پایگاه خبری هامپوئیل
0

بازار لوازم خانگی در تسخیر قاچاق: غفلت مسئولان یا ناتوانی در مقابله؟

بازار لوازم خانگی در تسخیر قاچاق: غفلت مسئولان یا ناتوانی در مقابله؟
بازدید 34

معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: متأسفانه، قاچاق لوازم خانگی در ماه‌های اخیر به میزانی افزایش یافته است و برخی افراد این کار را بهره می‌برند.

به گزارش هامپوئیل، محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی، اخیراً افزوده‌اند که قاچاق لوازم خانگی با استفاده از ارز ۳ هزار تومانی رو به افزایش است. آن‌ها اظهار کرده‌اند که تأمین مالی برای این قاچاق از طریق قاچاق صادراتی سوخت صورت می‌گیرد و قیمت ارز برای لوازم خانگی قاچاق به زیر ۳۰۰۰ تومان می‌رسد. به این ترتیب، قاچاقچیان سوخت را با حداکثر ۳۰۰۰ تومان خریداری می‌کنند، آن را با قیمت بالای ۴۰ هزار تومان در داخل کشور فروش می‌دهند و با درآمد حاصله، لوازم خانگی را به کشور وارد می‌کنند.

در همین راستا، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت، به گزارشگر هامپوئیل اظهار داشت: سرعت افزایش ورود کالاهای قاچاق، موضوعی است که با پولشویی مرتبط است؛ به عبارت دیگر، منابع غیرشفاف در اختیار کالاهای غیرشفاف قرار می‌گیرد.

وی افزود: از آنجایی که اطلاعاتی که دوستان در انجمن درباره قاچاق لوازم خانگی ارائه داده‌اند، تا حدودی با واقعیت همخوانی دارد، اما نه در مقیاس عددی که ذکر شده است و نه با منابعی که ما در کشور و در مناطق آزاد تجاری و یا سایر نقاط تخصیص می‌دهیم که از روند تولید منحرف است.

وی ادامه داد: در هر صورت، وقتی احساس می‌کنیم که تولید لوازم خانگی در داخل کشور هم کیفیت دارد و تولیدکنندگان ما در تولید کمی توانمند هستند، به نظرم این که کسی بخواهد غیر از این را دنبال کند، مطلوب نیست.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: متاسفانه قاچاق لوازم خانگی در ماه‌های اخیر یک مقدار رشد کرده و برخی از رویه‌های قانونی این کار را انجام می‌دهند.

برادران اظهار کردند: متاسفانه در مرزهای غربی، مسئولان استانی به نظر ما جدیت لازم برای مقابله با قاچاق را ندارند و این به نظر ما چالش بزرگی است.

معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، بحث ارز است. زمانی که می‌توانیم از کالای داخلی دفاع کنیم و منابع کشور را صرف تولید آن کنیم، چرا باید به واردات محصولات نهایی، به‌ویژه محصولات بی‌کیفیت و بدون ضمانت، روی آوریم؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر