در گفتگو با خبرنگار هامپوئیل، محمدرضا رمضان، رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران، اظهار داشت که در پایان سال، بازار به رونقی نرسیده است و در مقایسه با سال گذشته، حداقل ۷۰ درصد کاهش در فروش را شاهد بودهاند.
وی افزود که به دلیل نوسانات ارزی وارداتی، شرایط برای کسب و کارهای این صنف بسیار سخت شده است. همچنین، فروش لوازم صوتی و تصویری از موبایل تا تلویزیون و اسپیکر در رکود کاملی قرار دارد.
رمضان توضیح داد که ۱۰ درصد از اعضای صنفشان تغییر شغل دادهاند و بیشتر آنها به صنف مواد غذایی روی آوردهاند، چراکه بازار مواد غذایی پایدارتر از دیگر بازارهاست.
وی اظهار کرد که به دلیل وجود سراهای لوازم خانگی، مردم به خرید نقدی تمایل ندارند و به خرید اقساطی از سراها روی آوردهاند، اگرچه این روش هزینهبرتری دارد اما مردم به دلیل نداشتن پول نقد، مجبور به استفاده از این راهکار میشوند.
به نظر رمضان، ۹۰ درصد کالاهای این صنف در داخل تولید میشود و واردات آنها از طریق قاچاق است، که کالاهای قاچاقی از طریق فضای مجازی به فروش میرسند.
او افزود که مصرفکنندگانی که عادت داشتهاند به مصرف کالاهای خارجی، همچنان به دنبال این کالاها هستند و حتی آمادهاند تا کالاهای قاچاق را تهیه کنند.
رئیس اتحادیه این صنف تأکید کرد که کالاهای مونتاژی در داخل کشور تولید میشوند و کالاهای خارجی با قیمت بالا و بدون گارانتی، گزینهی مناسبی برای مصرفکنندگان نیستند.
رمضان برای حمایت از این اصناف، خواستار تسهیلات بانکی مشابه صنف مالی و سراها بود و افزود که اگر این حمایت ارائه شود، بازار بهتر و رقابت عادلانهتر شکل خواهد گرفت و مصرفکنندگان هم از کالاهای با کیفیت و با قیمت مناسب بهرهمند خواهند شد.
وی همچنین خواستار توجه دولت به این موضوع بود که صداوسیما در تبلیغات خود به اصناف کمک کند و اگر دولت حمایت مالی از این اصناف را فراهم کند، مغازهها روشن میمانند و کارمندان از تعدیل و اخراج جلوگیری میشود.
در پایان، رمضان تأکید کرد که مصرفکنندگان باید از خرید کالاهایی که گارانتی ندارند، پرهیز کنند زیرا وقتی به مشکل برمیخورند، نمیتوانند دوباره کالا را خریداری کنند، در صورتی که کالاهای داخلی با گارانتی و خدمات پس از فروش، بهترین گزینه برای آنها هستند.
نظرات کاربران