پایگاه خبری هامپوئیل
0

ضرورت صیانت از بافت تاریخی شهر مراغه: میراثی برای نسل‌های آینده

ضرورت صیانت از بافت تاریخی شهر مراغه: میراثی برای نسل‌های آینده
بازدید 5

مدیرکل حفظ و احیای بناهای تاریخی کشور اظهار داشت که بافت تاریخی مراغه به عنوان یکی از بافت‌های ارزشمند کشور نیازمند حفاظت و احیا است.

به گزارش پایگاه خبری هامپوئیل، فاطمه داوری تصریح کرد که تمامی عناصر لازم برای شکل‌گیری یک بافت ارزشمند تاریخی در مراغه وجود دارد و این بافت تاکنون به خوبی حفظ شده است.

وی همچنین اعلام کرد که برای تقویت حفاظت از این منطقه تاریخی، تشکیل کارگروه حفاظت از بافت تاریخی در دستور کار قرار گرفته و فعالیت آن آغاز خواهد شد.

مدیرکل حفظ و احیای بناهای تاریخی کشور در ادامه به اهمیت رصدخانه تاریخی مراغه اشاره کرد و اظهار داشت که این اثر بی‌نظیر ظرفیت بالایی برای جذب گردشگران دارد. وی افزود که شهرداری مراغه در احیای این اثر تاریخی عملکرد موفقی داشته است.

فاطمه داوری تأکید کرد که با توجه به ارزش و اهمیت رصدخانه تاریخی مراغه، لازم است این اثر از نظر اعتباری به یک طرح ملی تبدیل شود تا حمایت‌های بیشتری برای حفاظت و توسعه آن فراهم گردد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در بازدید اخیر خود از پروژه‌های مراغه، از آغاز طرح بهسازی رصدخانه مراغه با همکاری شهرداری این شهر خبر داد. احمد حمزه‌زاده در این بازدید با اشاره به تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح در چهار مرحله، اظهار داشت: «پس از سال‌ها مطالعات، نصب دستگاه پلانتاریوم و احداث موزه نجوم در رصدخانه مراغه به پایان رسیده و به زودی با مشارکت شهرداری به مرحله اجرا خواهد رسید.»

وی همچنین از پیشرفت طرح بهسازی محوطه گنبدهای کبود و مدور که توسط دانشگاه هنر اسلامی به مایان رسیده است، خبر داد و افزود: «پس از تصویب این طرح، عملیات اجرایی آن از سال آینده آغاز خواهد شد.»

مدیرکل میراث فرهنگی استان با تأکید بر اهمیت همکاری شهرداری و میراث فرهنگی در احیای آثار و بافت تاریخی، این هم‌پیمانی را الگوی مناسبی برای دیگر شهرهای استان معرفی کرد.

وی با اشاره به وسعت ۴۰۰ هکتاری بافت تاریخی مراغه، این منطقه را یکی از بافت‌های غنی و ارزشمند در کشور دانست.

در ادامه، فرماندار مراغه نیز ضمن اشاره به ثبت ۳۱۰ اثر تاریخی در این شهرستان، بیان کرد: «مراغه یکی از ۱۰ شهر تاریخی مهم کشور است.»

مرتضی مینویی با بیان اینکه مراغه پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری دارد، افزود: «وجود جاذبه‌های طبیعی فراوان مانند کوه سهند و رودخانه‌های صوفی‌چای و مردق، این شهرستان را به یکی از قطب‌های گردشگری در استان تبدیل کرده است.»

وی با اشاره به اهمیت رصدخانه تاریخی مراغه که شهرت جهانی دارد، گنبدهای کبود و مدور و معبد مهر را از دیگر جاذبه‌های تاریخی شهرستان دانست و گفت: «برای رونق گردشگری در این منطقه، نیاز به اعتبار، طرح‌های مطالعاتی و آسیب‌شناسی وجود دارد.»

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر