پایگاه خبری هامپوئیل
0

مراغه، قطب تولید آلوچه؛ پیش‌بینی برداشت بیش از ۳ هزار تن

مراغه، قطب تولید آلوچه؛ پیش‌بینی برداشت بیش از ۳ هزار تن
بازدید 68

مدیر جهاد کشاورزی مراغه اعلام کرد که امسال برداشت آلوچه از باغ‌های این شهرستان با کاهش قابل توجهی همراه بوده و پیش‌بینی می‌شود حدود ۳ هزار و ۵۰۰ تن آلوچه تولید شود.

به گزارش پایگاه خبری هامپوئیل به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، هادی خرسندی با بیان اینکه برداشت آلوچه از اوایل تیرماه در مراغه آغاز شده است، افزود: گرمای تابستان امسال بر روند برداشت تاثیر گذاشته اما سرمای دیررس بهاره موجب کاهش ۸۰ درصدی تولید این محصول نسبت به سال‌های گذشته شده است.

وی ادامه داد: سطح زیرکشت آلوچه در مراغه حدود یک‌هزار و ۷۰۰ هکتار است و ۹۰ درصد محصول تولیدی به صورت خشکبار فرآوری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی مراغه با اشاره به دانش و تجربه بالای باغداران این شهرستان گفت: میانگین برداشت آلوچه در مراغه به ازای هر هکتار حدود ۱۲ تن است.

خرسندی تصریح کرد: در این شهرستان نزدیک به ۱۷ رقم مختلف آلوچه کشت می‌شود که عمدتاً از نوع شلیل بوده و ویژگی‌های خشکباری و صادراتی دارند. از جمله ارقام مهم می‌توان به شلیل فنری، داش شلیل، شر آلچا، زر آلچاسی، قرمز آلچا، سید آلچاسی، اته‌ممد و گوجه سلطان اشاره کرد.

وی افزود: آلوچه به دلیل داشتن ویتامین‌های A، B، C و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم، برای آرامش اعصاب و تقویت دستگاه گوارش مفید بوده و در برخی خانواده‌ها به عنوان ماده غذایی روزانه مصرف می‌شود.

خرسندی در پایان خاطرنشان کرد: تولید و فرآوری آلوچه در مراغه قدمتی چندصد ساله دارد و بخش قابل توجهی از خشکبار این محصول به کشورهای عراق، پاکستان و روسیه صادر می‌شود.

شهرستان مراغه با داشتن ۲۶ هزار هکتار باغ و تولید سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن میوه، به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات سردرختی در استان آذربایجان شرقی شناخته می‌شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر