رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراغه اعلام کرد که کوچ ۶۰۰ خانوار عشایری از شهرستانهای مراغه، بناب، ملکان، اسکو، میاندوآب و مهاباد به مراتع سهند مهاجرت کردهاند.
آرش پاکمهر در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود که این عشایر با تعداد حدودی ۸۵ هزار راس دام، در ۱۱۷ مرتع ییلاقی سهند اقامت دارند و محصولات اصلی آنان شامل گوشت قرمز، شیر، پشم و پنیر است.
با تاکید بر اینکه منطقه مراتع سهند با حدود ۳۰ هزار هکتار از جمله مکانهای مهم برای تابستانگذرانی عشایر در شمالغرب کشور محسوب میشود،
اعلام شد که عشایر این منطقه تا تاریخ ۱۵ شهریور در اینجا ساکن میشوند و با ارائه پروانههای لازم، به چرای دامها در این مناطق مشغول میشوند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراغه اظهار کرد که عشایر هنگام کوچ باید پروانه بهرهبرداری از مراتع سهند را که از ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانشرقی دریافت کردهاند، همراه خود داشته باشند.
پاکمهر توضیح داد: طبق تغییرات اعمال شده در شیوهنامه فنی و اجرایی بهرهبرداری از مراتع کشور، در صورت رعایت نکردن شرایط مشخص شده در پروانه چرای دام، اعم از تعداد مجاز دام، مدت زمان بهرهبرداری و عدم تمدید پروانه، و همچنین انتقال مجوز مرتعداری به افراد دیگر بدون درخواست کتبی از ادارهکل، با متخلفان به شدت برخورد قانونی خواهد شد.
به گفته او، مرتعداران موظف هستند در طول دوره بهرهبرداری از مراتع، از جمله حفظ و نگهداری عرصه و اعیان پروانه مثل جلوگیری از تخریب، تصرف، اطلاعرسانی به موقع در مورد آفات و بیماریها و جلوگیری از حریق اقدام کنند.
پاکمهر ادامه داد: مرتعداران ملزمند به پیگیری قضایی و گزارش به ادارهکل در صورت وقوع هرگونه تخلف از طرف افراد دیگر هستند، و اگر تخلف اعلام نشود یا به مراجع قضایی مراجعه نشود، با تشدیدی با متخلفان برخورد خواهد شد.
همچنین، حضور پرصلابت کوه سهند با ارتفاع بیش از ۳ هزار و ۷۰۷ متر، به عنوان پایگاه زندگی بیش از ۲ میلیون نفر اطراف آن، برای تعادل منطقه از نظر آب، هوا، و فعالیتهای گیاهی و جانوری، بسیار مهم است.
نظرات کاربران