پایگاه خبری هامپوئیل
0

افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب
بازدید 43

ذخیره آب سدهای آذربایجان شرقی در سال آبی جاری 57 درصد

تبریز: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی از وضعیت مطلوب ذخیره آب در سدهای استان خبر داد و گفت: حجم آب ذخیره شده در پشت سدهای استان در سال آبی جاری (اول مهر 1402 تاکنون) 341.6 میلیون مترمکعب و معادل 57 درصد حجم کل مخازن سدها در تراز نرمال است.

یوسف غفارزاده با اشاره به بارندگی‌های مناسب امسال، وضعیت سدهای استان را از نظر حجم آب ورودی و مخازن نسبت به سال‌های قبل بهتر دانست و اظهار داشت: در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، حجم آب ورودی به سدها 67 درصد و حجم مخزن 46 درصد افزایش یافته است.

وی با بیان آمار مربوط به 14 سد استان (شامل 11 سد داخل استان، 2 سد مرزی و 1 سد خارج از استان)، افزود: حجم آب ورودی به سدهای داخل استان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 458.1 میلیون مترمکعب بوده که 67 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل (274.9 میلیون مترمکعب) است.

همچنین، پرشدگی مخازن این سدها در این مدت 46 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است و از 234.6 میلیون مترمکعب در سال قبل به 341.6 میلیون مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است.

سدهای علویان مراغه، سهند هشترود، نهند تبریز، آیدوغموش میانه، ستارخان اهر، قلعه چای عجب شیر، کلقان و کردکندی بستان آباد، تاجیار سراب، زنوز مرند و ارسباران کلیبر، سدهای داخل استان را تشکیل می‌دهند. سدهای ارس و خداآفرین نیز سدهای مرزی استان هستند.

سد شهید کاظمی بوکان که بخش اعظمی از آب شرب شهر تبریز را تامین می‌کند، در خارج از استان واقع شده است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

افزایش 69 درصدی حجم آب ورودی به سد علویان مراغه

بارندگی‌های مناسب سال آبی جاری (اول مهر 1402 تاکنون) سبب شده است که حجم آب ورودی به سد علویان مراغه به طور قابل توجهی افزایش یابد. این امر خبر مسرت‌بخشی برای مردم آذربایجان شرقی است، چرا که سد علویان نقش مهمی در تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت این استان دارد.

حجم کل مخزن سد علویان در تراز نرمال 57 میلیون مترمکعب است. در سال آبی جاری تاکنون، 42.53 میلیون مترمکعب آب پشت این سد جمع شده است که این معادل 75 درصد ظرفیت نرمال آن است. این میزان آب ذخیره‌شده در مقایسه با سال آبی گذشته 129 درصد افزایش یافته است.

حجم آب ورودی به سد علویان در سال آبی جاری 89.84 میلیون مترمکعب بوده است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 69 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بارندگی‌های مناسب سال آبی جاری و مدیریت صحیح منابع آب از دلایل افزایش حجم آب ورودی است. این افزایش در تامین پایدار آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت در آذربایجان شرقی، رونق بخش کشاورزی، ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و کاهش تنش‌های آبی در منطقه تاثیر چشمگیری داشته است. در این راستا یکسری چالش‌ها نیز مطرح است از جمله: ضرورت استفاده بهینه از منابع آب، جلوگیری از هدررفت آب و توسعه روش‌های نوین آبیاری.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

 ۱۲۷.۳ میلیون متر مکعب آب به سد سهند سرازیر شد

غفارزاده اعلام کرد: سد سهند هشترود که بزرگترین سد استان از نظر حجم مخزن است، در تراز نرمال دارای ظرفیت ۱۶۵ میلیون مترمکعب است و در سال آبی جاری حجم مخزن آن به ۱۲۸.۴۳ میلیون مترمکعب رسیده است. وی اضافه کرد: این میزان در سال گذشته ۱۰۲.۸۵ میلیون مترمکعب بود که ۲۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال جاری است. همچنین حجم آب ورودی به این سد در سال جاری ۱۲۷.۳ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با ۷۵.۰۶ میلیون مترمکعب سال گذشته، ۷۰ درصد افزایش یافته است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

هشت برابر شدن ذخیره آب سد نهند تبریز

غفارزاده اعلام کرد: سد نهند، واقع در شمال تبریز، که سال گذشته کاملاً خشک شده بود، امسال با بارندگی‌های خوب، بیشترین افزایش حجم آب ورودی و مخزنی را در بین سدهای استان تجربه کرده است.

وی حجم آب ورودی به این سد در سال آبی جاری را ۳۱.۸۶ میلیون مترمکعب ذکر کرد و افزود: این مقدار در مدت مشابه سال گذشته ۷.۴۸ میلیون مترمکعب بود که نشان‌دهنده افزایش ۳۲۶ درصدی است.

غفارزاده ادامه داد: حجم مخزن این سد در تراز نرمال ۲۱.۶ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر سرریز شده و ۱۹.۹ میلیون مترمکعب آب در پشت سد جمع شده است.

او افزود: در مدت مشابه سال گذشته حجم پرشدگی مخزن این سد ۲.۲ میلیون مترمکعب بود که ۸۰۵ درصد کمتر از سال جاری است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

آب در مخزن سد آیدوغموش میانه افزایش ۱۱ درصدی دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تغییرات میزان آب در سد آیدوغموش میانه در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته کمتر بوده است، اظهار داشت: حجم کل این سد در تراز نرمال ۱۳۰.۸ میلیون مترمکعب است و در حال حاضر ۵۳.۴۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سد ذخیره شده است که نسبت به سال قبل که ۴۸ میلیون مترمکعب بود، ۱۱ درصد افزایش یافته است.

غفارزاده افزود: حجم آب ورودی به این سد در سال آبی جاری ۶۳.۸۱ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۵۸.۶۵ میلیون مترمکعب بود، ۹ درصد افزایش داشته است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

افزایش ورودی آب به سد ستارخان اهر تا ۸۴ درصد

غفارزاده وضعیت آبی سد ستارخان اهر را نسبت به سال گذشته مناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: این سد در سال آبی گذشته به علت کاهش بارندگی‌ها در شرایط بحرانی قرار داشت و حجم آب ورودی به آن ۲۱.۳ میلیون مترمکعب بود. خوشبختانه این رقم در سال آبی جاری به ۳۹.۱ میلیون مترمکعب رسیده و ۸۴ درصد افزایش یافته است.

وی همچنین افزود: حجم کل سد در تراز نرمال ۱۲۷.۷ میلیون مترمکعب است و در حال حاضر ۳۴ درصد از ظرفیت آن پر شده و دارای ۴۳.۰۶ میلیون مترمکعب آب است که نسبت به سال گذشته ۵۶ درصد بهبود نشان می‌دهد.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

مخزن سد قلعه چای عجب شیر تا 54 درصد افزایش دارد

غفارزاده در خصوص سد قلعه چای عجب شیر اظهار داشت: حجم کل مخزن این سد در تراز نرمال ۴۰ میلیون مترمکعب است. در سال آبی جاری ۴۰ درصد این حجم پر شده که معادل ۱۶.۱۸ میلیون مترمکعب است و این میزان نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۵۴ درصد افزایش یافته است.

وی همچنین گفت: حجم آب ورودی به این سد نیز ۸۵ درصد افزایش داشته و از ۲۳.۲۱ میلیون مترمکعب در سال آبی گذشته به ۴۲.۸۵ میلیون مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

 کاهش ورودی آب به سدهای کلقان و کردکندی بستان آباد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان اعلام کرد که سدهای کلقان و کردکندی، که منابع اصلی تأمین آب شرب و کشاورزی شهرستان بستان آباد هستند، در وضعیت مناسبی نسبت به دیگر سدهای استان قرار ندارند و حجم مخزن و ورودی آب به آن‌ها کاهش یافته است.

غفارزاده اظهار داشت: حجم نرمال سد کلقان ۲۲ میلیون مترمکعب است، اما در حال حاضر تنها ۱۷.۴۲ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش یافته است.

وی همچنین گفت که حجم آب ورودی به این سد ۳۱.۳۵ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، که ۲۰.۵ میلیون مترمکعب بود، ۵۳ درصد افزایش داشته است.

غفارزاده درباره سد کردکندی اظهار کرد که حجم آب ورودی به این سد منفی است؛ سال گذشته حجم آب ورودی به این سد ۵.۵ میلیون مترمکعب بود، اما امسال با ۳۸ درصد کاهش به ۳.۴ میلیون مترمکعب رسیده است.

وی افزود که حجم نرمال این سد ۵.۴ میلیون مترمکعب است و اکنون ۳۰ درصد پر شده و ۱.۶ میلیون مترمکعب آب در مخزن آن جمع شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد افزایش داشته است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

مخزن سد تاجیار سراب ۷۱ درصد پر شد

غفارزاده از افزایش ۷۹ درصدی حجم آب ورودی به سد تاجیار سراب خبر داد و اعلام کرد که میزان پرشدگی مخزن این سد به ۷۱ درصد رسیده است. وی افزود: در حال حاضر، این سد در تراز نرمال دارای چهار میلیون مترمکعب آب است که ۲.۸۴ میلیون مترمکعب آن معادل ۷۱ درصد پر شده است. این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، ۳۷ درصد افزایش داشته است.

غفارزاده ادامه داد: حجم آب ورودی به این سد نیز ۹.۹۷ میلیون متر مکعب بوده که در مقایسه با ۵.۵۸ میلیون مترمکعب در مدت مشابه سال آبی قبل، ۷۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

آب ورودی به سد زنوز مرند افزایش ۸۶ درصدی داشته است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی اعلام کرد که سد زنوز مرند نیز از بارش‌های خوب امسال بهره‌مند شده و میزان آب ورودی به این سد به ۵.۵۹ میلیون مترمکعب رسیده است. این مقدار با توجه به حجم کل در تراز نرمال آن که ۴.۹ میلیون مترمکعب است، باعث سرریز شدن سد شده است.

غفارزاده افزود: حجم آب ورودی به این سد نسبت به سال گذشته ۸۶ درصد افزایش یافته و پرشدگی آن ۲۷۸ درصد بیشتر شده است، به‌طوری‌که از ۱.۰۸ میلیون مترمکعب در سال گذشته به ۴.۰۸ میلیون مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

افزایش ورودی آب به سد ارسباران کلیبر ۷۵۳ درصد

غفارزاده اعلام کرد که سد ارسباران در شهرستان کلیبر نسبت به سال آبی گذشته وضعیت بسیار بهتری دارد. حجم آب ورودی به این سد با رشد ۷۵۳ درصدی از ۱.۵۳ به ۱۳.۰۷ میلیون متر مکعب در سال آبی جاری رسیده است.

وی حجم کل سد در تراز نرمال را ۲۵ میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: این سد هم‌اکنون ۱۲.۱۱ میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به سال آبی گذشته ۴۱۸ درصد افزایش یافته و میزان پرشدگی آن ۴۸ درصد است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

سدهای مرزی ارس و خداآفرین ۵۸ درصد پر شدند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی اعلام کرد که حجم مخزن سدهای ارس و خداآفرین در تراز نرمال ۲ میلیارد و ۸۶۶ میلیون مترمکعب است. او بیان کرد که در حال حاضر مخزن سد ارس با ظرفیت یک میلیارد و ۲۵۴ میلیون مترمکعب ۸۳ درصد پر شده و مخزن سد خداآفرین با ظرفیت یک میلیارد و ۶۱۲ میلیون مترمکعب ۳۸ درصد پر است. به طور کلی، میانگین پرشدگی این دو سد ۵۸ درصد می‌باشد.

غفارزاده افزود که حجم آب موجود در سد ارس در سال آبی جاری به یک میلیارد و ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد افزایش یافته است. همچنین، حجم آب موجود در سد خداآفرین نیز به ۶۱۵ میلیون و ۴۱۰ هزار مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳۲ درصد بیشتر شده است.

وی حجم آب ورودی به سد ارس را ۲ میلیارد و ۸۷۷ میلیون و ۲۴۰ هزار مترمکعب اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۱ درصد افزایش داشته است. درباره سد خداآفرین نیز بیان کرد که در سال آبی جاری، ۲ میلیارد و ۸۶۶ میلیون و ۶۴۰ هزار مترمکعب آب به این سد وارد شده که ۴۱ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

سد شهید کاظمی با افت ذخیره آب 6 درصدی روبرو است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به نقش حیاتی سد شهید کاظمی بوکان در تأمین آب شرب تبریز و شهرها و روستاهای اطراف آن، اظهار داشت: این سد تأمین‌کننده ۵۵ درصد آب شرب تبریز است و وضعیت پرشدگی آن به طور مستقیم با مدیریت تنش‌های آبی در این کلانشهر مرتبط است.

غفارزاده توضیح داد: ظرفیت کل سد در تراز نرمال ۸۰۸ میلیون متر مکعب است و در حال حاضر ۴۴۴ میلیون متر مکعب آب در آن ذخیره شده که معادل ۵۵ درصد از ظرفیت کل سد است. با این حال، حجم آب ذخیره‌شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: از نظر حجم آب ورودی به سد، در سال آبی جاری شاهد رشد ۳۱ درصدی هستیم. در ۱۰ ماه گذشته، یک میلیارد و ۲۶۲ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب آب به این سد وارد شده است.افزایش ذخایر آب سدهای آذربایجان شرقی به ۳۴۱ میلیون مترمکعب

غفارزاده با تأکید بر اهمیت صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب، گفت: «آب ارثی نیست که از نسل‌های گذشته به ما رسیده باشد، بلکه امانتی از سوی نسل‌های آینده است. باید با مصرف صحیح و بهینه، این منابع ارزشمند را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم.»

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر