به گفتهٔ رتبهبندی تایمز، سی و سه دانشگاه ایرانی در میان هزار و پانصد دانشگاه تاثیرگذار جهان قرار دارند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی حیات، در سال ۲۰۲۴ برای اولین بار، نظام رتبهبندی بینالمللی تایمز دانشگاههای تأثیرگذار را بر اساس اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) ارزیابی کرد.
این رتبهبندی شامل ۲ هزار و ۱۵۲ دانشگاه از ۱۲۵ کشور/منطقه بود. بر اساس این رتبهبندی، دانشگاه وسترن سیدنی استرالیا برای سومین سال متوالی در صدر جایگاه قرار گرفت، در حالی که دانشگاه منچستر بریتانیا و دانشگاه تاسمانی استرالیا در رتبه دوم مشترک قرار داشتند.
مهمترین تازهوارد در این رتبهبندی، انستیتو آگرو فرانسه بود که در رتبه ۲۱ مشترک قرار گرفت. هند با ۹۶ مؤسسه بیشترین نماینده را در این رتبهبندی داشت.
تعداد دانشگاههای ایرانی حاضر در این رتبهبندی نسبت به سال گذشته افزایش یافته و از ۲۷ به ۳۳ دانشگاه افزایش یافته است، اما در جدول نهایی تنها ۲۹ دانشگاه از ایران ذکر شده است، که در این رتبهبندی شاخصهای SDGs را ارزیابی میکنند.
در سال ۲۰۲۴، بیست و نه دانشگاه در ایران در بخش دارای نمره نهایی حضور دارند، از جمله دانشگاههای الزهرا (س)، علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی کرمان، علوم پزشکی مازندران، محقق اردبیلی، تهران، علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، علوم پزشکی کرمانشاه، شهید بهشتی، صنعتی شریف، کردستان، علوم پزشکی زنجان، صنعتی امیرکبیر، صنعتی نوشیروانی بابل، علوم پزشکی سمنان، شهید باهنر کرمان، علوم پزشکی شهرکرد، صنعتی شیراز، کاشان، زنجان، علوم پزشکی ارومیه، ایلام، بینالمللی امام خمینی، پیام نور، هرمزگان، مراغه، مازندران، علم و فرهنگ، و سیستان و بلوچستان.
همچنین، سه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دانشگاه بناب، و یک موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی در بخش شاخص شماره ۱۷ یا مشارکت برای اهداف ذکر شدهاند. در حالی که دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در برخی از شاخصها حضور دارد، اما در جدول دارای نمره نهایی ذکر نشده است.
نظرات کاربران