پایگاه خبری هامپوئیل
0

مردم مراغه به پویش «۲ درجه کمتر» پیوستند

مردم مراغه به پویش «۲ درجه کمتر» پیوستند
بازدید 6

رئیس اداره گاز مراغه اعلام کرد: پیوستن مردم به پویش «۲ درجه کمتر»، باعث کاهش چشمگیر مصرف گاز در این شهرستان شده است. مصرف گاز در مراغه از سه میلیون مترمکعب در هفته گذشته به دو میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب در هفته جاری کاهش یافته است.

محمد اصل شهریور، که پیش از خطبه‌های نماز جمعه در جمع نمازگزاران حضور یافته و از آنان برای مشارکت بیشتر در این پویش دعوت کرده بود، در ادامه گفت: اداره گاز مراغه با اعمال محدودیت‌هایی برای مصرف بهینه گاز، گام‌های مؤثری برداشته است.

وی توضیح داد: محدودیت ۵۰ درصدی در مصرف گاز چهار صنعت شهرستان اعمال شده و همچنین گاز ۳۶۰ خانه باغ برای بهینه‌سازی مصرف قطع شده است.

رئیس اداره گاز مراغه همچنین خاطرنشان کرد: گروه‌های پایش اداره گاز به طور مستمر به دستگاه‌های اجرایی مراجعه کرده و دمای محیط‌های اداری را بررسی می‌کنند. در صورتی که دما بیش از ۲۱ درجه باشد، ابتدا اخطار داده می‌شود و در صورت ادامه‌دار بودن، اقدام به قطع گاز آن ادارات خواهند کرد.

وی در پایان از شهروندان خواست تا همچنان به پویش «۲ درجه کمتر» بپیوندند و اظهار داشت: همکاری مردم نه تنها موجب تأمین گاز پایدار و مطمئن برای همه هموطنان می‌شود، بلکه از قطع گاز نیروگاه‌ها و آلودگی هوا نیز جلوگیری خواهد کرد.

حاسبه گازبها بصورت تصاعدی

رئیس اداره گاز مراغه اعلام کرد: گاز بها به صورت تصاعدی محاسبه می‌شود و هرچه مصرف بیشتر باشد، هزینه نیز افزایش می‌یابد. برای پله اول مصرف، مبلغ ۴۰۰ ریال در نظر گرفته شده، اما در پله آخر، هزینه گاز بها به ۱۱۵ هزار ریال می‌رسد.

محمد اصل شهریور با تأکید بر اینکه مصرف گاز تا میزان ۸۵۰ مترمکعب معقول و متعادل است، اضافه کرد: در صورت عدم کنترل مصرف، در پله‌های ۱۱ و ۱۲، مبالغ بسیار بالایی به عنوان گاز بها محاسبه می‌شود که با مصارف اولیه قابل قیاس نیست و شامل جرایم سنگینی می‌شود.

وی با اشاره به پویش «۲ درجه کمتر» که به درخواست رئیس جمهور به اجرا درآمده است، یادآور شد: این پویش در راستای کاهش مصرف انرژی در فصل سرما آغاز شده است. رئیس‌جمهور در ویدیویی از مردم خواسته است تا دمای وسایل گرمایشی خود را ۲ درجه کاهش دهند. سایر اعضای دولت و استانداران نیز به این پویش پیوسته‌اند.

بحران ناترازی انرژی با مشارکت مردم قابل حل است

کارشناسان معتقدند بخش عمده‌ای از ناترازی انرژی یا همان عدم همخوانی تولید و مصرف انرژی که باعث کاهش تولید می‌شود، ریشه در مسائل مختلفی مانند توسعه نامناسب گذشته، تولید کمتر، فرسودگی ناوگان حمل و نقل و بهینه مصرف نشدن حامل‌های انرژی دارد. برای عبور از این بحران و مصرف بهینه انرژی، مشارکت اجتماعی مردم امری ضروری است.

اگرچه مسأله ناترازی انرژی از سال‌های گذشته مطرح بوده، اما از تابستان امسال بیشتر از گذشته در نشست‌های کارشناسی و میان مدیران ارشد کشور مورد توجه قرار گرفته است. با آغاز فصل سرما و افزایش مصرف گاز، این نگرانی‌ها تشدید شده و به همین دلیل پویش مردمی «۲ درجه کمتر» به عنوان یک راهکار برای کاهش مصرف انرژی و مدیریت بحران مطرح گردید.

پویش «۲ درجه کمتر» تلاشی برای جلب همدلی و همکاری مردم است، زیرا قطع برق کارخانجات و مراکز صنعتی برای تأمین مصارف خانگی و جلوگیری از قطع شبکه، نمونه بارزی است که اگر مدت‌زمان آن افزایش یابد، تولید کشور را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد.

کارشناسان انرژی تأکید دارند که کوتاه‌ترین راه‌حل برای عبور موقت از ناترازی انرژی، جلب مشارکت مردم در کاهش مصرف و بهینه‌سازی مصرف انرژی است. همچنین، مشکلاتی مانند تأمین هزینه‌های سنگین تولید حامل‌های انرژی نظیر بنزین و نفتگاز و قاچاق آن به خارج از کشور، دولت را با بحران مواجه کرده است.

در این راستا، کارشناسان بر این باورند که تنها با کاهش ۲ درجه‌ای دما در سیستم‌های گرمایشی می‌توان تا ۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی کرد. در این میان، تمام دستگاه‌های تبلیغاتی، از صدا و سیما گرفته تا ائمه جمعه و رسانه‌ها، می‌توانند نقش مهمی در جلب مشارکت مردم و افزایش آگاهی عمومی ایفا کنند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر