دستگاههای حضور و غیاب جز تجهیزات بیومتریک و غیر بیومتریک دسته بندی می شود. در این مقاله در مورد نکات نگهداری و تعمیر دستگاه حضور و غیاب پرداخته ایم.
دستگاه حضور و غیاب در مجموعه ها جهت تشخیص و تایید ورود افراد به مجموعه ها مورد استفاده قرار می گیرند .
درسازمان ها و شرکت ها برای عدم ورود افراد متفرقه به مجوعه و ایجاد نظم در محیط سازمان از دستگاه حضورو غیاب استفاده می شود زیرا می توان با استفاده از آن تایم ورود و مکانی که پرسنل در آن حضور دارند را می توان به راحتی شناسایی کرد .
دستگاه های حضور و غیاب به صورت تک عامل و چند عامل طراحی می شوند که تک عامل فقط از یک مدل شناسایی پشتیبانی می کند اما چند عامل شامل دو یا چند مورد می شود به طور مثال دستگاه چند عامل علاوه بر کارت شناسایی از حسگر تشخیص چهره و حسگر اثر انگشت نیز پشتیبانی می کند .
با گذشت زمان این دستگاه ها در اثر شرایط نامساعده آب و هوا ، فشار و ضربه و نوسانات برقی دچار اختلال می شوند که بهتر است برای جلوگیری از خرابی دستگاه در حفظ سلامتی دستگاه خود مواردی را رعایت فرمایید تا بتوانید عمر دستگاه خود را افزایش دهید .
از عمده خرابی های که دستگاه های حضور و غیاب درگیر آن می شوند شامل 🙁 روشن نشدن دستگاه ، سوختن یا نیم سوز شدن صفحه نمایشگر ، پخش نویز و صدای غیر عادی ، پشتیبانی نکردن از پورت USB ، سوخت برد دستگاه و…)
معرفی عمده مشکلات در دستگاه های حضور و غیاب
در طراحی دستگاه های حضور و غیاب طراحان از قابلیت ها و کیفیت های متفاوتی استفاده کرده اند تا کاربر بتواند با توجه به نیازی که دارد دستگاه مورد نیاز خود را تهیه کند .
همه ماشین های اداری از جمله دستگاه های حضور و غیاب بعد از مدتی دچار استهلاک می شود. در صورتی که بخواهید عمر دستگاه خود را حفظ کنید باید در نگهداری دستگاه حضور وغیاب خود نکاتی را رعایت فرمایید .
دستگاه های کارتی به دوصورت کارت پرسنلی و اصالت تشخیص کارت طراحی شده اند .
کارت پرسنلی : باید کارت را داخل دستگاه نمود تا اسلات پانچ شود تا تردد کاربر ثبت شود .
اصالت تشخیص کارت : کاربر می تواند با فاصله کارت خود را روبه روی حسگر دستگاه قرار دهد تا ورود خود را ثبت نماید.
قبل از قرار دادن کارت پرسنلی داخل دستگاه مطمئن شوید که بر روی آن آلودگی قرار نداشته باشد. زیرا گرد و غبار به دل دستگاه نفوذ می کند و باعث آسیب دیدن دستگاه می شود .
دستگاه اثر انگشتی
در طراحی دستگاه اثر انگشت از قطعات الکترونیکی استفاده شده است که به مرور زمان دچار استهلاک می شود. و دیگر نمی تواند همانن روز اول با سرعت بالا شناسایی را انجام دهد که باید برای جلوگیری از آسیب های جدی دستگاه را به صورت ماهانه تعمیر نمایید. تا در صورت نیاز قطعات داخلی دستگاه را تعویض نمایید .
در صورتی که سر انگشت زخم یا مرطوب باشد دستگاه نمی تواند به خوبی شناسایی را انجام دهد. به همین دلیل باید برای شناسایی به دستگاه چند ثانیه زمان بدهید تا بتواند ورود و خروج را ثبت کند .
دستگاه تشخیص چهره نیز همانند دیگر دستگاه های حضور و غیاب از قسمت های متفاوتی تشکیل شده است. که بعد از مدتی دچار استهلاک می شود و باید جهت تعمیر آن اقدام نمایید.
حفظ و نگهداری از دستگاه های حضوروغیاب ارزان تر از تعمیر آن ها می باشد. به همین دلیل بهتر است نکات ایمنی را رعایت فرمایید تادیگر نیازی به پرداخت هزینه تعمیر نباشد .
برای حفظ طول عمر دستگاه حضور و غیاب بهتر است از محافظ برق استفاده کنید. تا از دستگاه خود در برابر نوسانات برق جلگیری نمایید .
از دیگر نکات نگهداری دستگاه ها می توان به تمیز کردن سطح خارجی دستگاه اشاره کرد زیرا از ورود گرد و غبار به دل دستگاه جلوگیری می شود .
نظرات کاربران