تبریز – ایرنا – معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی اعلام کرد: در ایام دهه فجر، ۲ هزار و ۱۲۵ پروژه عمرانی با هزینه کل ۳۸۰ هزار میلیارد ریال در بخشهای مختلف استان به بهرهبرداری درآمده است.
به گزارش ایرنا، جبارعلی ذاکری در جلسه خبری اظهار داشت: قبل از این، افتتاح یک هزار و ۹۸۰ پروژه با هزینه ۲۴۵ هزار میلیارد ریال پیشبینی شده بود، اما با افزوده شدن سد قیز قلعه سی، طرحهای بخش خصوصی و نهضت ملی مسکن، تعداد طرحها و اعتبارات بهبود یافته است.
وی افزود: این استان در رتبه اول از نظر تعداد پروژههای عمرانی در کل کشور قرار دارد و در آیندهای نزدیک، رتبه آن از نظر حجم اعتبارات نیز مشخص خواهد شد.
هماهنگی با طرف آذربایجانی برای افتتاح سد قیزقلعه سی در دست انجام است.
سرپرست سازمان آب منطقهای آذربایجان شرقی، درباره آمادگی برای بهرهبرداری از سد قیزقلعه سی، یکی از پروژههای عظیم عصر دهه فجر، اعلام کرد که هماهنگی با طرف آذربایجانی برای افتتاح این سد در حال اجرا است.
او تاکید کرد که پروژه سد قیزقلعه سی با اعتباری بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد ریال در مراحل آخر بهرهبرداری قرار گرفته و هماهنگی مستمر با طرف آذربایجانی در جهت بهرهمندی از این سد در دست انجام است.
او اظهار داشت: این پروژه عظیم عمرانی ۱۹ سال پیش آغاز شد و با تخصیص اعتبارات لازم به مراحل بهرهبرداری رسید. در صورت اعلام آمادگی از سوی جمهوری آذربایجان، این پروژه تحت حمایت و بهرهبرداری از سوی روسای جمهور دو کشور قرار خواهد گرفت.
سرپرست سازمان آب منطقهای آذربایجان شرقی افزود: در این زمینه، طرحهای بخش خصوصی نیز در حال بهرهبرداری هستند که جمعاً به سرمایهگذاری ۱۱۰ هزار میلیارد ریال میرسد. این شامل پروژههایی همچون صنایع فولادی در بستان آباد با سرمایهگذاری ۲۳ هزار میلیارد ریال و صنایع الکترونیکی با بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری میشود.
وی در ادامه اظهار کرد: در حوزه نهضت ملی مسکن نیز، افزایش بهرهبرداری از واحدهای مسکن برنامهریزی شده بود. با تلاشهای بنیاد مسکن، تعداد این واحدها از ۷ هزار به ۹ هزار افزایش یافت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: در طول دهه فجر، ۱۰۴۷۹ پروژه روستایی با هزینه کل ۳۸ هزار میلیارد ریال به بهرهبرداری خواهند رسید.
او با اشاره به اینکه جمعیت استان حدود ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است و بیش از یک میلیون از آنها روستایی هستند، افزود: در کل، ۲۷۲۷ روستا در استان وجود دارد که از این تعداد، ۲۰۲۰ روستا دارای بیش از ۲۰ خانوار هستند.
وی اظهار داشت: از مجموع پروژههای روستایی، ۱۵۴ پروژه به ارزش ۲۷ هزار میلیارد ریال به عنوان پروژههای شاخص و مهم در روستاها شناخته شدهاند و در حال حاضر آماده بهرهبرداری هستند.
تا پایان دولت سیزدهم ۳۰ هزار هکتار از سد پایاب بهرهبرداری میشود
طبق اقداماتی که دولت در زمینه توسعه پروژههای پایاب سدها انجام داده است. به گفتهٔ ذاکری، تاکنون پنج هزار هکتار از شبکه پایاب سد در استان بهرهبرداری شده و تا پایان سال مالی جاری، هشت هزار هکتار دیگر به این زیرساخت افزوده خواهد شد.
وی اظهار داشت: تصمیمگیری ما به منظور افزایش زیرساخت شبکه پایاب سدهاست تا به ۳۰ هزار هکتار برسد. همچنین اعلام کرد که مدول دوم فاضلاب تبریز، فاز تکمیلی مخزن ۱۰۰ هزار متر مکعبی، ۱۴ پروژه برقی، ۲۱ پروژه گازی و ۱۳۵ پروژه ارتباطاتی و فناوری از جمله پروژههای مهمی هستند که آماده بهرهبرداری شدهاند.
ذاکری افزود: برنامه ما این است که تا عید امسال ۲۹۸ روستا زیر پوشش اینترنت قرار گیرند و درصد برخورداری روستاهای استان به ۹۴ درصد افزایش پیدا کند.
تخصیص ۴ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال جهت اتمام پروژههای مسکن مهر در استان
ذاکری اظهار داشت که به پایان رساندن پروژههای مسکن مهر یکی از اولویتهای حکومت در دوره سیزدهم است. وی اعلام کرد: در ۶ ماه اخیر و با دنبال کردن پیگیریهای مداوم از سوی وزارت راه و شهرسازی، توفیق حاصل شده که مبلغ ۴ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال به منظور اتمام این پروژهها اختصاص یابد.
وی افزود: برای تکمیل پروژههای ناقص با پیشرفت بیش از ۷۵ درصد، ۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال، برای نصب آسانسور ۸۵۰ میلیارد ریال، برای محوطهسازی ۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال و برای آمادهسازی مجموعه سنگرداغی در مراغه ۵۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز است که از صندوق ملی مسکن تامین خواهد شد.
اتصال راهآهن شرق به غرب مهمترین طرح حمل و نقلی در استان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: اتصال راهآهن شرق به غرب تبریز به عنوان یکی از اهم پروژههای حمل و نقل در استان تلقی میشود.
ذاکری افزود: برای این پروژه، ۲۷ گزینه مورد بررسی قرار گرفته که در نهایت یک گزینه در اسفند ماه پیش انتخاب و تأیید شد و در سفر رئیسجمهور به استان بهعنوان یکی از پروژههای اولویتی معرفی گردید.
وی توضیح داد: این پروژه شامل ۱۴.۵ کیلومتر تونل است و به صورت منقطع خواهد بود، که مانع توسعه شهری تبریز نخواهد شد.
نظرات کاربران