معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری آبفای کشور گفت: در سال گذشته فقط ۴ استان در شرایط بحرانی کم آبی قرار داشتند، ولی پیش بینی می شود سال پیش رو حداقل ۱۶ استان با بحران کم آبی روبرو باشند.
به گزارش هامپوئیل، علیرضا جز قاسمی، معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری آبفای کشور، در جلسه تخصصی بومیسازی عملیات بازسازی شبکههای جمعآوری فاضلاب و انتقال تجارب، اظهار داشت که در حال حاضر ۵۴ درصد از جمعیت کشور از خدمات شبکه فاضلاب بهره میبرند. وی بیان کرد: توسعه و اجرای تاسیسات شبکه فاضلاب هزینهبر است و باید به دنبال یافتن منابع مالی لازم در این زمینه باشیم. به علاوه، علاوه بر سرمایهگذاری در بخش پساب، میتوان به سرمایهگذاری در بخش لجن نیز پرداخت.
وی به سرمایهگذاری در بخش توسعه تاسیسات فاضلاب در کشور اشاره کرد و تأکید کرد که استان اصفهان در این زمینه بسیار موفق عمل کرده و قراردادهای قابل توجهی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در اجرا و بازسازی تاسیسات فاضلاب به انجام رسانده است.
او درباره فرسودگی شبکه فاضلاب در اصفهان تأکید کرد و گفت: بررسیها نشان میدهد که تاسیسات فاضلاب در این استان فرسوده است و همه دستگاههای اجرایی باید برای رفع این چالش با صنعت آبفای کشور همکاری کنند.
جز قاسمی پساب را یکی از راههای مقابله با چالشهای کمآبی دانست و اظهار کرد: در امسال هم با پدیدهی خشکسالی مواجه هستیم به گونهای که میزان بارشها نسبت به میانگین طولانیمدت ۳۸ درصد کمتر بوده و نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد کاهش داشته است. تنها ۴ استان در سال گذشته در شرایط بحرانی کمآبی بودند، اما پیشبینی میشود که حداقل ۱۶ استان در سال آینده با بحران کمآبی روبرو خواهند شد.
وی به بحران کمآبی در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: بارشها در این استان ۶۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و انتظار میرود که با همکاری شرکت آب منطقهای، سامانه دوم آبرسانی در استان اصفهان به زودی به بهرهبرداری برسد.
نظرات کاربران