معاون برنامهریزی هستهای و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که در حال حاضر حدود ۲۵۰ مرکز پزشکی هستهای در مراکز استانهای کشور فعال است و به تدریج تعداد این مراکز در حال افزایش است.
«محمد قنادی مراغه» روز یکشنبه در حاشیه نهمین کنفرانس بینالمللی زئولیت انجمن شیمی ایران که در دانشگاه مراغه برگزار میشود، اظهار داشت: شهرستان مراغه و بسیاری دیگر از شهرستانها فاقد پزشکان و تجهیزات پزشکی هستهای هستند. وی تاکید کرد که پزشکی هستهای یکی از مهمترین کاربردهای فناوری هستهای است و توسعه این مراکز در کشور ضروری به نظر میرسد.
وی توضیح داد: در این مراکز از رادیوداروها برای تشخیص بیماریهایی مانند سرطان، پوکی استخوان و مشکلات قلبی استفاده میشود و همچنین این رادیوداروها برای درمان بیماریهای سرطانی نیز کاربرد دارند.
قنادی مراغه همچنین اضافه کرد: بر اساس توافقات اخیر با دانشکده علوم پزشکی مراغه و دانشگاه مراغه، یک مرکز پزشکی هستهای در این شهرستان احداث خواهد شد. این مرکز به دستگاههای پیشرفتهای مانند «پت»، «پت-سی تی» و «اسپکت-سی تی» مجهز خواهد شد، اما راهاندازی آن به دلیل نیاز به تجهیزات و آمادهسازیهای لازم، مدتی به طول خواهد انجامید.
«محمد قنادی مراغه» معاون برنامهریزی هستهای و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی با اشاره به حمایت خیرین برای احداث مرکز پزشکی هستهای در مراغه گفت: مذاکراتی با تعدادی از خیرین انجام شده و علاوه بر همکاری روسای دانشگاههای مراغه، معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این پروژه مشارکت دارد.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی نقش مهمی در تربیت پرسنل متخصص، نظارت و بازرسیهای متناوب و همچنین ساخت و ساز این مرکز خواهد داشت. به گفته وی، رادیوداروها از طریق رآکتورهای هستهای یا شتابدهندهها تولید و در دستگاههای پیشرفتهای مانند پتاسکن و سایر سیستمهای ارزیابی پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاهمنامه احداث یکی از مدرنترین مراکز تشخیص و درمان سرطان کشور در مراغه، که قابلیت تولید رادیودارو نیز دارد، در تاریخ ۲۰ مردادماه با حضور معاون سازمان انرژی اتمی به امضا رسید.
این مرکز با سرمایهگذاری بخش خصوصی و با بهرهگیری از پیشرفتهترین تجهیزات روز دنیا از جمله «پتاسکن»، «گاما نایف»، «سیتی سیمولاتور» و «رادیوتراپی» احداث خواهد شد.
نظرات کاربران