پایگاه خبری هامپوئیل
0

واگذاری ۶ دانش فنی ارقام جدید دیم به بخش خصوصی

واگذاری ۶ دانش فنی ارقام جدید دیم به بخش خصوصی
بازدید 9

روستایی، رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم، با امضای قرارداد ۱۰ساله، امتیاز انحصاری و موقت تکثیر ارقام پرپتانسیل گیاهان علوفه‌ای شامل ماشک (مراغه، گل‌سفید و گلشن) و خلر (آراز، سیمکی و سپیده) را به شرکت تولیدی بذر یونجه طلا سبز برداران هاتفی در آذربایجان غربی واگذار کرد.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم، این قراردادها با هدف انتقال دانش فنی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی در تولید و تکثیر بذر منعقد شده است. سایر شرکت‌های متقاضی در استان‌های دیگر نیز می‌توانند برای مشارکت و عقد قرارداد تکثیر این ارقام و دیگر محصولات زراعی دیم اقدام کنند.

رئیس مؤسسه دیم با اشاره به ویژگی‌های این ارقام، اظهار داشت: تحمل بالا در برابر تنش‌های محیطی، عملکرد مناسب در تولید علوفه تر و خشک و خواص کیفی مطلوب از مزایای این گیاهان است. این ارقام به‌عنوان جایگزین آیش زرد، در تناوب با غلات نقش مهمی در توسعه پایدار نظام‌های زراعی ایفا می‌کنند.

وی اعلام کرد که میانگین عملکرد علوفه خشک ارقام خلر شامل سیمکی، سپیده و آراز به ترتیب ۶۸۵۸، ۳۰۶۴ و ۳۹۴۳ کیلوگرم در هکتار است. این ارقام به ترتیب در سال‌های ۱۴۰۳، ۱۴۰۳ و ۱۳۹۸ برای کاشت در دیم‌زارهای مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری کشور معرفی شده‌اند.

روستایی همچنین افزود که میانگین عملکرد علوفه خشک ارقام ماشک گلشن، گل‌سفید و مراغه به ترتیب ۳۰۵۷، ۳۵۰۰ و ۲۲۴۰ کیلوگرم در هکتار بوده و در سال‌های ۱۳۹۷، ۱۳۹۱ و ۱۳۸۸ برای دیم‌زارهای مناطق معتدل و سرد کشور معرفی شده‌اند.

در حال حاضر، مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم با احتساب این واگذاری‌ها، ۱۰۸ قرارداد فعال برای تکثیر بذر ارقام جدید گندم، جو، نخود، عدس، ماشک و گلرنگ با شرکت‌های خصوصی دارد و از همکاری بیشتر با بخش خصوصی استقبال می‌کند.

انعقاد این قراردادها علاوه بر تنوع‌بخشی به ارقام زراعی در دیم‌زارها، موجب افزایش رقابت‌پذیری، بهبود وضعیت کشاورزان دیم‌کار و تسریع در تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی شده و گامی مهم در جهت توسعه پایدار کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر