پایگاه خبری هامپوئیل
0

کدام شهرها از نظر شاخص بهداشت آب مناسب نیستند؟

کدام شهرها از نظر شاخص بهداشت آب مناسب نیستند؟
بازدید 3

رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت آب در استان‌های شرقی کشور توضیحاتی ارائه داد.

غلامرضا شقاقی، رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار، به وضعیت آب در مناطق جنوبی کشور اشاره کرد و گفت: “در مناطق شهری استان سیستان و بلوچستان وضعیت سلامت آب به طور کلی مناسب‌تر است. این استان سه دانشگاه به نام‌های دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، دانشگاه علوم پزشکی چابهار و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دارد. از میان این دانشگاه‌ها، دانشگاه علوم پزشکی چابهار وضعیت آب مناسبی ندارد، به ویژه اینکه در اواخر سال گذشته با سیل‌زدگی مواجه بودیم که موجب آلودگی منابع آب شد.”

وی ادامه داد: “برای حل این مشکل، وزارت نیرو باید اقدامات لازم را انجام دهد تا دسترسی به آب سالم به طور کامل در مناطق شهری و روستایی فراهم شود.”

شقاقی همچنین درباره وضعیت آب در منطقه کرمان گفت: “در این منطقه از نظر آلودگی میکروبی مشکلی نداریم، اما در برخی مناطق آلودگی به فلزات سنگین وجود دارد. به طور معمول، وزارت نیرو با استفاده از سیستم‌های تصفیه در این مناطق، آلودگی فلزات سنگین را از بین می‌برد و آب تصفیه شده را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد. وزارت بهداشت و همکاران ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمان و جیرفت به صورت مستمر بر کیفیت آب نظارت دارند و در صورت عدم تطابق کیفیت آب با استانداردها، ابتدا از شرکت آب و فاضلاب و سپس از سازمان‌های مسئول پیگیری‌های لازم صورت می‌گیرد.”

رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت آب در استان خوزستان توضیح داد.

غلامرضا شقاقی در این زمینه اظهار داشت: “وضعیت آب در خوزستان نسبت به شاخص‌های کشوری مناسب نیست. یکی از دلایل اصلی این وضعیت این است که آب مورد نیاز مردم از رودخانه کارون تأمین می‌شود. این رودخانه به دلیل عدم حفاظت صحیح، با آلودگی‌های مختلفی مواجه است. عواملی مانند کدورت آب، شوری بالا و وجود میکروب‌ها باعث می‌شود که این رودخانه به عنوان یک منبع خام، مشکلاتی را در تأمین آب شرب ایجاد کند.”

شقاقی افزود: “دلیل دیگر مشکلات آب خوزستان، زیرساخت‌های استان است. شبکه انتقال آب و تصفیه‌خانه‌ها باید به درستی عمل کنند تا آلودگی‌های موجود در رودخانه کارون تصفیه و به سیستم آبرسانی منتقل شود، اما در حال حاضر این سیستم‌ها به طور مطلوب عمل نمی‌کنند. اگرچه در این حوزه اقدامات زیادی انجام شده است، اما همچنان نیاز به کار بیشتر وجود دارد تا کیفیت آب خوزستان به استانداردهای کشور برسد و شاخص‌های آب و فاضلاب این منطقه با دیگر نقاط کشور هماهنگ شود.”

رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار درباره روند اجرایی طرح‌های فاضلاب شهری توضیح داد.

غلامرضا شقاقی با اشاره به وضعیت فعلی شبکه‌های فاضلاب در کشور گفت: “امروزه شبکه‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب در سراسر کشور در حال اجرا هستند. تهران در مقایسه با سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد؛ بیش از ۵۰ درصد از شهر تحت پوشش شبکه‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب قرار دارد. اما معضلی که وجود دارد این است که شبکه‌های جمع‌آوری و تصفیه باید به طور همزمان فعالیت کنند. در حال حاضر، در برخی مناطق، تصفیه‌خانه‌ها هنوز راه‌اندازی نشده‌اند، در حالی که شبکه‌های جمع‌آوری فاضلاب به فعالیت خود ادامه می‌دهند.”

وی افزود: “نتیجه این وضعیت این است که فاضلاب به درستی جمع‌آوری می‌شود، اما بدون تصفیه وارد محیط زیست می‌شود. در صورتی که شبکه‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب در تهران به طور کامل تکمیل نشوند، ما همچنان با مشکل آلودگی منابع آب سطحی روبرو خواهیم بود. این موضوع به ویژه در جنوب تهران که از این منابع برای کشاورزی استفاده می‌شود، نگران‌کننده است.”

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر