پایگاه خبری هامپوئیل
0

ایجاد اشتغال برای 80% زندانیان

ایجاد اشتغال برای 80% زندانیان
بازدید 39

آموزش مهارت‌ها و اشتغال زندانیان از دو دهه پیش آغاز شده است و در حال حاضر، در اکثر شهرهای کشور، زندانیان به صورت حرفه‌ای در کارگاه‌های داخل زندان آموزش می‌بینند. این آموزش‌ها با هدف کمک به زندانیان برای دوران پس از آزادی انجام می‌شود تا بتوانند پس از آزادی، به صورت خودگردان و با داشتن مهارت‌های حرفه‌ای، کسب‌وکارهای خود را راه‌اندازی کرده و امرار معاش نمایند.

به گزارش سلامت نیوز از روزنامه همشهری، شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی توانسته است با ایجاد فرصت‌های شغلی برای بیش از 80 درصد از زندانیان، از دیگر شهرهای کشور پیشتاز شود و به عنوان پروژه نمونه کشوری در زمینه اشتغال زندانیان شناخته شود. امیرعلی جعفری، رئیس زندان مراغه، اظهار کرده است که زندانیان پس از گذراندن دوره‌های آموزشی مهارتی، به عنوان نمونه‌ای از موفقیت در زمینه اشتغال به کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی شهرهای اطراف جذب شده‌اند و درآمد ماهیانه آنها تا 18 میلیون تومان می‌باشد.

اشتغال آفرینی برای 80 درصد زندانیان

به گفته رئیس زندان مراغه، بیشتر دانش‌آموزان که در دوره‌های آموزشی شرکت می‌کنند، آقایان هستند؛ این امر به دلیل تعداد بیشتر مردان نسبت به زندانیان زن است. مهارت‌آموزی و اشتغال زندانیان در طول این دوران، تنها به شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی محدود نیست، اما سوال این است که چرا مراغه، به عنوان یک شهرستان با جمعیت 175 هزار نفر، موفق به تدوین یک پروژه پایلوت برای اشتغال زندانیان شده است؟ به این سوال، امیرعلی جعفری به این شکل پاسخ داده است: «از سال گذشته و از زمانی که دوره‌های مهارتی در زندان مراغه راه اندازی شدند و بیش از 80 درصد از زندانیان توانستند شغلی برای خود ایجاد کنند و درآمدی به دست آورند، ما به عنوان یک پروژه پایلوت برای اشتغال زندانیان در کل کشور شناخته شدیم.»

محل اشتغال زندانیان

تعیین مکان کار زندانیان به عهده شورای طبقه‌بندی زندان است، که تصمیم می‌گیرد کدام زندانی قابلیت انجام کار در خارج از زندان را دارد و کدام زندانی باید در داخل زندان باقی بماند. از کل تعداد زندانیان زندان مراغه، 620 نفر در کارگاه‌های داخل زندان در زمینه‌های قالی‌بافی، خیاطی، مونتاژ موتورهای چهار چرخ و صنایع‌دستی مشغول به کار هستند. سایر زندانیان نیز حدوداً با همین تعداد، در کارخانه‌ها و کارگاه‌های شهرهای مراغه و اطراف آن اشتغال دارند. امیرعلی جعفری، رئیس زندان مراغه، اظهار داشته است: «14 کارخانه در خارج از شهر مراغه به زندانیان این شهرستان اجازه کار داده‌اند و بر اساس شغل خود، درآمد ماهیانه‌ای از 5 تا 18 میلیون تومان دریافت می‌کنند. این کارگاه‌ها شامل مونتاژ موتورهای چهار چرخ بناب و مس سنتی بناب، آذردانه بناب، فولاد ظفر، کارگاه میلگرد و کارخانه‌های شن و ماسه هستند.»

اخیراً در مجتمع اشتغال دکتر شفاهی در شهر مراغه، یک کارگاه نانوایی نیز راه افتاده است و برخی از زندانیان در آنجا به کار مشغول شده‌اند. همچنین، با ایجاد کارگاه چسب و چرم در مجتمع اشتغال دکتر شفاهی، برخی دیگر از زندانیان نیز به این کارگاه مشغول خواهند بود.جدیدترین طرح درآمدزایی برای خانواده‌های زندانیان در زندان مراغه مربوط به آموزش جعبه‌سازی است که توسط انجمن حمایت از زندانیان مراغه اجرا می‌شود. به گفته جعفری، در طول یک سال گذشته، مسئولان زندان‌های سراسر کشور برای یادگیری از تجربیات زندان مراغه در زمینه اشتغال زندانیان از این مرکز بازدید کرده‌اند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر