به اطلاع میرساند که طبق اعلام بانک مرکزی، حسابهای بانکی دارندگان چکهای برگشتی متوقف خواهد شد.
بر اساس گزارش خبرنگار اقتصادی هامپوئیل، بانک مرکزی راهنماییها و مراحل اجرایی برای اجرای تکالیف قانونی مربوط به مسدودسازی وجوه حسابهای بانکی صادرکننده چکهای برگشتی و روشهای برداشتن این مسدودیت از وجوه مسدود شده را به شبکه بانکی ابلاغ نموده است.
با توجه به بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸/۰۲ مورخ ۲۱/۳/۱۴۰۲، وضعیت کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چکهای برگشتی مورد بررسی قرار گرفته و براساس مکاتبات و دستورات اجرایی از مراجع قضایی و ثبتی، در حال حاضر فرآیند یکپارچه در شبکه بانکی برای رفع مسدودیت از وجوه حسابهای بانکی متعلق به صادرکنندگان چکهای برگشتی وجود ندارد.
بنابراین، به منظور اجرای یکپارچه این موضوع، مقرر است فرآیند اجرایی به شرح زیر اجرا گردد:
۱ـ در صورتی که مسدودسازی حساب برای یک چک مشخص، بر اساس دستور/رأی/ اجراییههای مراجع قضایی و ثبتی رفع نشده و وصول دستور/رأی/ اجراییه از آن مراجع به منظور پرداخت به ذینفع (دارنده نهایی) چک انجام نشده باشد، بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی باید به طور مستقیم و بدون دخالت سامانه مربوطه، مبلغ مسدود شده را با رعایت دستور/رأی/ اجراییه معتبر، به ذینفع پرداخت کند یا به حساب بانکی اعلام شده توسط آن مراجع واریز نماید. در پی این عمل، به درخواست صادرکننده چک، رفع مسدودیت از چک برگشتی انجام خواهد شد.
۲ـ در صورت عدم تعیین ذینفع مشخصی در دستور/رأی/ اجراییه یا تصریح مبنی بر پرداخت به شخصی غیر از ذینفع نهایی چک، باید با هماهنگی حوزه حقوقی مربوط، این مسئله به مراجع مربوطه اعلام شود.
۳ـ در صورتی که مسدودسازی حساب توسط سامانه محچک قبل از وصول دستور/رأی/ اجراییه از مراجع قضایی و ثبتی صورت گرفته باشد، باید این مسئله توسط بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی با هماهنگی حوزه حقوقی مربوط به مراجع ذیصلاح اعلام گردد.
۴ـ در صورت تأکید مراجع قضایی یا ثبتی بر اجرای دستور/رأی/ اجراییه، باید بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی به صورت مستقیم و بدون دخالت سامانه محچک، عمل به آن نماید و در صورت تأییدیه، اقدامات لازم را انجام دهد.
۵ـ هنگام رفع مسدودیت از مبلغ مسدود شده (به استثنای پرداخت کامل مبلغ چک به ذینفع به شرح بند اول)، مبلغ پرداخت شده همچنان در سامانه محچک به عنوان مسدود در نظر گرفته خواهد شد. اما با فعالسازی سرویس رفع
نظرات کاربران