یکی از اعضای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مستقر در سرای نوآوری، از ساخت پمپ مکش هوشمندی مخصوص ماشینآلات کشاورزی خبر داد که بهطور ویژه برای استفاده در تراکتورها طراحی شده است.
تولید پمپ با کارکرد ویژه برای استفاده در ماشینآلات کشاورزی، بهویژه تراکتور، از جمله پروژههای سرای نوآوری محصولات فراسودمند کشاورزی و دامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه است. مدیریت شرکت فناور مجری این طرح بر عهده جواد دادگر، عضو مرکز رشد این دانشگاه، قرار دارد.
این عضو مرکز رشد، همراه با همکارانش، تاکنون سه اختراع دیگر نیز ثبت کرده و تأییدیههای لازم را دریافت کردهاند.
جواد دادگر، عضو سرای نوآوری محصولات فراسودمند کشاورزی و دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، درباره ویژگیهای پمپ مکش هوشمند طراحیشده برای ماشینآلات کشاورزی بهویژه تراکتور توضیح داد: «این پمپ صنعتی برای تمام ماشینآلات کشاورزی کاربرد داشته و با جریان ۱۲ آمپر به تراکتور متصل میشود. این دستگاه توانایی مکش ۴ لیتر در ثانیه را دارد و بهصورت خودکار باک ماشینآلات را پُر میکند.»
دادگر افزود: «پمپ طراحیشده میتواند بهطور همزمان، زبالهها و آبهای اضافی را از منابع زیرزمینی جدا کرده و سوخت را بهصورت مستقیم به باک منتقل کند. علاوه بر این، هنگامی که باک پر شود، دستگاه بهصورت خودکار خاموش میشود. این پمپ دومنظوره بوده و میتواند با استفاده از انرژی خورشیدی تا ۱۲ متر مکش داشته باشد. همچنین برای ساختمانهای خارج از روستا که به برق دسترسی ندارند، این پمپ امکان تامین برق ۲۴ ساعته از طریق انرژی خورشیدی و جریان ۱۲ آمپر را فراهم میکند.»
عضو مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه اظهار داشت: یکی از ویژگیهای برجسته این محصول، این است که در برابر سوختن مقاوم است و هرچقدر در آب قرار گیرد، مکش قویتری پیدا میکند و به خوبی به کار خود ادامه میدهد. این پمپ میتواند در موارد مختلفی مانند شستوشوی ماشینها و زمینهای کشاورزی به کار رود. این پمپ طی ۶ یا ۷ مرحله فعال میشود: مرحله استارت، مکش، تفکیک جعبه، اتوماتیکسازی، جمعآوری زباله و در پایان، هنگامی که مخزنها پر میشوند، بهصورت خودکار خاموش میشود.
آقای دادگر با اشاره به اهمیت منطقه آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی گفت: پیش از این، هنگام سوختگیری تراکتورها با مشکلاتی مواجه بودیم و امکان سوختگیری راحت گازوئیل فراهم نبود. تأییدیه این پمپ را از شرکت تراکتورسازی تبریز دریافت کردهایم؛ چراکه این شرکت به عنوان یک هلدینگ بینالمللی در زمینه توسعه، تحقیقات، خدمات پس از فروش، استانداردسازی، تأمین قطعات و فروش فعالیت میکند. با وجود چالشهای موجود، اکنون تولید این پمپ در آستانه عقد قرارداد با بخش خصوصی قرار دارد.
عضو مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، که همراه با همکاران خود چندین اختراع ثبت کرده و موفق به دریافت تأییدیههای لازم شدهاند، توضیح داد که یکی از این دستگاهها قابلیت جمعآوری علفها به روش صنعتی و سنتی را دارد. این دستگاه که طولی حدود دو و نیم متر دارد، به دلیل ابعاد کوچک خود قادر است علفهای هرز میان درختان میوه را درو کرده و جمعآوری کند. همچنین، میتواند علوفههای دامی مانند یونجه و چمن را درو و دستهبندی کرده و در تمام زمینهای کشاورزی به کار رود.
او با تأکید بر ضرورت حمایت مسئولان از مخترعان و فناوران، افزود: اختراع دوم دستگاهی است که قابلیت تمیزکردن، شستشو و خاموشکردن آتش را دارد. این دستگاه با استفاده از سیستم کنترل هوشمند، میتواند خانهها، سالنهای فوتسال و فضاهای مشابه را بهصورت خودکار تمیز کند و گرد و خاک سطح فرش یا فضای میان کاشیهای ساختمان را بهصورت هوشمند پاکسازی کند.
نظرات کاربران