رئیس اداره محیط زیست مراغه در واکنش به ابهامات مطرحشده درباره آلایندگی واحد صنعتی «کاوه سودا» اعلام کرد: این سازمان بهصورت شبانهروزی و مستمر در حال پیگیری و بررسی مسائل زیستمحیطی مرتبط با مجموعه «کاوه سودا» است.
به گزارش پایگاه خبری هامپوئیل، غلامرضا زارع، رئیس اداره محیط زیست شهرستان مراغه، امروز در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست، با هدف کاهش آسیبهای زیستمحیطی واحدهای صنعتی، بر اساس روشهای علمی، مطالعات و ارائه راهکارهای لازم را در دستور کار خود قرار داده است.
وی در ادامه افزود: در خصوص واحد صنعتی کاوه سودا، علاوه بر بررسیهای کارشناسی داخلی و پایشهای دورهای در سطوح شهرستانی، استانی و ملی، تأکید ویژهای بر انجام مطالعات دقیق توسط متخصصان شده است. در این راستا، دانشگاه تبریز با همکاری سایر اساتید دانشگاهها و مراکز فناوری استان، تحت نظر استانداری، مطالعات دقیقی را بر اساس اطلاعات و دادههای چندین ساله و نمونههای متعدد برداشتشده طی دو سال (از جمله آبهای زیرزمینی، خاک منطقه و…) انجام داده است.
زارع اظهار داشت: گروه مطالعاتی و کارشناسان سازمان محیط زیست، راهکارهای مناسبی را پیشنهاد کردهاند که با پیگیریهای شبانهروزی و مستمر این سازمان، موارد زیستمحیطی زیر در مجموعه کاوه سودا در حال اجرا است. این اقدامات طی ۶ سال گذشته بهطور چشمگیری آسیبهای زیستمحیطی را کاهش داده و روند اصلاحی مناسبی پیشبینی شده است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان مراغه در خصوص واحد کاوه سودا تأکید کرد: تا دستیابی به استانداردهای مطلوب زیستمحیطی، رعایت موارد زیر ادامه خواهد داشت:
1. ایزولاسیون کامل لاگونهای تبخیری با استفاده از ژئوممبران برای ۸ لاگون ایزوله.
2. استفاده از فیلتر پرس و تگنرها برای جذب لاگونهای ترسیب.
3. راهاندازی لندفیل ویژه برای انتقال رسوبات و اجرای برنامه مدیریت پسماندهای کاوه سودا.
4. احداث واحد جوش شیرین بر اساس بازچرخانی پساب که ۵ درصد پساب بهعنوان ماده اولیه در این واحد استفاده میشود؛ این واحد بهطور کامل راهاندازی شده است.
5. مطالعه و تولید کلرید کلسیم با بازچرخانی پساب که تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت داشته و منجر به کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی پساب میشود.
6. اجرای پرده آببند بین لاگونها و راهآهن با تزریق تحت فشار بتن.
7. استانداردسازی pH پساب قبل از انتقال به دریاچه.
8. احداث خط لوله دوم برای انتقال شورآبه به دریاچه و اتخاذ تدابیر لازم جهت استانداردسازی پارامترهای مدنظر؛ فاز سوم و مرحله نهایی این پروژه در حال انجام است.
9. ایجاد فضای سبز ۲۲ هکتاری
10. مطالعه و مذاکره برای احداث فاز سوم تصفیهخانه شهری به منظور استفاده از آب تصفیهشده.
11. مطالعه و ارائه راهکارهای اصلاح خاک توسط دانشگاه تبریز و واحد فناوری استان، که در حال دریافت مجوزهای لازم است.
زارع همچنین یادآور شد که با توجه به شوری پساب این واحدها، ایجاد لاگون و تبخیر فاضلاب یکی از روشهای تایید شده برای مدیریت فاضلاب چنین کارخانجاتی است.
نظرات کاربران