نماینده مراغه و عجبشیر با اشاره به حمایت و همکاری مجلس شورای اسلامی با دولت در راستای اجرای اسناد بالادستی صنایعدستی، بر لزوم استفاده از ظرفیتهای قانونی مجلس برای ایجاد شرایط مناسب کسبوکار برای فعالان صنایعدستی و گسترش بازارهای صادراتی تأکید کرد.
سید فرید موسوی، نماینده مراغه و عجبشیر در مجلس دوازدهم شورای اسلامی، به همکاری مؤثر بین نمایندگان مجلس و دولت در حمایت از صنایعدستی اشاره کرد و گفت: صنایعدستی بخشی از فرهنگ و سنت کشور به شمار میآید و بخش زیادی از تجلی تاریخ و تمدن چند هزارساله ایران از طریق صنایعدستی به وقوع میپیوندد.
او با تأکید بر اهمیت همافزایی بین دولت و مجلس برای اجرای اسناد بالادستی صنایعدستی، افزود: برای نخستین بار در سند توسعه هفتم، صنایعدستی بهعنوان یکی از محورهای اصلی مطرح شده است و بهتازگی نیز سند ملی صنایعدستی تصویب و ابلاغ گردیده که باید تمام ظرفیتهای مجلس برای عملیاتی کردن این سند بهکار گرفته شود.
نماینده مراغه و عجبشیر همچنین تأکید کرد: در کشور اسناد زیادی تهیه میشود که بهدلیل غفلتها و تغییرات مدیریتی، مفاد آنها نادیده گرفته میشود.
او صنایعدستی را یکی از راهکارهای کلیدی برای خروج کشور از شرایط اقتصادی کنونی دانست و هنرمندان ایرانی را بهعنوان ارزشافزوده این حوزه معرفی کرد.
موسوی با اشاره به اینکه کمتر صنعتی ویژگیهای صنایعدستی را دارد، افزود: صنایعدستی یکی از صنایع مهم است که با بهرهبرداری از آن میتوان ظرفیت اقتصادی و اشتغالزایی در مناطق شهری، روستایی و عشایری را توسعه داد و به این ترتیب، زمینهای برای رشد گردشگری فراهم کرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی گفت: مجلس در حال تلاش است تا در قانون بودجه و سایر قوانین، شرایط مناسبی برای فعالان حوزه کسب و کار فراهم کند تا در سالهای آینده شاهد شکوفایی این حوزه و رسیدن به جایگاه اصلیاش باشیم.
او همچنین به رفع موانع صادرات و فروش داخلی اشاره کرد و افزود: بازار داخلی محدود است و تنها زمانی میتوانیم به اهداف خود برسیم که بازارهای صادراتی را گسترش دهیم. ما قطعاً در کنار دولت خواهیم بود تا با شناسایی و اولویتبندی چالشها و رفع موانع، به توسعه بازارهای صادراتی صنایع دستی دست یابیم.
نماینده مراغه و عجب شیر بر این نکته تاکید کرد که صادرات صنایعدستی تنها انتقال یک محصول نیست، بلکه فرصتی است برای معرفی فرهنگ، سنت و تاریخ ما به سراسر جهان از طریق این آثار.
وی همچنین به بازدید از غرفه آذربایجان شرقی و قدردانی هنرمندان این استان از حمایت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان در برگزاری نمایشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: پس از سالها، نمایشگاه صنایعدستی بهطور مستقل برگزار شد که این اقدام به تقویت هویت فعالان این حوزه کمک خواهد کرد. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با شناسایی هنرمندان استان و اعطای تسهیلات به آنها، اقدام ارزشمندی را به انجام رسانده است.
موسوی در پایان ابراز امیدواری کرد که این روند ادامه یابد و شاهد برگزاری نمایشگاههای مشابه در سطح بینالمللی باشیم.
نظرات کاربران