بعد از حدود ۷۰ روز از ورود دکتر مالک رحمتی به استان آذربایجان شرقی، والی جدید دهه شصتی و جهادی، او تمام تلاش خود را کرده است تا در این مدت به همراه مردم باشد و در ارتباط نزدیک با آنها قرار گیرد.
چند روز پیش، استاندار جدید آذربایجان شرقی به منظور بازدید از طرحهای عمرانی در مناطق مختلف استان، به شهرستان مرند سفر کرد. در این سفر، استاندار جوان به همراه دیدار مردمی در بازار این شهر، از پروژههای عمرانی، به ویژه ساخت مسکن ملی، بازدید کرد. با توجه به اهمیت این بازدید، واضح است که استاندار جوان و جهادی آذربایجان شرقی از اجرای کارها به شکل صحیح و موثر بسیار مهتم هستند.
در این بازدید، استاندار جوان به طرز قابل توجهی با مدیر کل راه و شهرسازی استان به خاطر توجیههای نادرستش در مورد پروژههای عمرانی مواجه شد. وی بیان کرد که این توجیههای نادرست باعث بروز خطر برای مدیران استانی میشوند که نتوانند اهداف دولت را به اجرا درآورند.
استاندار، که از ابتدای سال جدید و حتی قبل از آن فعالیت مستمر داشته و همیشه در میدان حضور داشته است، تأکید دارد که همه باید به میدان بیایند و امورات به زمین بنشیند. او با بروز تعطیلی در کارگاههای ساخت مسکن ملی و توجیههای نادرست مدیرکل راه و شهرسازی بسیار ناراضی بود و از او به شدت انتقاد کرد. استاندار حتی به تهدید توبیخ این مسئول پرداخت که نشان از جدیت و عدم تسامح از سوی او بود.
با اینکه این رفتار در استان به عنوان یک نوآوری محسوب میشود، اما توجیههای نادرست مدیران هیچگونه پذیرشی ندارد. استاندار با اشراف و تعهد به امور، به دنبال پیگیری جدی کارهاست و از هر گونه نقص و کوتاهی انتقاد میکند.
به نظر میرسد برای دنبال کردن اهداف دولت سیزدهم در زمینه تامین مسکن مردم، نیاز به توجه جدی به افراد پرتوان و پیگیر است. این امر به ویژه در استان آذربایجان شرقی بسیار حیاتی است، زیرا رهبری ناکارآمد و کندی در این زمینه هرگز توجیه پذیر نیست. اقدامات قاطع و موشکافانه استاندار مراغهای در این استان در قبال مدیران ناکارآمد نشان میدهد که وی از سیاستهای تساهل و تسامح پیروی نمیکند و از جدیت و اصرار برای اجرای اصلاحات استفاده میکند. این اقدامات میتوانند از برکناری فرمانداران سابق تا منصوبه فرمانداران جدید در این استان، نشانگر تلاشهای وی برای بهبود عملکرد وضعیت باشند.
بعضی از کارشناسان معتقدند که استاندار آذربایجان شرقی با استفاده از تدبیر مناسب، ارتباطات نزدیک با دولت و حمایت مردمی، میتواند بهبودی قابل توجهی در وضعیت این استان ایجاد کند. این اقدامات ممکن است باعث شود که آذربایجان شرقی از وضعیت فعلی به وضعیتی امیدوارکنندهتر تبدیل شود. همچنین، اجرای طرحهای عمرانی با همکاری با مدیریت کلان کشور، میتواند رونق توسعه را تسریع بخشد و همچنین با جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی، اشتغال و فعالیت اقتصادی را تحریک کند.
آنچه که اهمیت دارد این است که مردم آذربایجان هرگز مدیران پرتلاش و توانمند و اینکه نیروهای مسئول که در خدمت آنها باشند را هرگز فراموش نخواهند کرد.
استانداران سابقی مانند آقای عبدالعلیزاده، با اجرای طرحهای مختلف، به ویژه در زمینه عمران شهری تبریز، به عنوان نمونه بارزی شناخته میشوند. زیرگذرها و روگذرها از جمله پروژههایی هستند که توسط ایشان اجرا شدند. همچنین، آقای بیگی با تلاشهای فراوان خود در بازسازی مناطق زلزلهزده منطقه ورزقان در سال ۱۳۹۱، باعث مانع شدن از وقوع آسیب بیشتر به هموطنان شد. این اقدامات همواره مورد تحسین بوده و به عنوان نقطه عطفی در تاریخ والی گری آذربایجان شرقی محسوب میشوند.
اکنون مسئولیت اداری استان به دست مدیران جدید است. آیا ایشان نیز قدم به قدم همراه با مردم این استان خواهند بود و امورات را پیش میبرند، یا اینکه این مسئولیت را به دیگران منتقل میکنند؟
از آغاز زیبای این روند خوشحالیم و امیدواریم که این روند ادامه داشته و پایدار شود.
ستاندار جوان و جهادی در کنار نماینده مردمی ولی فقیه در استان، آیت الله ال هاشم، با حضور میدانی و اقدامات اخیر، نشان داده که باعث ایجاد بارقههای امید در دل مردم شده است و پیشرفت را امکانپذیر نمودهاست.
امیدواریم که ایشان بتوانند نیازهای استان را در زمینههای اشتغال، تولید، اقتصاد و صنعت، به ویژه در آذربایجان شرقی، زودتر از دیگر استانها برآورده کنند و به اهداف و دستورالعملهای معظم رهبری در این استان جامه عمل بپوشانند.
با امید به شکوفایی اقتصادی و صنعتی آذربایجان شرقی.
نظرات کاربران