مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی اعلام کرد که تا کنون ۲۵۰ نیروگاه خورشیدی خانگی در استان با ظرفیت دو برابر انشعاب، به مجموع ظرفیت حدود ۱۳۰۰ کیلووات راهاندازی شده است.
طاهر کیامهر در این خصوص گفت: «نزدیک به ۲۵۰ نیروگاه خورشیدی خانگی با ظرفیت دو برابر انشعاب، به مجموع ظرفیت حدود ۱۳۰۰ کیلووات در استان احداث و به بهرهبرداری رسیدهاند.»
وی همچنین بیان کرد: «از این تعداد، بیش از ۲۰۰ نیروگاه با ظرفیت کلی حدود ۱۰۰۰ کیلووات از طریق نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد، بهزیستی و بسیج سازندگی تأمین اعتبار شده است.»
کیامهر افزود: «علاوه بر این، بیش از ۱۰۰۰ نمونه نیروگاه خانگی با ظرفیت بیش از ۵ مگاوات در حال عقد قرارداد و احداث هستند که به زودی به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید.»
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی ادامه داد: «تعدادی از نیروگاههای خورشیدی با ظرفیتهای بالا توسط بخش صنعتی و سرمایهگذاران خصوصی ساخته شدهاند و همچنین طرحی برای تأمین ۲۰ درصد از مصرف انرژی ادارات و سازمانهای دولتی در سطح استان در حال اجراست. برخی دیگر نیز در مرحله اخذ مجوزهای مربوطه و احداث هستند.»
وی تأکید کرد که سرمایه و تسهیلات مورد نیاز برای احداث این نیروگاهها توسط اشخاص حقیقی و نهادهای حمایتی تأمین شده است. شرکت توزیع نیروی برق استان نیز با تسریع در روند پاسخگویی به استعلامهای متقاضیان و راهنمایی سرمایهگذاران، سعی در ایجاد انگیزه برای احداث نیروگاههای خورشیدی و مشارکت در تأمین انرژی دارد.
کیامهر به مهمترین چالشهای موجود در زمینه نیروگاههای خورشیدی اشاره کرد و گفت: «یکی از چالشهای اصلی این حوزه، عدم امکان تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و زراعی برای ساخت نیروگاههای خورشیدی است. با این حال، از مزایای نیروگاههای خورشیدی خانگی میتوان به کاهش تلفات، افزایش ظرفیت و پایداری شبکه برق، و همچنین ایجاد درآمدزایی برای متقاضیان اشاره کرد.»
نظرات کاربران