مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با صدور بیانیه ای درباره انتخابات ١١ اسفند ضمن انتقاد به رویکرد تنگ نظرانه حاکمیت اعلام کرد که از دادن فهرست برای معرفی کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی معذور است.
با نام خداوند رحمتگر مهربان.در حدیثی، امام علی (ع) به مالک اشتر فرمود: “ستون دین و رکن اجتماع مسلمانان و دیوار و برزن در برابر دشمنان، عموم مردم هستند؛ بنابراین، باید به آنان توجه کرده و رضایت آنان را به دست آوری.” بر اساس تعالیم و سخنان امام علی (ع)، جمعیت مردم بزرگترین نقش را در تشکیل دولت دارد و باید رضایت آنان هدف اصلی حکومت باشد. طبق اصول چندگانه قانون اساسی و سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی، نظر مردم تعیینکننده است؛ اما مدتهاست که روشهای اجرایی به گونهای تغییر یافته که مشارکت مردم به کنار رانده شده و گزینههای آنان محدود شده است. در چندین دوره انتخابات گذشته، مردم به امید رفع مشکلات کشور به صندوقهای رأی روانه شدهاند؛ اما نهادهای دولتی با توجه به سلیقه و دیدگاه محدود، هر بار گزینههای مردم را محدودتر کردهاند، به طوری که اکنون میتوان گفت معنای واقعی انتخابات از بین رفته و نتیجه این رویکرد، دولت و مجلسی ناکارآمد است. علاوه بر این، قدرت نهادهای انتخابی، قانونگذاری و اجرایی نیز محدود و تأثیر گزینههای مردم کاهش یافته است. بنابراین، کشور در معرض مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، بینالمللی و زیستمحیطی بسیاری قرار دارد و با جمعیتی فزاینده، کاهش شدید رفاه ملی، نابرابری های بیشتر، نقض حقوق شهروندی، فساد گسترده، محدودیت های سیاسی و مشکلات اجتماعی روبروست.
در دوره جدید انتخابات، رویکرد تنگنظرانهتر از گذشته با عنوان “خالصسازی” منجر به محدودیتهای بیشتری شده و بسیاری از مردم را از مشارکت در انتخابات منزوی کرده است. در چنین شرایطی، مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، با احترام به حق رأی مردم، از دادن فهرست برای معرفی کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی معذور است. امیدواریم که حکومت از این رویکرد دور شود و فضایی برای حکومت شایستهسالار فراهم کند تا مردم احساس کنند در تعیین سرنوشت خود مؤثرند و با انگیزه بیشتری در انتخابات شرکت کنند.
نظرات کاربران