عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد که داروهای ضدویروسی HIV که در حال حاضر موجود هستند، قادرند ویروس را در خون به صفر برسانند.
پیام طبرسی، فوق تخصص بیماریهای عفونی و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، در گفتوگویی درباره پویش ملی «من هم تست HIV میدهم» گفت: «انتقال عمده ویروس HIV در سطح جهانی از طریق روابط جنسی صورت میگیرد، اما در برخی مقاطع شاهد تشدید انتقال این ویروس از طریق معتادان تزریقی بودهایم.»
وی افزود: «در گذشته، زمانی که HIV به طور گسترده شناخته نشده بود، انتقال این ویروس از مادر به نوزاد و از طریق خون نیز گزارش میشد.»
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به انتقال خونهای آلوده در سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۵ از طریق انستیتو فرانسه به بیماران هموفیلی در ایران گفت: «ایران قربانی این توطئه سلامت شد و هماکنون بیش از ۴۰ هزار نفر در کشور شناسایی شدهاند که حدود ۲۶ هزار نفر از آنها تحت درمان قرار دارند.»
وی ادامه داد: «بیماران مبتلا به ایدز که تحت درمان قرار گرفتهاند، وضعیت بسیار رضایتبخشی دارند. تلاشها به این سمت است که HIV موجود در خون به صفر برسد و پس از آن بیماری کنترل شده و قابلیت انتقال نداشته باشد. بنابراین، شناسایی و درمان بیماران مبتلا به ایدز از اهمیت زیادی برخوردار است.»
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به پیشرفتهای درمانی HIV، گفت: «داروهای ضدویروسی که در حال حاضر در دسترس هستند، میتوانند ویروس را در خون به صفر برسانند، اما این تنها زمانی ممکن است که دارو مصرف شود. به محض قطع دارو، بیماری مجدداً بازمیگردد.»
طبرسی با مقایسه وضعیت امروز درمان HIV با دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی اظهار کرد: «امروز HIV دیگر یک تابو نیست و کشندگیهای گذشته را ندارد. این بیماری کاملاً قابل درمان است.»
وی افزود: «هماکنون شاهد تغییر الگوی انتقال ویروس HIV در جامعه هستیم و باید هشدارهای لازم را به مردم منتقل کنیم. از همه عزیزان درخواست دارم که در پویش “من هم تست HIV میدهم” شرکت کنند و بدانند که درمان این بیماری به صورت رایگان در دسترس است.»
شایان ذکر است که به مناسبت روز جهانی پیشگیری از ابتلا به ایدز، پویش «من هم تست HIV میدهم» از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۱۴۰۳ در سراسر کشور برگزار میشود.
نظرات کاربران