رییس دانشگاه مراغه اعلام کرد که این دانشگاه به عنوان مجری و میزبان بخش «فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی» در دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری «ربع رشیدی» (رینوتکس) ۲۰۲۴ انتخاب شده است.
«محمد زادشکویان» روز دوشنبه اظهار داشت: نمایشگاه نوآوری و فناوری «ربع رشیدی» به طور سالانه با همکاری دانشگاههای استان در محل نمایشگاه بینالمللی تبریز برگزار میشود و امسال، دانشگاه مراغه آغازگر برگزاری بخش تخصصی این نمایشگاه خواهد بود.
وی افزود: این نمایشگاه با محوریت امنیت غذایی و مطابق با مأموریت دانشگاه مراغه برگزار میشود. بخش «فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی» نمایشگاه ربع رشیدی از ۱۷ آذرماه سال جاری به مدت یک هفته در دانشگاه مراغه دایر خواهد بود و بازدیدکنندگان میتوانند از ساعت ۱۰ تا ۱۷ از آن دیدن کنند.
زادشکویان همچنین بیان کرد: کلیه شرکتهای فناور و دانشبنیان فعال در حوزه امنیت غذایی، به ویژه از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بنیاد نخبگان و معاونت علمی ریاست جمهوری، برای حضور در این نمایشگاه دعوت خواهند شد.
به نقل از وی، افتتاح نمایشگاه «فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی» در دانشگاه مراغه به نوعی آغازگر هفت نمایشگاه دیگر است که به مدت یک هفته و تا ۱۲ بهمن ماه در دانشگاههای صنعتی سهند، شهید مدنی و دانشگاه تبریز و دیگر مراکز آموزشی برگزار خواهد شد.
«زادشکویان» همچنین افزود که برگزیدگان شرکتهای فناور در بخش «فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی» از تاریخ ۱۲ بهمن تا ۲۲ بهمن سال جاری نمایشگاه دیگری در تبریز برپا کرده و مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
او هدف از برگزاری این نمایشگاه تخصصی در مراغه را ایجاد قراردادهای همکاری با سرمایهگذاران بخش خصوصی در زمینههای کشاورزی، مسائل غذایی و زیستفناوری، به ویژه در حوزه لبنیات، خشکبار و دامپروری شهرستان عنوان کرد.
رییس دانشگاه مراغه با اشاره به اینکه شهرک صنعتی مراغه به وضعیت مطلوبی دست نیافته، ابراز امیدواری کرد که برگزاری این نمایشگاه به فعالسازی شرکتهای غیرفعال در این شهرک و حرکت واحدهای فعال به سمت دانشبنیان شدن کمک کند تا اشتغال جدیدی ایجاد شود.
نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس) هر ساله با هدف بهبود فضای کسب و کار دانشبنیان و توسعه و تجاریسازی فناوری برگزار میشود. این رویداد، بستری مناسب برای معرفی نوآوریها و فناوریهای جدید به جامعه و صنایع مختلف فراهم میکند.
نخستین دوره این نمایشگاه و جشنواره، در سال ۱۳۸۴ با عنوان نمایشگاه فناورهای پیشرفته ایران (Hi-tech) برگزار شد که با حضور ۱۵۹ طرح فناورانه، نقطه عطفی در عرصه نوآوری کشور به شمار میآید.
رینوتکس ۲۰۲۳ نیز در سال گذشته در ۱۲ زون تخصصی- کاربردی شامل ایدههای فناورانه، توسعه و تجاریسازی، فروش محصولات فناورانه و دانشبنیان، نیازمندیهای فناورانه و خدمات مشاوره از تاریخ ۱۷ تا ۲۰ آبانماه در نمایشگاه بینالمللی تبریز برگزار شد. این رویداد فرصتی برای ارتباطات تجاری و همافزایی بین نخبگان و فعالان حوزه فناوری بود.
از سوی دیگر، دانشگاه مراغه که از سال ۱۳۶۶ تحت عنوان آموزشکده کشاورزی فعالیت خود را در زمینی به وسعت ۱۲۰ هکتار آغاز کرده است، به عنوان یکی از نهادهای علمی برجسته در زمینههای کشاورزی و شیمی شناخته میشود. این دانشگاه در حال حاضر در پنج رشته دکتری، ۴۲ رشته کارشناسی ارشد، ۲۲ رشته کارشناسی پیوسته، ۲ رشته کارشناسی ناپیوسته و یک رشته کاردانی به تربیت دانشجویان میپردازد، که نشاندهنده ظرفیت علمی و توانمندیهای آموزشی این مرکز است.
نظرات کاربران