در خبر ارائه شده توسط خبرگزاری ایرنا، معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار مراغه، داود اسدیان، اعلام کرد که دولت سیزدهم به منظور کاهش آثار بلایای طبیعی، یک برنامه ملی تدوین کرده است. اساس این برنامه برش شهرستانی است و به گفته او، سیل به عنوان خطرناکترین بلای طبیعی در مراغه شناخته شده است.
در گفتوگویی با خبرنگار ایرنا در روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، اسدیان افزود: موج سرما، تگرگ، یخبندان، خشکسالی و حوادث ساختمان نیز جزو بلایای طبیعی مراغه محسوب میشوند و در ردههای بعدی این برنامه قرار دارند.
وی تاکید کرد: ضرورت مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانههای شهرستان اساسی است، و اقدامات پیشگیرانه برای کاهش آثار سیل باید در دستور کار مسئولان ذیربط قرار گیرد. او اظهار کرد که زلزله به عنوان هشتمین خطر طبیعی در مراغه مطرح است و با اشاره به این موضوع، افزود: کشور ما در کمربند زلزله خیز جهان واقع شده و به اندازه 8 درصد از کل زلزلهها و 17 درصد از زلزلههای بزرگ جهان، در ایران رخ میدهند. بنابراین، باید آمادگی لازم برای پیشگیری و مدیریت بعد از وقوع زلزله در کشور داشته باشیم.
فرماندار مراغه با اشاره به تشکیل کارگروه پایش ساختمانهای ناایمن در شهرستان، اظهار کرد: اعضای این کارگروه به صورت دورهای از مناطق مختلف شهر بازدید میکنند تا اقدامات لازم در زمینه پیشگیری از وقوع زلزله انجام شود و جان مردم در مواجهه با این خطرات طبیعی حفظ شود.
در حمایت از مقاومسازی مساکن روستایی، فرماندار مراغه اعلام کرد که دولت سیزدهم سقف تسهیلات مالی را برای این مناطق به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش داده است. او اظهار کرد که نرخ مقاومسازی مساکن روستایی در این شهرستان به ۵۴ درصد ارتقا یافته و این عدد از میانگین استانی بیشتر است.
فرماندار اطلاع داد که از سال ۱۳۸۴ تاکنون، ۱۳ هزار و ۴۰۰ روستایی به بانکهای عامل معرفی شدهاند تا تسهیلات بانکی جهت مقاومسازی مساکن روستایی دریافت کنند. او بیان کرد که میانگین استانی مقاومسازی مساکن روستایی در آذربایجانشرقی حدود ۵۰ درصد است و توانایی نوسازی مساکن روستایی حتی بیشتر از هدفگذاری شهرستانی است.
وی اظهار داشت که تسهیلات مالی برای مقاومسازی مساکن روستایی به عنوان یک سرمایهگذاری جلوگیری از بحرانهای غیرمنتظره در مواقع حوادث اختصاص داده شده و اگر این مساکن مقاومسازی نشوند، این تسهیلات برای جبران خسارتها در زمان بروز حوادث به کار خواهد رفت.
فرماندار اعلام کرد که از آبان ماه سال جاری، روستاییانی که به تشکیل پرونده مقاومسازی مساکن اقدام میکنند، میتوانند از تسهیلات مالی به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان با نرخ سود پنج درصد بهرهمند شوند.
در خصوص همکاری بنیاد مسکن با سایر نهادها برای احداث مسکن محرومان، وی اظهار کرد که در این طرح علاوه بر تسهیلات کمبهره، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان بلاعوض به محرومان اختصاص داده میشود.
فرماندار در مورد طرحهای جدید برای ساخت مسکن در مناطق روستایی نیز اظهار نظر کرد و اعلام کرد که زمینهای روستاهای حاشیه شهر که به مالکیت بنیاد مسکن واگذار شدهاند، به صورت رایگان و در قالب شهرکهای ویلایی به مردم اهدا خواهند شد. این تدابیر به منظور فراهم کردن شرایط مهاجرت معکوس روستاییان است.
فرماندار همچنین به دستورالعمل جوانسازی جمعیت اشاره کرد و افزود روستاییانی که فرزند سوم شان متولد میشوند و زمین مورد نیاز در روستاهای آنان به مالکیت بنیاد مسکن واگذار شود، از این تدابیر بهرهمند خواهند شد.
دولت با قصد جدی به منظور احداث مساکن ارزان قیمت اقدامات خاصی را در دستور کار قرار داده است. فرماندار مراغه به اجرای طرحهای نهضت ملی مسکن در چهار نقطه از شهر مراغه اشاره کرده و توضیح داده است که پروژه ۵۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن در منطقه گلشهر با ۲.۳ هکتار فضای مسکونی در حال اجرا میباشد و دارای ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
فرماندار اظهار کرد که سایت غدیر نیز با حدود ۳۰ هکتار مساحت در مرحله خاکبرداری است و تحت تفاهمنامه بسیج سازندگی استان و ادارهکل راه و شهرسازی اقدام به اخذ پیشپروانه برای احداث ۶۸۰ واحد دیگر نموده است.
وی افزود که حدود ۵۰ هکتار از اراضی ملی نیز به محدوده شهر در حال الحاق است و با این الحاق امکان احداث ۵۰۰۰ واحد مسکونی در سایت غدیر فراهم خواهد شد.
فرماندار مراغه اطلاع داد که سایت فجر با ۷.۸ هکتار مساحت و ۹۵۲ واحد در میدان مجلس واقع شده و به زودی به مرحله انبوهسازی خواهد رسید. او افزود که پروژه ۱۶۰ واحدی ستاد فرمان حضرت امام (ره) با پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصد و پروژه ۲۴۰ واحدی با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی نیز در پهرآباد با هفت هکتار مساحت در دست اجرا است.
فرماندار مراغه، معاون استاندار آذربایجانشرقی، تأکید کرد که جلوگیری از اثرات آسیبزای بلایای طبیعی، به فرهنگسازی و آموزش افراد و جوامع نیاز دارد. او اعلام کرد که امسال زنگ زلزله در تمام مدارس شهرستان نواخته شده است.
“اسدیان” با بیان اینکه آموزش پیشگیری قبل از وقوع حوادث و ارتقاء آگاهی در زمینههای پناهگیری، خودامدادی و دگرامدادی پس از وقوع حوادث بسیار حائز اهمیت است، افزود: احساس مسئولیت باید به عنوان یک اصل اساسی در مردم و مسئولان نهادینه شود تا بتوان بهترین اقدامات برای کاهش آثار ناشی از حوادث غیرمنتظره را انجام داد.
وی به خطرات مختلفی که کشورمان با آنها مواجه است، اشاره کرد، از جمله سیل، موج سرما، تگرگ، یخبندان، خشکسالی، حوادث جادهای، آتشسوزی ساختمان، زلزله، گرد و خاک، بیماریهای فراگیر، آفتها، برف سنگین و آتشسوزی مراتع، و افزود که هر یک از این حوادث غیرمنتظره ممکن است خسارات جبرانناپذیری به جامعه وارد کنند.
نظرات کاربران