سومین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی با ادای احترام به پیشکسوتان این حوزه به پایان رسید.
به گزارش ایرنا، در مراسم اختتامیه این جشنواره که در سینما ناجی تبریز برگزار شد، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی عصر جمعه اظهار داشت که در این مدت، ۴۵۰ هنرمند برجسته در زمینه موسیقی استان، در بخشهای مختلف، آثاری ماندگار خلق کردند.
سیدمحمدحسین بلاغی با تأکید بر اینکه تبریز محور تمدنی و فعالیتهای فرهنگی کشور است، افزود: حفظ فرهنگ و هنر این شهر ضروری است. هنری که بر اصول صداقت و فطرت انسانی مبتنی باشد، همان هنری است که انقلابی و مؤثر است و اگر به درستی ارائه شود، میتواند بسیاری از مشکلات در این حوزه را حل کند.
وی اظهار کرد: میزان مخاطبان فرهنگی در استان به طور متوسط، ۸۰ درصد نسبت به دو سال گذشته افزایش یافته است و افزایشهای قابل توجهی در زمینههای نمایشی، موسیقی و کتاب نیز مشاهده شده است که نشان از فعالیت برجسته هنرمندان در این زمینه دارد و نشانگر تقویت هنر از طریق مشارکت اجتماعی مردمی میباشد.
سومین دوره جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی، همزمان با سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر کشور، با میزبانی ۱۵ شهرستان در استان و با حضور ۴۵۰ هنرمند و اجرای ۵۷ نمایش موسیقی، در طول پنج روز برگزار شد.
در مراسم اختتامیه این جشنواره، به عنوان پیشکسوتان موسیقی استان، از استاد آیت قنبری، استاد وارطان واهرامیان و استاد وحید گل بوستانی تقدیر شد.
عاشیق آیت قنبری در سال ۱۳۴۵ در شهرستان کلیبر متولد شد و از سن ۱۲ سالگی به موسیقی علاقهمند شد.
او در کنار اساتیدی همچون عاشیق عیسی دَشَند، استاد حسین اسدی، استاد رسول قربانی و استاد عوض عبادپور تحصیل کرد و پس از آموزشهای طولانی، فعالیت حرفهای خود را آغاز کرد. او از سال ۱۳۶۷ تاسیسکننده گروه هنری اِئل سون بوده و در جشنوارههای مختلفی همچون ایام فجر و هفته دفاع مقدس شرکت داشته است.
وارطان واهرامیان در سال ۱۳۳۴ در تبریز به دنیا آمد و پس از تحصیلاتش در زمینه هارمونی و ارکستراسیون، با دکتر حسن زندباف و دکتر تقی مسعودیه آشنا شد.
او همچنین به مدت دو سال در ارمنستان، آموزشهایی از اساتید برجستهای همچون پروفسور سرگئی آقاجانیان و پروفسور استپان شاکاریان دریافت کرد.
واهرامیان به مدت ۴۳ سال رهبری گروه موسیقی کلیساهای ارامنه تبریز را بر عهده داشته است.
وحید گل بوستانی در خانوادهای هنرمند به دنیا آمده و مقدمات موسیقی را از برادرانش آموخت.
او در کنار استادانی همچون جهانگیر ملک، در مسیر هنری خود پیشرفت کرد و در چندین جشنواره موسیقی در داخل و خارج از کشور شرکت کرده و موفقیتهای بسیاری را کسب کرده است.
گل بوستانی همچنین با گروههای معروفی همچون رودکی، صنم و چاووش همکاری داشته و کنسرتهای بسیاری را برگزار کرده است.
نظرات کاربران