پایگاه خبری هامپوئیل
0

رتبه ۱۳ ایران در زمینه سلول‌های بنیادی و استراتژی‌های توسعه فناورانه

رتبه ۱۳ ایران در زمینه سلول‌های بنیادی و استراتژی‌های توسعه فناورانه
بازدید 36

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رییس مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان، آقای امیرعلی حمیدیه، در یک گفتگو با خبرنگار ایرنا در مراغه اظهار کرد: ایران در زمینه تولید علم سلول‌های بنیادی به رتبه ۱۳ جهان دست یافته است. اما وی تأکید کرد که معنای واقعی این پیشرفت باید در حل مشکلات افراد جامعه تجلی یابد و علم سلول‌های بنیادی به همراه سایر علوم باید به عنوان یک راه حل مؤثر در کاهش دردهای افراد مورد استفاده قرار گیرد.

حمیدیه، در روز دوشنبه، در جریان گفت‌وگوی خود نقشه‌راه توسعه فناورانه در زمینه سلول‌های بنیادی را تشریح کرد و تأکید کرد که تمامی اقشار جامعه باید متفق شوند که منابع حاصل از نفت برای توسعه فناوری در کشور به کار گرفته شود.

وی بر ترویج فرهنگ توسعه فناوری تأکید کرد و اظهار داشت: فناوری‌هایی چون هوش مصنوعی، ویرایش ژنوم و کوانتوم به‌طور سریع در حال پیشرفت هستند و در حوزه “ویرایش ژنوم” که با علم سلول‌های بنیادی مرتبط است، کشور ما ظرفیت قابل‌توجهی دارد که باید مورد حمایت جدی قرار گیرد.

او به نقش مؤثر خیران، سرمایه‌گذاران در کنار بخش دولت اشاره کرد و افزود این همکاری در تشویق به فرهنگ توسعه فناوری نقش بسزایی دارد. وی همچنین تأکید کرد: دوره مدرسه‌سازی خیران آغاز شده است و خیران فناور باید به طور فعال در سطح کشور فعالیت گسترده ای را شروع کنند.

“حمیدیه” اظهار کرد: سرمایه‌گذاران کشور باید با بجز صنایع مرتبط با نفت، از جمله پتروشیمی، بر سرمایه گذاری با استفاده از ظرفیت جوانان این سرزمین، به تولید ثروت با اعتماد به فناوری بپردازند.

وی به تسهیل‌گری دولت به عنوان پیش‌نیاز توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه سلول‌های بنیادی اشاره کرد و افزود: اگر همه با یکدیگر همت کنند و در جهت توسعه فرهنگ فناوری قدم بردارند، علم سلول‌های بنیادی کشور می‌تواند در بهبود و رفع مشکلات مردم در این زمینه تاثیرگذار باشد.

در مراسم تجلیل از دکتر امیرعلی حمیدیه، که شب گذشته در مراغه برگزار شد و این شهر نیز به عنوان زادگاه پدر و پدربزرگ وی شناخته می‌شود، آمده است که وی در سال ۱۳۵۱ در تهران متولد شده و دانش‌آموخته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. او رییس مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان است و در زمینه‌های فوق تخصص خون و سرطان فعالیت دارد. همچنین او استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

دکتر حمیدیه از سال ۱۳۹۴ تا ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ سرپرست ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی بوده و بنیانگذار پروژه پیوند اطفال در ایران است. او در طی مسیر حرفه‌ای خود توانسته است بیش از ۱۳۰۰ کودک مبتلا به سرطان را درمان کرده و سابقه درخشانی را در پرونده خود به ثبت رسانده است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر