درختان آفت‌زده، اظهار کرد که وجود آفت‌ها ناشی از رفتار ماست و از بین بردن تنوع زیستی یکی از عوامل آفت‌زدگی درختان است. او ادامه داد و گفت که قبلاً در مناطق مختلف این شهرستان دارکوب برای مبارزه با کرم خرّاط در درختان گردو مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما اکنون این مسئله کمتر دیده می‌شود و در اثر آن درختان گردو دچار خسارت می‌شوند.

مدیرعامل انجمن حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی مراغه اظهار کرد که دخل و تصرف در محیط زیست زمینه‌ای برای نابودی باغات شهرستان فراهم کرده است. او افزود که ساخت و سازهای بی‌رویه، مدیریت شهری بی‌توجه و رعایت نکردن برخی از قوانین منجر به قطع درختان به بهانه‌های مختلف شده است.

“مشتاق‌پور” با تأکید بر ضرورت توجه سازمان‌های مردمی و مسئولان به این مسئله، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم زندگی سالم در شهر باغی مراغه را حفظ کنیم، باید از باغات مراقبت کنیم؛ زیرا در غیر این صورت، آلودگی هوا افزایش می‌یابد، ریزگردها به شهر حمله می‌کنند و سلامت جامعه به خطر می‌افتد.

وی با امیدواری به مشارکت اصحاب رسانه، مدیران شهری، مقامات قضایی و جامعه، بیان کرد: نباید اجازه دهیم باغات تحت تأثیر عوامل محدودکننده قرار گیرند.

“مشتاق‌پور” همچنین این نکته را تأکید کرد که هیچ پیمانکار ساختمانی یا سازنده آپارتمان نباید به دلیل زیبایی ظاهری ساختمان خود، درختان را جلوی آن قطع کند؛ و همه باید در این باره موقعیت گیری قاطع داشته باشند.

رییس پیشین اداره حفاظت محیط زیست مراغه بیان کرد: باغات اصلی کشورمان در شهر مراغه و مناطق اطراف آن واقع شده‌اند و حفاظت از این باغات به عنوان یک شاخص فرهنگی و اجتماعی امری ضروری است.

مشتاق‌پور همچنین با تاکید بر فرارسیدن جشن نوروز، از شهروندان مراغه خواست تا در ماه مبارک رمضان که به عنوان ماه خودسازی شناخته می‌شود، از استفاده از مواد محترقه و ایجاد صدای ناهنجار خودداری کنند تا آسایش مردم را به هم ندهند.

وی همچنین نگهداری ماهی قرمز در خانه‌ها را مورد انتقاد قرار داد و اظهار کرد: این عمل از نظر حفظ محیط زیست صحیح نیست و افراد نباید یک ماهی را در یک محیط کوچک اسیر کنند.

به گزارش ایرنا، باغ‌شهر مراغه به دلیل تغییرات اقلیمی، آفت‌زدگی درختان و در برخی موارد خشکسالی، در حال تحول است که این مسئله نگرانی برخی از مردم را به وجود آورده است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر