یک تحقیق جدید اظهار میکند که کودکانی که به “تنبلی چشم” مبتلا هستند، احتمال بیشتری دارند که در دوره بزرگسالی با مجموعهای از مشکلات جدی سلامتی مواجه شوند.
به گزارش خبرنگار سلامت هامپوئیل، محققان به این نتیجه رسیدند که کودکان مبتلا به تنبلی چشم، در دوران بزرگسالی با خطرات بیشتری از ابتلا به فشار خون بالا، چاقی و دیابت روبرو هستند. بر اساس یافتههای این تحقیق، آنها همچنین با افزایش خطر حمله قلبی مواجه میشوند.
دکتر زیگفرید واگنر، محقق ارشد از مؤسسه چشمشناسی کالج لندن، توضیح میدهد: “چشمها نقش مهمی در حفظ سلامتی کلی بدن ایفا میکنند و با سایر سیستمهای بدن ارتباط نزدیکی دارند. به همین دلیل است که بررسی وضعیت بینایی در هر دو چشم بسیار مهم است.”
تنبلی چشم زمانی رخ میدهد که رشد بینایی یک چشم به درستی صورت نمیگیرد. به دلیل ضعف در مغز چشم، این چشم از محل خود کمی دورتر شده و تمایل دارد از هر جایی که شخص به آن نگاه میکند، فاصله بگیرد.
به گفته محققان، تنبلی چشم در هر ۱۰۰ کودک، چهار کودک دیده میشود که این وضعیت بیشترین شیوع را در میان کودکان دارد. برای انجام این مطالعه، محققان اطلاعات بیش از ۱۲۶۰۰۰ فرد در ردهسنی ۴۰ تا ۶۹ ساله را مورد بررسی و تجزیهوتحلیل قرار دادند.
از شرکتکنندگان پرسیده شد که آیا در دوران کودکی برای آمبلیوپی تحت درمان قرار گرفتهاند و آیا هنوز در بزرگسالی به این بیماری مبتلا هستند یا خیر. همچنین از آنها پرسیده شد که آیا بیماریهای مزمن دیگری در آنها تشخیص داده شده است.
محققان دریافتند که در میان بیش از ۳۲۰۰ نفری که در کودکی تنبلی چشم داشتند، ۸۲ درصد همچنان در بزرگسالی کاهش بینایی در یک چشم داشتند.
بزرگسالانی که در کودکی آمبلیوپی داشتند، نیز ۲۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به دیابت، ۲۵ درصد افزایش خطر فشار خون، و ۱۶ درصد بیشتر در معرض خطر چاقی بودند.
خطر افزایش مشکلات سلامتی هم در بزرگسالانی که مشکلات بینایی آنها ادامه داشت و هم در افرادی که در بزرگسالی بینایی خوبی داشتند، مشاهده شد.
واگنر در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «تحقیق ما به این معنی است که بزرگسالانی که در کودکی دچار آمبلیوپی بودند، بیشتر از بزرگسالانی که آمبلیوپی نداشتند، به این اختلالات مبتلا میشوند. یافتهها به این معنا نیست که هر کودک مبتلا به آمبلیوپی حتماً در بزرگسالی دچار اختلالات قلبی متابولیک میشود.»
نظرات کاربران