پایگاه خبری هامپوئیل
0

برداشت ۱۳.۳۵۰ تن محصول از مزارع شیلات و آبزیان در اذربایجان شرقی

برداشت ۱۳.۳۵۰ تن محصول از مزارع شیلات و آبزیان در اذربایجان شرقی
بازدید 35

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت که برنامه‌ریزی برای تولید ۱۳ هزار و ۳۵۰ تن شیلات و آبزیان در آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳ در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار مهر، به گفته اکبر فتحی، در سال گذشته مقدار ۱۰ هزار و ۱۵۵ تن شیلات و آبزیان در این منطقه تولید شده بود، در حالی که هدف برای سال جاری رشد ۳۱.۴ درصدی و تولید ۱۳ هزار و ۳۵۰ تن است.

فتحی اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲، ۱۷۰ تن ماهی در قفس در آذربایجان شرقی تولید شده بود و برنامه‌ریزی برای سال جاری شامل رشد نزدیک به ۶ درصد در این زمینه و تولید ۱۸۰ تن ماهی است.

او ادامه داد که در سال ۱۴۰۲، ۱.۲۵ هزار قطعه بچه ماهی و میگو برای بازسازی ذخایر رها شده بود و ۱۷.۰۵ میلیون قطعه ماهیان زینتی و زالو تولید شده بودند. بر اساس برنامه، تعداد بچه ماهی و میگوی رها شده به ۲ هزار قطعه و تولید ماهیان زینتی و زالو به ۱۷.۸۵ میلیون قطعه افزایش خواهد یافت.

در خصوص پروژه‌های اولویت دار در زمینه شیلات و آبزیان، فتحی اعلام کرد که ۸ پروژه مؤثر با زنجیره تولید و صادرات محور در این حوزه در استان در دست اجرا است.

این پروژه‌ها شامل راه‌اندازی و بهره‌برداری از واحدهای پرورش ماهی در شهرک شیلاتی آذرآباد جویان ارس شهرستان جلفا با ظرفیت ۹۰۰ تن، پرورش ماهی در منطقه زینق مراغه با ظرفیت ۶۰ تن، فاز تکمیلی مجتمع آبزی پروری شهید سلیمانی با ظرفیت ۷۰۰ تن، برنامه توسعه سایر آبزیان از جمله راه‌اندازی و تکمیل پروژه ۵۰ تنی بیومس آرتمیا در شهرستان عجب‌شیر، راه‌اندازی و تکمیل پروژه تولید جلبک تر در شهرستان میانه، افزایش ۳۰۰ تنی تولید با اجرای طرح نظارت و بازدید بر واحدهای منتخب آبزی‌پروری استان جهت ارتقای مدیریت واحدهای پرورشی (BMP)، طرح جهادی مشارکتی آبزی‌پروری در استخرهای ذخیره کشاورزی مستعد استان، و تولید حداقل ۷۰۰ تن ماهیان سردآبی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در ۱۰ درصد مزارع پرورش ماهی جهت افزایش ۵۰۰ تن تولید می‌شود.

فتحی در پایان بیان کرد که برای تأمین مالی این طرح‌ها در حوزه شیلات در آذربایجان شرقی، ۸۴ میلیارد ریال از بودجه دولتی و ۶ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال از بخش خصوصی در نظر گرفته شده است. از این میزان، ۵ هزار و ۳۸۳ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱ هزار و ۳۴۶ میلیارد ریال از طریق آورده شخصی تأمین خواهد شد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر