رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اعلام کرد که در دولت سیزدهم، ۲۰ رقم جدید از محصولات زراعی دیم به جامعه معرفی شدهاند.
در گزارشی ارائه شده توسط خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، رئیس موسسه در روستایی در مراغه اعلام کرد که این ارقام به دلیل بالا بودن عملکرد، تابآوری بیشتر در برابر تغییرات اقلیمی، مقاومت در برابر بیماریها و کیفیت برتر محصول توجه بسیاری را به خود جلب کردهاند. با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها و با حمایت فنی و عملی، تولید محصولات زراعی در دیمزارها به نسبت دولت قبلی، ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در سالهای اخیر، ۱۸۳ طرح تحقیقاتی ملی و مشترک به همت محققان تحقیقاتی در ستاد مؤسسه و با همکاری ۲۶ استان دیم خیز کشور اجرا شده است و نتایج آنها نقش بسزایی در توسعه کشاورزی دیم و تأمین امنیت غذایی پایدار داشته است.
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم به تدوین دستورالعملهای فنی و بستههای زراعی برای انتقال دانش فنی به مزارع اشاره کرد و اظهار کرد: به کارگیری دانش فنی در دیمزارها، به ویژه در شرایط خشکسالی، بهبود چشمگیری در تولید و پایداری آن را تضمین میکند.
روستایی بیان کرد: استفاده از دانش فنی در شرایط خشکسالی، منجر به افزایش بهرهوری و دوبرابری تولید در دیمزارها شده است. همچنین تولید هستههای بذری محصولات زراعی دیم از دیگر فعالیتهای مهم این موسسه است.
وی افزود: در سه سال گذشته، با پشتیبانی علمی و فنی از طرح جهش تولید در دیمزارها، تولید هستههای بذری در مؤسسه به طور چشمگیری افزایش یافته است. بیشترین افزایش مربوط به تولید بذر محصولات تناوبی بوده و در این محصولات به طور میانگین ۱۰۰ درصد افزایش را به دنبال داشته است.
روستایی توضیح داد: ایجاد پایگاههای نوآوری با هدف انتقال آخرین دانشها و بستههای دانشبنیان در مزارع کشاورزان دیمکار در مناطق مختلف کشور، باعث ارتقاء دستاوردهای جدید در زمینههای مختلف مانند تنوع ارقام، تغذیه، کنترل علفهای هرز، آرایش کشت و تغییرات در تاریخ کاشت محصولات تناوبی، کشاورزی حفاظتی و دقیق شده است.
موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در ۲۱ استان دیمکار کشور فعالیت تحقیقاتی دارد و ارقام جدید و پرمحصول را به جامعه معرفی میکند.
نظرات کاربران